ponedjeljak, 30. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

premjerni dolazak

Engleski kantautor Passenger prvi put u Hrvatskoj

Autor: Ivana Kocijan

17.11.2022. 09:16
Engleski kantautor Passenger prvi put u Hrvatskoj

Foto: Harry Pill

U Tvornici kulture 11. travnja 2023.Engleski kantautor i glazbenik Passenger premijerno dolazi u Hrvatsku u zagrebačku Tvornicu kulture 11. travnja 2023. godine, najavio je organizator koncerta agencija LAA.


Mike Rosenberg, poznatiji kao Passenger, osvojio je svijet hitom »Let Her Go«, koji ga je lansirao među zvijezde i završio na prvom mjestu ljestvica najboljih singlova u 19 zemalja. Među nagradama se izdvaja ona za najbolju kantautorsku pjesmu, nominacija na Brit Awards za britanski singl godine, kao i Ivor Novello nagrada za najizvođeniju pjesmu.


Do danas spot za pjesmu ostaje među top 25 najgledanijih videa u povijesti YouTubea, a trenutačno je na 24. mjestu s čak više od 3,3 milijarde pregleda.
Višestruko nagrađivani glazbenik iz Brightona već je tijekom nastupanja s bendom počeo graditi međunarodnu karijeru, a album »Wide Eyes Blind Love« osigurao mu je fanove i pune dvorane u Australiji, kao i u Ujedinjenom Kraljevstvu. No, studijsko izdanje »All The Little Lights«, koji je sadržavalo megahit »Let Her Go«, odveo je Passengera na vrh.


Konstantnu prisutnost na top ljestvicama nastavio je albumima poput »Whispers«, »Young as the Morning Old as the Sea«, »Runaway« ili najnovijim »Birds That Flew and Ships That Sailed«, kojim je još jednom zasjeo na popis Top 40 britanskih albuma, dok pjesme ostvaruju milijarde streamova. Intimne folk indie pop pjesme osigurale su mu vjerne sljedbenike i glazbeni uspjeh sve do danas.