Četvrtak, 23. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dmitrij Medvedev

Bivši ruski predsjednik za sljedeću godinu predviđa rat na Zapadu

Autor: Hina

27.12.2022. 17:37
Bivši ruski predsjednik za sljedeću godinu predviđa rat na Zapadu

Foto: Sputnik/REUTERSBivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, glavni pristalica aktualnog predsjednika Vladimira Putina, predvidio je rat između Francuske i Njemačke iduće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama, nakon kojeg će Elon Musk postati predsjednik.


Medvedev, zamjenik čelnika Putinovog savjetodavnog Vijeća sigurnosti, bio je četiri godine predsjednik Rusije u vrijeme kada je Putin bio premijer. Čini se da napreduje u Kremlju, koji je u ponedjeljak rekao da će Medvedev sada biti Putinov zamjenik u tijelu za nadgledanje vojne industrije.


Njegov popis predviđanja za 2023., objavljen na njegovim osobnim korisničkim računima na platformama Telegram i Twitter, uključuje i ponovni ulazak Velike Britanije u Europsku uniju, koja će se potom raspasti.
Musk, šef tvrtke za električne automobile Tesla koji sada posjeduje i Twitter, odgovorio Medvedevu na Twitteru nazvavši njegove objave “odličnim” iako je neka od predviđanja kritizirao. Medvedev je ranije hvalio Muska zbog njegovog prijedloga da se Ukrajina u sklopu mirovnog sporazuma odrekne dijela svog teritorija u korist Rusije.


Medvedev se od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače nametnuo kao glavni jastreb, koji sukob opisuje apokaliptičnim i religijskim terminima, a Ukrajince je nazvao “žoharima”, što Kijev smatra očitim genocidnim govorom. Prošlog je tjedna posjetio Kinu, gdje je o vanjskoj politici razgovarao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.


Politolog Vladimir Pastuhov je rekao da je Medvedevljevu novu javnu ličnost naizgled dobro prihvatio njegov šef Putin.


“Medvedevljeve objave na Telegramu su pronašle barem jednog čitatelja, i to obožavatelja: Putina”, napisao je na Telegramu Pastuhov, profesor politologije na University College London.