Zahvale

ZAHVALA


Dana 3. ožujka 2021. godine navršava se mjesec dana otkako nas je napustio naš dragi suprug, otac, djed i pradjed

BOŽO JELENKOVIĆ
1938. – 2021.
Zauvijek ćeš ostati u našim mislima, srcima i molitvama. 
Zahvaljujemo na skrbi osoblju Odjela pulmologije Opće bolnice Zadar, koji su bili uz našeg voljenog u posljednjim trenucima. Zahvaljujemo i svoj rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima te ga dostojanstveno ispratili na vječni počinak.
Sa zahvalnošću i poštovanjem, supruga Zdenka s obitelji

ZAHVALA


Dana 1. ožujka 2021. godine navršava se tužnih mjesec dana od kad nas je zauvijek napustio naš voljeni suprug, tata, dida i brat

SLAVEN KATAČIĆ
1952. - 2021.
Svojom ljubavlju i dobrotom obogatio si naš život i ostavio neizbrisiv trag. Hvala ti.
Duboko dirnuti pažnjom i riječima utjehe koju ste nam iskazali u trenucima najveće tuge zahvaljujemo od srca svima, dragoj rodbini, prijateljima, znancima, sumještanima, svima koji ste nazvali ili pismeno uputili izraze sućuti, te položili cvijeće i svijeće našem dragom Slavenu. Hvala svima koji su ga nosili u srcu i ispratili na vječni počinak.
Posebno zahvaljujemo don Valteru Kotlaru koji je biranim riječima ispratio našeg Slavena na vječni počinak, a nama pružio riječi utjehe.
Hvala djelatnicima Borik d.o.o. na iskazanoj pažnji prema našoj obitelji.
Dragi naš Slavene uvijek ćeš biti u našim srcima i dio naših najdražih uspomena.
Počivaj u miru.
Ožalošćeni supruga Dunja, sinovi Josip i Vice s obitelji i sestra Rosa s obitelji

ZAHVALA

u povodu smrti


VJEKOSLAVA SURAĆA
1. 12. 2020. – 1. 3. 2021.
U nemogućnosti da svima pojedinačno zahvalimo, dirnuti pažnjom ukazanom u trenucima najveće boli i tuge, iskreno zahvaljujemo rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u teškim trenucima.
Hvala svima koji su nam pisanim i usmenim putem uputili riječi utjehe i sućuti. Svima je, vjerujemo, bilo teško što našeg i vašeg Foto Vjeku nismo ispratili u drugačijim epidemiološkim uvjetima, sa svim ljudima koji bi mu zasigurno došli odati počast.
Ipak, Zadarski list je bio njegova omiljena novina, s kojom je započinjao i završavao dan te vjerujemo da je upravo ovo najbolji način zahvale svima koji su u mislima i molitvama bili s dragim nam pokojnikom.
Počivao u miru.
Obitelj

ZAHVALA

ROMANA MATEŠIĆ

1937. – 2021.

Od srca hvala rodbini, prijateljima i znancima koji su nam u teškim trenucima uputili riječi utjehe i sućuti i ispratili našu mamu i baku Romanu na vječni počinak.

Posebnu zahvalu upućujemo osoblju Doma sv. Frane.

Zahvalni: kći Vesna, unučad Ivana sa suprugom Đanijem, Stipe sa suprugom Anom,  Mare sa suprugom  Juricom te praunučad Sara, Katarina, Anđela, Roko, Magdalena, Rio, Šimun, Jakov, Marcela i Rita

ZAHVALA

BORIS ZORIĆ

1957. – 2021.

Dirnuti pažnom ukazanom u trenucima najveće boli i tuge, iskreno zahvaljujemo rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima.

Hvala svima koji su nam pisanim i usmenim putem uputili riječi utjehe i sućuti i ispratili našeg Borisa na vječni počinak.

Posebnu zahvalnost upućujemo liječnicima i osoblju Opće bolnice Zadar.

Zahvalna obitelj

ZAHVALA

Dana 13. siječnja 2021. godine Gospodin je pozvao k sebi našu dobru i plemenitu majku, nanu, prananu i sestru


STOŠU GLIGORA
rod. Paro Vidolin
1931. - 2021.

