Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HNK

Stojan Matavulj i Karlo Mrkša s predstavom Enigmatske varijacije stižu u Zadar

Autor: Portal ZL

15.03.2023. 11:14
Stojan Matavulj i Karlo Mrkša s predstavom Enigmatske varijacije stižu u Zadar

Foto: Promo

Hvaljena predstava ENIGMATSKE VARIJACIJE Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu gostuje u utorak, 21. ožujka u 20 sati u HNK Zadar.  Redateljica predstave je Helena Petković, a igraju Stojan Matavulj i Karlo Mrkša.


Enigmatske varijacije neobična su ljubavna priča i svojevrstan triler francuskog pisca Éric-Emmanuela Schmitta napisana 1996. godine.
U drami Enigmatske varijacije dva lika, jedan uspješan pisac i jedan novinar, u bezbrojnim varijacijama vode nas kroz napetu priču, koja poput kakva psihološkog krimića otkriva ljubavni odnos svakoga od njih prema tajanstvenoj ženi.


Žena, koja je za obojicu emotivno vrlo značajna ostaje skrivena, a brzi i neočekivani obrati završavaju iznenadnim raspletom koji otkriva kako zapravo ništa nije onakvo kakvim se činilo.


Éric-Emmanuel Schmitt, dramatičar, romanopisac, esejist filmski scenarist i redatelj spada u najistaknutije i najizvođenije suvremene francuske autore. Njegova djela prevedena su na 50-ak jezika, drame se izvode u 50-ak zemalja svijeta. Uz brojne prestižne književne nagrade, za svoj kazališni rad je 2001. nagrađen godišnjom nagradom Francuske akademije za kazališno stvaralaštvo.




Nagrade:


Festival glumca ZAPLET 13 Banja Luka


 – najbolji glumac večeri – Stojan Matavulj za ulogu Abela Znorka u predstavi ENIGMATSKE VARIJACIJE




– najbolji glumac Festivala za ulogu Abela Znorka u predstavi ENIGMATSKE VARIJACIJE – Stojan Matavulj


 


Ulaznice od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar i online na Eventim.hr. Cijena ulaznice iznosi 10 eura.