Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

NJEMAČKA GRUPACIJA

TUI smanjio gubitke nakon pandemijskog oporavka

Autor: Hina

14.12.2022. 10:41
TUI smanjio gubitke nakon pandemijskog oporavka

Foto: ReutersNjemačka turistička grupacija TUI u srijedu je priopćila kako očekuje da će sljedeća godina biti “stabilna”, nakon što se oporavila od pandemije te smanjila gubitke.


TUI je objavio da mu je temeljna zarada (EBIT) iznosila 409 milijuna eura u financijskoj godini koja je završila 30. rujna, u usporedbi s gubitkom od dvije milijarde eura godinu ranije.


Unatoč tome TUI je i dalje bilježio gubitak koji se može pripisati dioničarima, od 277 milijuna eura u 12 mjeseci zaključno s rujnom. Prihod najveće svjetske turističke agencije se gotovo učetverostručio, na 16,55 milijardi eura.
S obzirom na dobit i prognozu veće zarade u 2023. godini, TUI planira u cijelosti otplatiti pandemijsku pomoć koju je uzeo od države te smanjiti sve povezane kredite. Za 2023. TUI prognozira značajno povećanje EBIT-a iako je to najavljuje oprezno, uzimajući u obzir ekonomske izglede.


“Očekujemo da će 2023. biti solidna i dobra godina, ali smo veoma svjesni vanjskih tržišnih čimbenika”, rekao je novi izvršni direktor TUI-ja Sebastian Ebel.


Rezervacije za zimu su stabilne, priopćio je TUI dodajući da su klijenti bili skloniji rezervirati kako se bližio datum polaska.