Zahvaljujemo svim dobrim i dragim ljudima, našoj rodbini, prijateljima, susjedima i znancima koji su u tim trenucima i njenoj bolesti bili uz nju i nas.
Hvala svima koji su nam usmenim ili pismenim putem izrazili sućut, hvala na cvijeću i svetim misama zadušnicama za pokojnicu.
Silvio, Ivo i Magda s obiteljima

ZAHVALA

„Mi pričamo o tebi i sjećanja krenu i opet smo skupa, barem u jednom trenu“


Dana 11. veljače 2021. godine navršava se tužnih mjesec dana otkad nas je napustila naša voljena supruga, majka, baka i punica


MILENA JURAVIĆ

1956. – 2021.

Velika hvala liječnicima i medicinskom osoblju Opće bolnice Zadar, posebno Odjela abdominalne kirurgije te svoj rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima.

Sa zahvalnošću i poštovanjem, zauvijek tvoji: suprug Nikola, kćeri Sandra i Suzana, unuke Dora i Lara te zet Hrvoje

ZAHVALA

Dana  5. veljače 2021. navršava se tužnih mjesec dana otkako nas je napustio naš dragi suprug, otac i djed


ANTE KNEŽEVIĆ

1949. – 2021.

Zauvijek ostaje u našim srcima i molitvama.

Velika hvala liječnicima i medicinskom osoblju Opće bolnice Zadar, posebno Odjela vaskularne kirurgije i Odjela za kardiologiju te svoj rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima.

Sa zahvalnošću i poštovanjem: supruga Zdenka i sin Mile s obitelji

ZAHVALA

Dana 30. siječnja 2021. navršava se tužnih mjesec dana otkako nas je napustio naš dragi suprug, otac i djed


BRANKO BULIĆ
1956. – 2020.

Ovim putem iskreno zahvaljujemo svoj rodbini i prijateljima na riječima utjehe i svima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima.
Velika hvala liječnicima i medicinskom osoblju Pulmološkog odjela Opće bolnice Zadar koji su bili uz našeg voljenog u posljednim trenucima.
Sa zahvalnošću i poštovanjem, supruga Kata, kćeri Olivija i Martina s obitelji

ZAHVALA

Dana 30. siječnja 2021. navršava se najtužniji mjesec dana od kad nas je napustio naš voljeni suprug i otac


JAKOV MIČIĆ
30. 12. 2020. – 30. 1. 2021.

Zauvijek ostaje u našim srcima i molitvama.
Ponosni smo na njegovu dobrotu, plemenitost i ljubav.
To nam daje snagu za dalje.
Zahvaljujemo na skrbi osoblju Opće bolnice Zadar te rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima.
Zahvalne obitelji Mičić i Šestan

ZAHVALA

VOJIN MARIČIĆ

1941. – 2021. 

Duboko dirnuti pažnjom i suosjećanjem koje ste nam iskazali u najtežim trenucima oproštaja od našeg voljenog supruga, oca, djeda i pradjeda, najtoplije zahvaljujemo svima vama dragi rođaci, prijatelji, susjedi i znanci; svima vama koji ste ga nazvali, ohrabrivali, koji ste suosjećali s nama, izrazili sućut, položili cvijeće i vijence te ga ispratili na vječni počinak. 

Posebno hvala liječnicima Opće bolnice Zadar, dr. Željku Čulini, dr. Gordani Šimunov-Karuza, dr. Martini Dokoza, te kompletnom osoblju Pulomološkog i Covid odjela. Hvala i našoj liječnici obiteljske medicine dr. Anđeli Longin i sestri Milici Torukalo. 

Velika hvala konobi Berekin i Cromaris d.d. Sektor istraživanje i razvoj na doprinosu, toplim riječima utjehe i oproštaja. 

Sa zahvalnošću i poštovanjem, obitelji Maričić i Tomljanović 

Počivao u miru Božjem! 

ZAHVALA

na upućenim riječima podrške i ohrabrenja, nesebično iskazanoj pomoći  i pristiglim oproštajnim porukama povodom odlaska našeg


MARINA PUCARA

1970. - 2021.

