Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

, crnohumorni triler ''Stric''

Ove subote imate novu priliku u Kino Zoni pogledati domaću filmsku senzaciju

Autor: ZL

09.12.2022. 09:18
Ove subote imate novu priliku u Kino Zoni pogledati domaću filmsku senzaciju

Foto: Kino zona



Zbog iznimnog interesa i rasprodane prve projekcije, pozvali smo “Strica” još jednom u goste te se on s radošću odazvao poručujući : „Ovo će biti najbolji Božić ikad!“


Jugoslavija, kasne 1980-e. Obitelj dočekuje svog voljenog strica koji se iz Njemačke vraća kući za blagdane. Okupljena obitelj uživa u Božićnom ručku. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vrijeme Božića. Osim svečane purice, nožem se može rezati i napetost.


Mješavina crne komedije, trilera i drame, film „Stric“ svjetsku je premijeru imao na filmskom festivalu u Karlovim Varima gdje je nagrađen posebnim priznanjem žirija. Nakon toga prikazan je na pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio Zlatne arene za scenarij i kostimografiju, a potom žanje uspjeh na festivalima diljem planete.




U glavnim ulogama gledamo Predraga Mikija Manojlovića, Ivanu Roščić, Gorana Bogdana i Roka Sikavicu, a režiju potpisuju debitanti Andrija Mardešić i David Kapac.


S dragim nam „Stricem“ još jednom se družimo u subotu, 10. prosinca u 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Stric nikad ne dolazi praznih ruku pa tako ni sad, naše posjetitelje očekuju i prigodni darovi!


Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na blagajni ispred Polivalentne dvorane sat vremena prije projekcije.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.