Srijeda, 29. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hrvatski premijer

Plenković ponovno prebacio lopticu na Milanovića

Autor: Hina

17.03.2023. 16:51
Plenković ponovno prebacio lopticu na Milanovića

Foto: Davor KovačevićPremijer Andrej Plenković poručio je u petak da neće biti sastanka s predsjednikom Republike jer bi time, rekao je, kao Vlada legitimirali stavove i uvrede koje im upućuje Zoran Milanović, a posebno je ukazao na suprotne stavove o Ukrajini i to da se s Milanovićem ne žele sastati ni strani državnici.


Plenković je u izjavi novinarima u Puli i danas ponovio da se neće sastati s Milanovićem, pri čemu je ponovno podsjetio i da je Milanović odbio održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na dan kad je Rusija napala Ukrajinu.


“Ja službeno, pisano tražim sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost i to se lakonski odbija. Ako je postojao ijedan trenutak u našem paralelnom mandatu kada smo se trebali sastati zbog sigurnosne ugroze, bio je taj trenutak. Ni pisma ni razglednice”, kazao je premijer.
Nakon toga, dodao je, uslijedilo je Milanovićevo “potpuno soliranje i prorurski stavovi, bez ikakvih konzultacija s Vladom, koji su u potpunosti suprotni onome što radi Vlada i što je prirodna pozicija Hrvatske kao europske države, EU članice, NATO članice, zemlje koja nije ni neutralna i nesvrstana, koja pruža veliku potporu i solidarnost Ukrajini”.


Dakle, imamo dijametralno različita stajalište o temeljnim pitanjima, naglasio je premijer.


“Kada bi mi sada kao Vlada, pristali s njime sjediti, to znači da bismo legitimirali u političkom smislu njegove stavove o tome da je HDZ banda, lopovska organizacija, da smo mi nacisti, da smo udbaši da smo, ne znam, gojenci, ovakvi, onakvi. Nema šanse da mi sjednemo s nekim tko to govori nama”, poručio je.