Utorak, 21. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Garažno progresivni funk

Silk Milk objavljuje izvrstan debitantski album "Back Catalogue"

Autor: Portal Novi list

28.12.2022. 11:04
Silk Milk objavljuje izvrstan debitantski album

Novo ime u Sponinom kataloguIzdavačka kuća Spona s ponosom predstavlja novo ime u svojem katalogu – garažno progresivni funk sastav Silk Milk i njihov debitantski album “Back Catalogue”.Na albumu se nalazi sedam izvrsnih instrumentalnih kompozicija, koje su nastale u raznim periodima djelovanja Silk Milka pa možemo reći da ovo izdanje predstavlja završetak jedne faze grupe i služi kao uspomena na godine provedene u stvaranju iste.
Svaka pjesma je tematski zasebna i prikazuje sastav u različitim fazama stvaralaštva.


Prve četiri pjesme su rezultat početnih proba i rađene su većinom akustično te ih se naknadno usviravalo i podizalo iz samih temelja, dok su iduće dvije pjesme rezultat već usvirane grupe ljudi koja je našla svoju nišu i svoj izričaj kaljen na svirkama uživo.


Sedma pjesma je autorska piano skladba Gorana Glušca, kao poseban bonus ovom izdanju i prikladan pozdrav i naklon svima koji kroz godine podupiru Silk Milk.


Silk Milk je garažno-progresivni funk sastav u djelovanju od 2015. godine. Osnovan od strane bubnjara Luke Čargonje i klavijaturiste Gorana Glušca, sastav je prošao nekoliko promjena postava od svog osnutka, a od 2020. svira u trio postavi s novim članom Sebastijanom Demarkom na bas gitari, ujedno i članom pazinskog etno-fusion sastava Veja.


Nakon objavljenog albuma, Silk Milk s obnovljenim entuzijazmom radi na novom, ali i starom materijalu te se sprema na odlazak u studio i na novu koncertnu sezonu.