Nedjelja, 2. travnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sotheby's

Kim Kardashian kupila križ koji je nosila princeza Diana. Cijena? Oko 200 tisuća eura

Autor: Hina

19.01.2023. 08:45
Kim Kardashian kupila križ koji je nosila princeza Diana. Cijena? Oko 200 tisuća eura

Foto: Instagram

Osim ametista, križ je urešen dijamantima u ukupnoj vrijednosti od 5,25 karata Zvijezda američkog tv-realitiyja i društvenih mreža Kim Kardashian kupila je u srijedu na dražbi križ Attalah, slavni privjesak koji je nosila princeza Diana, objavila je kuća Sotheby’s.


Luksuzni privjesak što ga je 1920. izradio slavni britanski draguljar Garrard, princeza Diana je nosila u nekoliko navrata.


Križ s ametistima prodan je za 163.800 funti (oko 187.000 eura) na dražbi održanoj u srijedu u Londonu.
Time je privjesak koji je princeza nosila na dobrotvornoj gala večeri u Londonu 1987. godine, prodan za dvostruko više od predviđene cijene.


Osim ametista, križ je urešen dijamantima u ukupnoj vrijednosti od 5,25 karata.


“Dragulji koje je posjedovala ili nosila princeza Diana rijetko se nađu na tržištu, a posebno kada je riječ o nakitu kakav je križ Attalah, koji je u bojama, smion i poseban”, rekao je prije prodaje Kristian Spofforth iz dražbovne kuće  Sotheby’s.


Lani je Kim Kardashian (42) za gala večeru u Metropolitan Museumu u New Yorku odjenula haljinu u kojoj je američka glumica Marilyn Monroe otpjevala pjesmu “Happy Birthday” predsjedeniku Kennedyju 1962.


Muzej Rupley’s, vlasnik legendarne haljine, morao je poslije opovrgnuti optužbe da je Kim Kardashian oštetila haljinu prilikom nošenja.