ponedjeljak, 30. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

1 C°

Grad Gospić

Potpisano devet Ugovora o bespovratnim sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima

Autor: Marin Smolčić

30.11.2022. 12:53
Potpisano devet Ugovora o bespovratnim sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima

Foto: Marin SmolčićNakon što je Grad Gospić  u rujnu ove godine raspisao Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2022. godini na poziv  je  pristiglo ukupno devet pravovaljanih prijava.


Stoga je danas gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević s uspješnim prijaviteljima potpisao Ugovore o dodjeli bespovratnih potpora.


– Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora na ovom Javnom pozivu iznosi 41.000 kuna, a dodijeljene su za provedbu mjere poput razvoj stočarstva i peradarstva, zatim  za Aktivnost 1 koja podrazumijeva  potpore za uzgoj mliječnih krava. Ova  sredstva za potpore osigurana su iz gradskog proračuna, izjavio je gradonačelnik Starčević nakon potpisivanja Ugovora te se ovom prigodom zahvalio svim vrijednim poljoprivrednicima na njihovom trudu i radu u jednom od strateških zanimanja u poljoprivredi  bez kojih se može.
– Situacija u poljoprivredi nije sjajna na razini države i mi ćemo se morati okrenuti radu, proizvodnji i stvaranju. Ovi vrijedni ljudi zaslužili su i više nego što smo im mi kao Grad Gospić u ovom trenutku mogli pružiti, a to je pojedinačna potpora od 3.000 do 7.000 kn za proizvodnju mlijeka. Nadamo se da će u sljedećoj godini biti puno više sredstava, uz još  znatniju pomoć od strane Grada Gospića, rekao je ovom prigodom Starčević.


Na ovaj način je Grad Gospić nastavio višegodišnju praksu dodjele bespovratnih sredstava  poljoprivrednicima s ovog područja kako bi im se pomoglo pri osnaživanju njihovih kapaciteta.