Srijeda, 22. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Obnova Banije

Paladina komentirao nagađanja kako odlazi s mjesta ministra

Autor: P. N.

28.12.2022. 10:35
Paladina komentirao nagađanja kako odlazi s mjesta ministra

Foto: Davor Kovačević / Patrik Maček PIXSELLMinistar Ivan Paladina danas je potvrdio kako konstrukcijska obnova kuća na Baniji ne ide dovoljno kvalitetnom dinamikom.


“Tek kada budemo 100 kuća mjesečno započinjali možemo biti zadovoljni. To govorim sigurno više od tri, četiri mjeseca. Izjava premijera se odnosi na taj dio obnove koji se mora ubrzati. Mi u ovom trenutku započinjemo 20-ak gradilišta mjesečno, što nije ni približno.


Do danas smo za područje Banovine donijeli više od 300 odluka za gradnju obiteljskih kuća i gotovo 900 odluka za konstrukcijsku obnovu. Unutar naših nadležnosti obradili smo više od 40 posto svih zahtjeva za obnovom, ovakvom dinamikom ćemo obraditi sve zahtjeve za zamjenske obiteljske kuće, novčanu pomoći za konstrukcijsku i za nekonstrukcijsku obnovu u manje od 6 mjeseci, a sve zahtjeve koje trenutno imamo ćemo obraditi u manje od godinu dana”, rekao je Paladina, prenosi N1.
“To je potpuno ista izjava koju sam rekao i nekoliko dana prije pa nije izazvala takve reakcije. To je jedna uobičajena izjava koju daju ministri svaki put kad ih pitate. Možda sam ju rekao ja u nekom drugom tonu”, dodao je.


Naglasio je kako redovito s premijerom Andrejem Plenkovićem razgovara o svim aspektima obnove.


“Sve što imam reći govorim na našim internim sastancima, a ne u medijskom prostoru. Sve ove špekulacije neću komentirati”, rekao je.