Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

»Oprostija bi sve«

Duet Buđenja i Matije Cveka: instantni klik između pjevača i benda

Autor: Ivana Kocijan

13.01.2023. 10:53
Duet Buđenja i Matije Cveka: instantni klik između pjevača i benda

Foto: Filip Bušić

Obrada koja osvaja country rock prizvukomNa hvaljenom albumu dueta »Brudet« grupa Buđenje ugostila je neke od najboljih domaćih izvođača, a na pjesmi »Oprostija bi sve« pridružio im se talentirani Matija Cvek. Instantni klik između pjevača i benda bio je očit, a rezultat će biti očit i svima koji poslušaju obradu koja osvaja country rock prizvukom.


“»Oprostija bi sve« na svoj je punoljetni rođendan dobila novu verziju u duetu s odličnim Matijom Cvekom. Pjesmu smo snimili prije nepune dvije godine, na samom početku Matijinog uspješnog rasta u glazbenoj karijeri, pa nam u tom smislu ova suradnja dođe kao kriptovaluta jer smo na vrijeme uložili.


Vjerujem da će i ova pomalo country verzija biti podjednako uspješna kao ostale dvije verzije koje smo snimili 2005. godine s Tonijem Cetinskim, a 2011. godine »Live Dom Sportova« s Igorom Ivanovićem, klavijaturistom benda”, rekao je frontman benda Darko Bakić.
Obradu »Oprostija bi sve« prvi su put izveli uživo u Vintage Industrial Baru na koncertnoj promociji albuma »Brudet«.


“Darko i ja smo prijatelji, već se dugo znamo, pa me nazvao i pitao hoću li zapjevati s njima na tom albumu. Meni je to posebno drago jer tražio je da baš pjevam »Oprostija bi sve« koja je meni jako draga pjesma koju sam slušao kao klinac. Zapravo je to i jedna od pjesama zbog koje sam počeo vježbati pjevanje slušajući Igora Ivanovića kako pjeva taj live”, dodao je Cvek.