Utorak, 21. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mesut Akusta

Omiljeni turski negativac prava je suprotnost svojim ulogama

Autor: S.M.

16.01.2023. 12:03
Omiljeni turski negativac prava je suprotnost svojim ulogama

Foto: PR

Dramatičnu borbu za zdravlje vodio je uz podrsku voljene supruge!Velika turska zvijezda, glumac Mesut Akusta, utjelovljenje je savršenog dramskog negativca. Iza sebe ima niz zapaženih uloga, a domaću publiku osvaja u televizijskog uspješnici ‘Očev izbor’ koju gledatelji imaju prilike gledati svakim radnim danom na RTL-u u 21.15 sati.


Moćni poduzetnik mutnih poslova, ambiciozan, težak, nemilosrdan – glavni negativac u seriji ‘Očev izbor’ gledatelje je svojim raskošnim talentom osvojio na prvu. Iako privatno nema sličnosti s likom Süleymana iz hit serije koja se prikazuje na RTL-u, Mesut Akusta ipak sa svojim likom ima jednu zajedničku crtu.


Obojica su, naime, muškarci posvećeni obitelji, ludo zaljubljeni u svoje partnerice.
Nakon što je upoznao blogericu Safak Özbir, život ovog radoholičara potpuno se promijenio. Godinama je čekao na obiteljsku sreću, a onda ju je pronašao uz 17 godina mlađu ženu. Proveli su četiri godine u sretnoj vezi, a potom su se u lipnju 2016. godine vjenčali pred 400 uzvanika na raskošnoj svadbi u Istanbulu.


Bio je to najsretniji dan njegova života, sve dok godinu dana kasnije nije postao otac! U 53. godini života Mesutu je stigla njegova mezimica, kćerkica Berfin Cano.


Čim je saznao da će postati otac, turskim medijima je otkrio da mu se time ostvaruje dugogodišnja želja i da će prisustvovati porodu. Upravo to je i učinio, bio je uz suprugu na porodu, a prinovom se sretno pohvalio i putem društvenih mreža.


Cijelo vrijeme njegove privatne sreće, rasli su i njegovi poslovni uspjesi. Postao je tijekom godina omiljeni negativac, a publika i kritika redovito hvale njegove izvedbe.


Tome je tako još otkako se na ekranima pojavio 1993. godine, kada je kao mladić počeo s televizijskim i filmskim projektima. Dotad je pekao zanat u kazalištu, kojem se pridružio nakon očeve smrti 1985. godine.


Tada se preselio iz Afyona u Ankaru, gdje je učinio prve glumačke korake. U svojoj karijeri Mesut Akusta nije preskočio nijednu stepenicu – prvo je igrao u dječjem kazalištu, a potom se ranih devedesetih odselio u Istanbul i pridružio se tamošnjem kazalištu. Tada su počele stizati i prve televizijske te dramske ponude pa otad aktivno snima.


Akusta je čovjek velike radne etike, a otkako je počeo raditi – praktično nije stao pa svake godine odradi više projekata koji uključuju naporna snimanja i cjelodnevne boravke na setu.


Posvećenost poslu koštala ga je svojedobno i zdravlja, nakon čega je bio prisiljen uzeti pauzu. Naime, u kolovozu 2021. godine doživio je moždano krvarenje te je završio na hitnoj trosatnoj operaciji.


Njegova supruga tadašnjom je dramatičnom objavom javnosti priopćila što se događa s omiljenim glumcem: ‘Moj suprug je doživio moždano krvarenje i hitno je operiran. Operacija je trajala puna tri sata. Hvala Bogu, sve je prošlo u redu i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi”, napisala je Safak Özbir i zahvalila se svima na molitvama.


Glumac se, srećom, oporavio – i ubrzo se vratio svom poslu.


Dapače, dok je još bio hospitaliziran, bolničke dane kratio je čitanjem novih scenarija. Zdravstveni problem nije ga spriječio da se posveti onome što mu je, uz obitelj, najvažnije.


“Vratio sam se na set vrlo brzo. Bilo je teško vratiti se nakon takve bolesti, no vratio sam se, preživio sam taj period”, izjavio je prošle godine Akusta.


Do ozdravljenja ga je njegovala i pomagala mu njegova voljena supruga, a najveći vjetar u leđa dala mu je njegova kći.


Teški dani su iza ovog omiljenog turskog negativca, a koliko je sjajan u seriji ‘Očev izbor’ gledatelji mogu pratiti svakog radnog dana na RTL-u u 21.15 sati.