Nedjelja, 2. travnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zagrebački rock kvartet

Gretta predstavlja spot "Crv" i najavljuje novi EP

Autor: Portal Novi list

24.01.2023. 14:39
Gretta predstavlja spot

Foto: Doringo

Dinamičan, energičan i pomalo mističanZagrebački rock kvartet Gretta predstavlja videospot “Crv”, kojim najavljuje novi EP koji će biti objavljen u veljači.Dinamičan, energičan i pomalo mističan spot je snimljen u zagrebačkom klubu Spunk, a za režiju, kameru i montažu je zaslužan Dinko Čvorić Doringo, koji kaže:
“Snimiti spot za bend s pozamašnim opusom poput Grette, čiji su dosadašnji video radovi bili na iznimnom nivou, kako idejnom tako i tehničkom, je veliki izazov.


Foto: Doringo


Više od same radnje smo pazili na dinamiku i vizualni ambijent u kojem je glumica Lara Brkić otkrila samo dio svojih sposobnosti.


Članovi benda su također iznijeli veći dio spota i pokazali se kao veliki profesionalci, prijatelji, ali i entuzijasti koji nikada u karijeri nisu klonuli duhom i ljubavlju prema glazbi, što se na samom snimanju, a time i u spotu jasno vidi”.


Singl je snimljen u studiju legendarnog zagrebačkog producenta Denykena, glazbu i tekst potpisuju Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, dok su aranžman radili Denis Mujadžić Denyken i svi članovi Grette.


Foto: Doringo


“Pjesma metaforičnog naziva “Crv” govori o depresiji u današnjem društvu te o modernom stilu života, koji često ne zadovoljava potrebe čovjeka. Ljudi su vječno u potrazi za srećom, koju prilično teško postižu. Jako smo zadovoljni pjesmom, odlično je ispala, a donosi moderan, malo žešći rock izričaj”, kaže Hrvoje Medanić, gitarist Grette.


Gretta iza sebe ima nekoliko stotina odsviranih koncerata po Hrvatskoj i regiji, snimili su 5 studijskih albuma, dobitnici su Porina, osvajači Rock off nagrade te dobitnici još niza glazbenih nagrada i priznanja. Singlovima “Najbolje tek slijedi”, “Astonaut” te aktualnim “Crvom”, Gretta najavljuje novi EP, stoji u priopćenju Spone.