Iako je tuga neutješna, a praznina bez našeg dragog Marina već prevelika, Vaš pijetet i  s poštovanjem iskazane emocije, dozvolili su nam da potvrdimo kako su njegova pozitivna energija i ljubav bile nesebične prema široj okolini, te kako smo imali priliku živjeti uz karizmatičnu osobu, hrabrog Marina, velikog srca, sportskog duha, čovjeka koji je najviše tereta sam nosio, ponizno i strpljivo.

S velikim ponosom nosit ćemo uspomene na njega, biti zahvalni na prekratkim, ali ispunjenim danima života poklonjenima nam uz Marina i zamoliti dragog Boga da ga anđeli čuvaju tamo gdje mi još ne možemo...

Na brzojavima sućuti upućenima obitelji, ali prije svega podršci Marinu, zahvaljujemo:

predsjedniku Hrvatskoga sabora gospodinu Gordanu Jandrokoviću u ime Hrvatskoga sabora i osobno, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Andreju Plenkoviću u osobni izraz i u ime Hrvatske vlade, ministricama i ministrima te njihovim suradnicima;  ravnateljima, liječnicima i osoblju zdravstvenih ustanova: KBC Rebro, Cleveland Clinic, Radiochirurgija, Sveta Katarina, Opća bolnica Koprivnica; kardinalu Vinku Puljiću, pateru Ivanu Tolju i  i drugim predstavnicima Crkve; gradonačelnicima Grada Zagreba, Koprivnice i Zadra, županima Koprivničko-križevačke i Zadarske županije, organizacijama HUP i HGK, mnogobrojnim predstavnicima gospodarstva, hrvatskim medijima, poslovnim parterima, poslovnim poznanicima, prijateljima iz kulture i sporta, našem prijatelju izborniku Daliću, svim našim dragim prijateljima i široj obitelji, njegovom malom krugu velikih ljudi.

Od srca, dirnuti ispraćajem ispred njegovog drugog doma, upravne zgrade Podravke,  zahvaljujemo svim Podravkašicama i Podravkašima u čiji spomen je i posljednji put na reveru ponosno ponio Podravkino srce u laku mu zemlju.    

S poštovanjem, ožalošćena obitelj Pucar: majka Tinka, kćeri Zara i Mia s mamom Tihanom, supruga Renata sa sinom Benjaminom, braća Benito i Ivica sa suprugama i djecom    

ZAHVALA

Dana 9. prosinca navršava se tužnih mjesec dana otkako nas je napustio naš dragi tata


BORIS BILIĆ 

Ima neka moć u dobrim ljudima. Ona je jaka i poslije smrti. Ona živi svojim riječima i djelima.

Ovim putem iskreno zahvaljujemo svoj rodbini i prijateljima na riječima utjehe i svima koji su našeg tatu ispratili na vječni počinak.

Velika hvala  liječnicima i medicinskom osoblju Pulmološkog odjela i Jedinice intenzivnog liječenja Opće bolnice Zadar.

Kćeri Magdalena i Rozalinda

ZAHVALA

U utorak, 1. prosinca 2020. napustio nas je naš voljeni tata i suprug


VALTER TOMAS

sveuč. prof. u miru

Duboko smo dirnuti kolike je naše prijatelje njegova smrt iskreno potresla i ostavila u nevjerici. Hvala im na divnim riječima upućenima uspomeni na njega.

Zahvaljujemo svima koji su nam izrazili sućut usmenim i pismenim putem, a posebno onima koji su, zajedno s obitelji, bili na posljednjem ispraćaju. Zahvaljujemo njegovom Odjelu za talijanistiku i pročelnici dr.sc. Ireni Marković koja se  od njega oprostila toplim riječima, a  naš prijatelj Emil Šprljan omiljenom pjesmom iz mladih dana.

Don Božidar Šimičić biranim je riječima ispratio našeg Valtera na vječni počinak, a nama pružio riječi utjehe i nadu da ovo nije konačni rastanak.

Najdublju zahvalnost dugujemo obitelji Šušak koji su mu godinama bili oslonac u njegovim zdravstvenim tegobama.

Na Odjelima neurologije i neurokirurgije OB Zadar napravili su sve da mu spase i produže život, i na tome im hvala.

