Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Slikovnica

U suradnji Kazališta lutaka Zadar i Gradske knjižnice Zadar postavljena je izložba »Mala sirena«

Autor: Doria Kolanović

14.03.2023. 11:03
U suradnji Kazališta lutaka Zadar i Gradske knjižnice Zadar postavljena je izložba »Mala sirena«

Foto: Arif Sitnica



Izložba »Mala sirena« postavljena je ovaj tjedan u Ogranku Grad Gradske knjižnice Zadar. Organizirana je u suradnji Kazališta lutaka Zadar i Gradske knjižnice Zadar.


– Izložba donosi scenografiju, lutke i kostimografiju iz predstave »Mala sirena« koja je u izvedbi glumaca lutkara Kazališta lutaka Zadar. Ovo je još jedan od oblika suradnje Kazališta lutaka i Gradske knjižnice. S obzirom na prostor u kojem se nalazi Ogranak Grad, koji dijelimo s Narodnim muzejem i Koncertnim uredom, smatrali smo da je ta vrsta suradnje primjerena upravo tom ogranku jer je ova izložba još jedan dio kulturne ponude Providurove palače. Osim zanimljive izložbe, djeca će imati prilike sudjelovati i u radionici koju će naše kolegice održati za vrijeme trajanja izložbe. Ovaj se koncept odnosi i na druge slične izložbe koje su bile održane već ranije u Ogranku Grad u suradnji s Kazalištem lutaka, ali i na one koje će tek uslijediti, kazala je Matea Bakmaz iz odnosa s javnošću Gradske knjižnice Zadar i dodala kako su dosad organizirali izložbe »Ljepotica i zvijer« i »Ribar Palunko i njegova žena«.


Nakon Male sirene postavit će se i druge razne izložbe omiljenih likova iz najljepših priča za djecu.




– Iduća je izložba likova iz priče »Postojani kositreni vojnik«, a u planu su i izložbe scenografije iz predstava »Tri praščića«, »Čudnovate zgode šegrta Hlapića«, »Crvenkapica« i »Čarobnjak iz Oza«, najavila je Bakmaz.