Petak, 2. prosinca 2022

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Božićno vrijeme

U Gospiću najavljen vrlo raznolik advent, Nova godina se čeka u podne!

Autor: Marin Smolčić

25.11.2022. 13:52
U Gospiću najavljen vrlo raznolik advent, Nova godina se čeka u podne!

Foto: Marin SmolčićAko je suditi po najavama ovogodišnji advent u Gospiću trebao bi biti višestruko radosniji i sadržaniji nego li prijašnjih godina. U organizaciji Grada Gospića, TZ Grada Gospića, Kulturno-informativnog centra Gospić, Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ Gospić, Samostalne narodne knjižnice Gospić, Muzeja Like Gospić, u suradnji s društvom „Naša djeca“ grada Gospića i udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“  velike i male stanovnike ličke metropole očekuju brojni i vrlo raznoliki blagdanski  događaji.


Tome sadržajnom šarenilu svakako će dati doprinos  novi trgovački centar „STOP-SHOP“ koji će se u Gospiću otvoriti narednih dana gdje će se u vrijeme adventa na velikom parkingu ispred centra organizirati  mnogi blagdanski sadržaji.


Program za djecu


Tijekom prosinca na glavnom gradskom Trgu Stjepana Radića bit će postavljen lunapark za djecu, a ispred trgovačkog centra „STOP-SHOP“ veliko klizalište koje će svakako uveseljavati  mlađe i starije Gospićane. Vatromet i otvorenje klizališta, otvorenje lunaparka na Trgu Stjepana Radića uz nastup GS Big Band, tradicionalno puštanje lampiona dobrih želja uz koncert Eni i Vjeke iz A-strane, dječji doček Nove godine uz Marka Vukesa & Share love band i doček Nove godine u podne uz grupu „Vigor“ događaji su koje svakako vrijedi posjetiti.
Organizatori prosinca u Gospiću također najavljuju  održavanje mnogih radionica,  božićne pričaonice za djecu i kazališne predstave za najmlađe. U Kulturno informativnom centru u Gospiću moći će se pogledati  predstava „Tesla- prilagođavanje anđela“ koja nakon Gospića  kreće na svjetsku turneju, a ove godine za sve ljubitelje kazališta priprema se  pravu božićno poslasticu. Dogodit će se to 14. prosinca, uz mnoga iznenađenja koja organizatori nisu još otkrili.