Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

KADROVIRANJE u vladi

Zajednica utemeljitelja HDZ-a jednoglasno podržala Plenkovićeve promjene

Autor: Hina

12.01.2023. 12:08
Zajednica utemeljitelja HDZ-a jednoglasno podržala Plenkovićeve promjene

Foto: Josip Regovic/PIXSELLZajednica utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” priopćila je u četvrtak kako daje jednoglasnu potporu predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću u vođenju Vlade i stranke, te u provedbi aktualnih kadrovskih promjena u Vladi.


Plenković je u srijedu objavio da će ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu zamijeniti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, a ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak državni tajnik Šime Erlić.


Usvojene odluke na Predsjedništvu stranke o čelnim mjestima u Ministarstvu prostornoga uređenja graditeljstva i državne imovine i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na tragu su iskazane potrebe veće agilnosti, operativnosti i žustrine državne administracije – bez čega nema stvarne europeizacije Hrvatske, ističe se u priopćenju.
Stoga Zajednica utemeljitelja daje apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću u provedbi politike koja ima obvezu ne zastati na ostvarenim nacionalnim ciljevima već učiniti sve da niti jedno ključno pitanje od interesa hrvatskih građana ne ostane bez odgovora.


Također, Zajednica utemeljitelja i ranije je na stranačkim tijelima sudjelovala u davanju jedinstvene potpore predsjedniku HDZ-a za provedbu aktualnih kadrovskih promjena u Vladi.


“Mi u Zajednici utemeljitelja ih shvaćamo i podupiremo, jer ne svodimo politiku na personalne interese već je gledamo kao istinsko zalaganje za ostvarivanje nacionalnih ciljeva. Njihovo ostvarivanje podupiremo i podupirat ćemo bez obzira na kojoj se poziciji mi osobno nalazili. To očekujemo i od ostalih dlanova i dužnosnika stranke”, poručuje se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica.