Utorak, 31. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

"Point of View"

Klavijaturist Gojko Tomljanović predstavlja samostalni album

Autor: S.M.

01.12.2022. 11:08
Klavijaturist Gojko Tomljanović predstavlja samostalni album

Foto: PR

"Najveći dio albuma nastao je u doba korone iako osnovne ideje potječu iz raznih razdoblja mog života", kažeEtablirani klavijaturist, Gojko Tomljanović, svoj talent godinama pokazuje kolaboracijama i skladanjem za brojne prominentne glazbenike poput Josipe Lisac, The Bastardz, Boe, Massima, Dino Dvornik Tribute Banda (od kojih je u posljednja dva i stalni član benda) i mnogih drugih, a sada je došlo vrijeme da publici predstavi i svoj “Point of View”.


“Najveći dio albuma nastao je u doba korone iako osnovne ideje potječu iz raznih razdoblja mog života. Tako je npr. prva pjesma na albumu nastala u vrijeme kad sam bio zaljubljen u Bacha. Komponirao sam je još kao dijete dok sam bio u nižoj glazbenoj školi u Sisku gdje sam rođen.


Dolaskom u Zagreb u srednju glazbenu školu Vatroslav Lisinski, otkrio sam Jazz/Rock/Fusion i počeo kupovati ploče (vinile) u Bogovićevoj ulici koje su mi otvorile jedan sasvim novi pogled na glazbu. Ta me je glazba usmjerila i potaknula da tražim svoj glazbeni izričaj, a njezin utjecaj vidljiv je i na ovom albumu.”, ispričao je Gojko.
Na albumu su sudjelovali i brojni Gojkovi prijatelji i suradnici:


“Na albumu su sve redom moji dragi prijatelji, vrhunski glazbenici s kojima surađujem dugi niz godina u raznim varijantama. Iznimno sam sretan i zahvalan što sam ih mogao pozvati da mi se pridruže i svojim umijećem doprinesu stvaranju ovog albuma, od ritam sekcije (koja je osnova svake pjesme) pa do solista koji su majstori svoga instrumenta i dali su sebe u svaki odsvirani ton.


Mario Huljev je po mom skromnom mišljenju najbolji hrvatski vokal u kategoriji pop rock funk i soul glazbe tako da je bio logičan izbor, znamo se jako dugo i puno toga smo prošli i snimili zajedno a spomenuo bih i da je Mario krsni kum mom sinu.


Dakle, što se tiče muškog vokala za moj CD nije bilo dvojbi oko izvođača jedinih dviju vokalnih pjesama na albumu, Mario je bio jedini izbor.”, otkrio je.


Stvarajući “Point of View” Gojko se po prvi puta okušao u skladanju glazbe “za sebe” te je otkrio kakvo je to iskustvo bilo za njega u odnosu skladanja “za druge”:


“Snimati i skladati za druge je potpuno drugačije nego stvarati i snimati za sebe. Kad snimam drugima, o glazbenom producentu ovisi što ću odsvirati i kako će to u konačnici zvučati.


Ponekad on ima jasnu ideju ili note, a ponekad mi ostavlja slobodu da odsviram nešto svoje, onako kako ja čujem pjesmu. S druge strane, kad snimam za sebe onda sam ja taj koji stavlja sve pod povećalo, znam točno što želim i kako pjesma treba zvučati tako da sam osim komponiranja i sviranja radio mix i mastering pjesama.”


Za likovno oblikovanje albuma zaslužna je osoba koja možda najbolje razumije Gojkov “Point of View”, a to je njegova supruga Nives:


“Moja supruga je dizajnerica po struci, dizajnirala je omote za mnoge druge izvođače i izdavačke kuće pa je naša suradnja bila prirodna. Dao sam joj potpunu slobodu da napravi onako kako ona vidi moj “Point Of View” i presretan sam i prezadovoljan rezultatom.”


Album “Point of View” dostupan je na svim streaming servisima, a možete ga potražiti i u fizičkoj prodaji od 2. prosinca u Aquarius Music Shopu, svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama i online na www.cedeterija.com.