Zahvaljujemo i Sveučilištu u Zadru, Odjelu za francuske i frankofonske studije, Ogranku Matice hrvatske Zadar, djelatnicima OŠ Krune Krstića, djelatnicima Knjižnica Tina Ujevića i Voltino u Zagrebu, Odsjeku za talijanski jezik i književnost FF u Splitu,  Književnom krugu Split - na  iskazanim riječima sućuti.

Obitelj Tomas

ZAHVALA

„Pokazat ćeš mi stazu u život, puninu radosti pred licem svojim, sebi zdesna blaženstvo vječno.” (Ps 16,11)


Povodom rastanka od našeg dragog


fra ANTE BILOKAPIĆ

1949. – 2020.

U nemogućnosti da to osobno izrazimo, duboko dirnuti izuzetnom i nesebičnom brigom i pomoći, iskreno i najtoplije izražavamo zahvalnost liječnicima i medicinskom osoblju Opće bolnice Zadar, koji su se do zadnjih trenutaka borili, brinuli i s osobitom ljubavlju olakšali posljednje dane našem fra Anti, a obitelji i redovničkoj zajednici bili potpora u teškim trenutcima. Riječi su tek sjena, stoga ćemo naše zahvalne riječi poslati kao zahvalne molitve pred Gospodina.

Hvala vam!

ZAHVALA

povodom smrti našeg oca, djeda i pradjeda


VID MADJERIĆ

1922. – 2020.

Ovim putem zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su nam izrazili sućut i bili na posljednjem ispraćaju našeg Vida na vječni počinak. Hvala Brani Mađeriću na lijepim i dirljivim riječima kojima se oprostio od Vida na sahrani.

Posebno veliko HVALA osoblju Doma za starije i nemoćne osobe u Preku na nesebičnoj brizi, pažnji i ljubavi koju su iskazivali prema našem Vidu do posljednjeg dana.

Zahvalni: kći Ana, sin Božidar i sin Ante s obiteljima

ZAHVALA

Dana 9. prosinca 2020. navršava se tužnih mjesec dana od kad nas je napustio naš dragi


STIPAN IVČIĆ

1950. – 2020.

Ovim putem iskreno zahvaljujemo svoj rodbini i prijateljima na riječima utjehe i svima koji su našeg Stipana ispratili na vječni počinak i njegov grob okitili cvijećem.

Posebno hvala župniku don Josipu Galiću koji se lijepim riječima oprostio od našeg dragog Stipana.

Dok živimo mi, zauvijek će živjeti u našim mislima, srcima i molitvama.

Supruga Vera, sestre Neda i Ivanka i brat Mladen s obiteljima

Počivao u miru Božjem.

ZAHVALA

Dana 24. studenoga 2020. godine zauvijek nas je napustio naš voljeni


FRANE BRAJICA

1947. – 2020.

Ovim putem najiskrenije zahvaljujemo rodbini, prijateljima i znancima koji su nam izrazili sućut i ispratili našeg voljenog supruga i oca na vječni počinak.

Zahvalna supruga Ljubica i sinovi Branko i Igor

Bilo je lijepo živjeti s tobom...

ZAHVALA

povodom smrti naše drage majke


JELKE KALAC

1.10.1925. – 8.11.2020.

Želimo zahvaliti svoj rodbini, prijateljima i svim dragim ljudima koji su nam izrazili sućut i uputili riječi utjehe.

Posebnu zahvalnost izražavamo gđi. Mihani Muharemović, koja se dugo godina s velikom ljubavi i pažnjom brinula za našu dragu mamu. Svima veliko hvala.

Mario, Đani i Nada

ZAHVALA

Prošlo je pretužnih mjesec dana od kada je prestalo kucati njegovo preblago srce i preselio se u život vječni naš voljeni suprug,otac, djed i pradjed


JAKOV KNEŽEVIĆ

BIĆO

12.10.2020. – 12.11.2020.

Svojim ljubavlju obasjavao si svaki naš dan i ostavio najvrijedniju baštinu, besmrtnu ljubav.

