Utorak, 21. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Obilazak radova

Plenković u Petrinji obišao kuću u izgradnji i obitelj koja će u nju useliti

Autor: Hina

29.11.2022. 11:13
Plenković u Petrinji obišao kuću u izgradnji i obitelj koja će u nju useliti

Foto: Screenshot HRTPredsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je u radnoj posjeti Petrinji i Sisku, a najveću pozornost posvetio je dinamici obnove područja stradalog od katastrofalnog potresa prije gotovo od dvije godine te je u Petrinji najprije obišao obiteljsku kuću u izgradnji.


Marijo Kezić, budući vlasnik kuće u Ulici Janka Stjepušina, obavijestio je premijera o tijeku izgradnje zgrade koja bi trebala uskoro biti završena. Po njenom završetku, u zgradu će useliti četveročlana obitelj Kezić, gdje će koristiti 70 četvornih metara stambenog prostora. Zgrada je u izgradnji od ožujka ove godine i Kezići vjeruju kako će uskoro u nju useliti.


Obilazak Veteranskog centra


Nakon posjeta obitelji Kezić, premijer Plenković je obišao i Veteranski centar u Petrinji koji je uređen rekonstrukcijom bivše vojarne u Mažuranićevoj ulici.
Veteranski centar uz one u Daruvaru, Sinju i Šibeniku četvrti je u Hrvatskoj. Njegova je vrijednost 95 milijuna kuna, a gradi se od lipnja 2020. Nakon potresa zgrada je dodatno oštećena pa je uloženo dodatnih 10 milijuna kuna. Centar je prilagođen osobama s invaliditetom i imat će 89 smještajnih jedinica. Opremanje Centra je u tijeku a zapošljavat će 30 osoba.


Posjet vojarni


Plenković će posjetiti i vojarnu “Pukovnika Predraga Matanovića” gdje će imati radni sastanak s članovima Vlade o tijeku obnove u županiji. Potom će sudjelovati na svečanosti uručenja nizaz ugovora i sporazuma između resornih ministarstava te tijela i ustanova Sisačko-moslavačke županije.


Premijer će u Sisku obići gradilište Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak, a susrest će se i sa sisačkim biskupom mons. Vladom Košićem, s kojim će obići radove na obnovi Katedrale Uzvišenja sv. Križa u Sisku.


Posjet Sisačko-moslavačkoj županiji će završiti obilaskom gradilišta autoceste Zagreb – Sisak (Selsko polje).