Nedjelja, 2. travnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Rat u Ukrajini

Ukrajinski predsjednik ponovno traži pomoć Zapada: " Civili mogu preživjeti jedino uz vašu pomoć!"

Autor: Hina

14.01.2023. 20:26
Ukrajinski predsjednik ponovno traži pomoć Zapada:

Foto: ReutersUkrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u subotu da bi se ruski napadi na civilne ciljeve mogli zaustaviti samo ako zapadni partneri Ukrajini dostave potrebno oružje.


“Što je potrebno za ovo? Ono oružje koje se nalazi u skladištima naših partnera i na koje naši vojnici čekaju tako dugo”, rekao je Zelenskij u noćnom obraćanju, nakon niza ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove.


“Cijeli svijet zna što i kako učinti da se zaustave oni koji siju smrt. Zahvaljujem svima koji nam u ovome pomažu.”
Rekao je da su ruski raketni napadi u subotu pogodili energetske ciljeve, uzrokovavši nove smetnje u opskrbama električne energije, osobito u regijama Kijeva i Harkiva.


“Nažalost, dogodili su se udari na energetsku infrastrukturu”, rekao je Zelenskij. “U vezi s tim, najteža situacija je u regiji Harkiv i Kijev.”


Rusija je gađala ukrajinsku stratešku energetsku infrastrukturu u sjeveroistočnom Harkivu i zapadnom Lavovu, a čule su se eksplozije u Kijevu.


Regionalni guverner Valentin Režničenko rekao je da je petero ljudi poginulo i 27 ranjeno, uključujući djecu kada je raketa pogodila stambenu zgradu u gradu Dnjipru u središnjem istočnom dijelu zemlje.