Zahvaljujemo svim dobrim ljudima, rodbini, prijateljima, susjedima i našoj dragoj dr. Jadranki Čakarun da su u trenucima naše najteže boli bili uz nas, izrazili nam sućut i riječi utjehe te svojom nazočnošću uveličali posljednji ispraćaj našeg voljenog.

Sa zahvalnošću i poštovanjem, supruga Kata, kćeri Radojka, Silvana i Neda, unučad i praunučad

ZAHVALA

Prošlo je tužnih mjesec dana otkad nas je napustio naš voljeni suprug, otac i djed


PETAR STEVANJA

1959. – 2020.

Svojom ljubavlju i dobrotom obogatio je naš život i ostavio neizbrisiv trag na sve koji su ga poznavali i zbog toga voljeli. Zahvaljujemo rodbini, kumovima, prijateljima i svim dragim ljudima koji su s nama podijelili tu neizrecivu bol, izrazili nam sućut i uputili riječi utjehe ili na bilo koji način pomogli u ovim za nas najtežim životnim trenucima te svojom nazočnošću uveličali posljednji ispraćaj našeg voljenog supruga, oca i djeda.

Sa zahvalnošću i poštovanjem, supruga Grozdana, kći Franka te kćeri Martina i Petra s obiteljima

Počivao u miru i zagrljaju Božjem!

ZAHVALA

Prošlo je mjesec dana otkako smo se oprostili od našeg voljenog


JEROLIMA – JERKA

OŠTRIĆA

1943. – 2020.

Ovim putem želimo zahvaliti svim dragim ljudima koji su ga svojim prisustvom ispratili na vječno počivalište, a njegov grob prekrili vijencima i cvijećem. Zahvaljujemo na brojnim telegramima i izrazima sućuti, hvala pjevačima crkve Novigrad i klapi Bibinje koji su prigodnim pjevanjem uveličali njegov ispraćaj. Posebno hvala pripadnicima Počasnog voda HV koji su svojim prisustvom i programom na dostojanstven način ispratili svog suborca.

Ožalošćena obitelji

ZAHVALA

Dana 28. listopada 2020. godine navršava se tužnih 30 dana otkad nas je zauvijek napustila naša draga majka


NADA KOŠĆICA

1933. – 2020.

Dirnuti pažnjom ukazanom u trenucima najveće boli i tuge, iskreno zahvaljujemo rodbini, prijateljima i znancima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima.

Zahvaljujemo medicinskom osoblju Odjela neurologije Opće bolnice Zadar, posebno dr. Pupić-Bakrač i sestri Jagodi te Odjela pulmologije, posebno dr. Gordani Šimunov-Karuza i sestri Mladenki.

Zahvaljujemo svima na riječima utjehe i sućuti te dostojanstvenom ispraćaju naše voljene majke.

Zahvalne obitelji Košćica i Blaslov

ZAHVALA

Navršava se mjesec dana od smrti dragog nam supruga, oca i djeda 


DRAGOMIR OLIĆ

ROKO

1947.  - 2020.

Ovim putem izražavamo iskrenu zahvalnost mještanima Velog Iža i Dugog otoka, rodbini, prijateljima i poznanicima koji su nam izrazili sućut i uputili nam riječi utjehe te svima onima koji su u velikom broju ispratili našeg pokojnika do njegovog vječnog počivališta.

Posebno hvala djelatnicima Opće bolnice Zadar i KBC-a Zagreb.

Supruga Neda i kćeri Jelena, Julija i Kristina s obiteljima

ZAHVALA

Prošlo je mjesec dana od kad nas je iznenada i neočekivano napustio naš dobri i voljeni suprug, tata i nono


ZVONKO KOLEGA

1940. – 2020.

Duboko dirnuti pažnjom, suosjećanjem, riječima utjehe i dobrote koju ste nam svima, a pogotovo našoj majci iskazali u trenucima najveće tuge, zahvaljujemo od srca svima vama draga rodbino, prijatelji, znanci, sumještani, kolege s posla, svima koji ste nazvali i uputili nam tople riječi o našem dragom suprugu, tati i nonu, svima koji ste nam poslali brzojave sućuti, koji ste nas obišli i utješili i s nama ga ispratili na vječni počinak.

