Utorak, 21. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

DHMZ

Za Dalmaciju izdano narančasto upozorenje zbog vjetra

Autor: Hina

14.03.2023. 12:18
Za Dalmaciju izdano narančasto upozorenje zbog vjetra

Foto: Luka JeličićPrognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdali su za danas i sutra, 14. i 15. ožujka, crveno i narančasto upozorenje na vjetar, objavilo je u utorak Ravnateljstvo Civilne zaštite.


Narančasto upozorenje izdano je za danas za gospićku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjevernu i srednju Dalmaciju.


Iz Ravnateljstva CZ navode da su moguća oštećenja konstrukcija, prekidi prometa i prekid opskrbe električnom energijom na tim područjima kao i opasnost od iščupanih stabala.
Za sutra, 15. ožujka, izdano je crveno upozorenje za Velebitski kanal te područje sjeverne, srednje i južne Dalmacije, dok je narančasto upozorenje izdano za riječku i splitsku regiju te Kvarner i Kvarnerić.


Zbog jakog vjetra značajan je rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Pomorce se posebno upozorava da prate najnovija vremenska izvješća. Građanima se savjetuje da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja te kako je vrlo vjerojatno da trajekti na rizičnom području sutra neće ploviti.