Hvala i svima koji ste molitvom bili uz njega i nas.

Sa zahvalnošću i poštovanjem, supruga i djeca s obiteljima

 Počivao u miru i zagrljaju Božjem.

ZAHVALA

Mjesec dana je prošlo otkada nas je napustila naša draga majka


MARGARITA ZRILIĆ

IKA

1928. – 2020.

Prvo, hvala tebi majko na ljubavi i dobroti koju si nam pružala cijeli svoj život. Hvala od srca rodbini i prijateljima koji su nam izrazili sućut i dostojanstveno ispratili našu majku na vječni počinak.

Zahvaljujemo osoblju Odjela traumatologije Opće bolnice Zadar. Posebno zahvaljujemo plemenitoj sestri koja je tog jutra, 8. rujna 2020. bila s njom u bolničkoj sobi držeći je za ruku do zadnjeg trena.

Majčice, počivaj u miru Božjem.

Zahvalna djeca s obiteljima

ZAHVALA

Dana 30. rujna 2020. navršava se tužnih mjesec dana tuge i boli otkako je zaklopio svoje blage  oči naš voljeni sin jedinac


ROBERT N. VRANKOVIĆ

1972. – 2020.

Svojom ljubavlju i dobrotom obogatio je naš život i ostavio neizbrisiv trag na sve koji su ga poznavali i zbog toga voljeli. Smrt je ugasila život našega sina, ali nikad neće ugasiti ljubav i sjećanje na nj.

Zahvaljujemo rodbini, prijateljima i svim dragim ljudima koji su s nama podijelili tu neizrecivu bol, izrazili nam sućut i uputili riječi utjehe, ili na bilo koji način pomogli u ovim za nas najtežim životnim trenucima.

Posebnu zahvalnost izražavamo njegovim dragim američkim prijateljima koji su ga ispratili na vječni počinak po američkim običajima uz sve počasti i dužno poštovanje, doprativši ga do njegovog vječnog počinka u Rtinu.

Robertov poslodavac zaslužuje našu duboku zahvalnost jer se sa svim svojim djelatnicima oprostio od našega sina duboko žaleći zbog njegova tako naglog odlaska.

U vječnoj tuzi roditelji Anka i Nevenko Vranković

ZAHVALA

Danas se navršava tužnih mjesec dana od kako nas je napustio naš


MARJAN BAŽDARIĆ

1943. – 2020.

Duboko dirnuti pažnjom i suosjećanjem koje ste nam iskazali u najtežim trenucima oproštaja od našeg voljenog supruga, oca, djeda i pradjeda,  najtoplije zahvaljujemo svima vama dragi rođaci, prijatelji, sumještani i znanci; svima vama koji ste ga posjetili, nazvali, ohrabrivali, koji ste suosjećali s nama, izrazili sućut, položili vijence i cvijeće, te ispratili našeg dragog muža, oca, djeda i pradjeda na njegov vječni počinak. 

Posebno hvala liječnicima Opće bolnice Zadar dr. Zvonimiru Matasu i dr. Domagoju Kasunu, glavnoj sestri Mariji Zubčić, sestri Luciji Buljat, te kompletnom osoblju Gastroenterološkog odjela. 

Također velika hvala dr. Almi Žunić, sestri Katici Baraba, te našem župnom svećeniku don Josipu Galiću na toplim riječima oproštaja i utjehe.

Sa zahvalnošću i poštovanjem, obitelj Baždarić

Počivao u miru Božjem!

SJEĆANJE

NADA LIVLJANIĆ

rođ. Baričević

7. 7. 2010. - 7. 7. 2020.

Ostaješ zauvijek u našem sjećanju i u našim molitvama.

Počivala u miru Božjem!

Tvoji: suprug Ive, djeca Katarina i Domagoj

SJEĆANJE

MATE TORBARINA

4. 7. 1995. – 4. 7. 2020.

Kako izreći svu bol u našim srcima,

nevjericu u našim mislima?

Još uvijek ti si s nama,

zauvijek ćeš ostati dio nas.

Počivao u miru Božjem.

Tvoji: otac Mile, majka Zora, brat Lucijan, nevjesta Ana, sinovke Luce, Nina i Vita

Stranice