Utorak, 31. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sentiš za dušu

Zadarski kantautor Zoran Jelenković objavio novu pjesmu i videospot pod nazivom »Sjećaš se«

01.12.2022. 16:52
Zadarski kantautor Zoran Jelenković objavio novu pjesmu i videospot pod nazivom »Sjećaš se«

Foto: Zadarski listKantautor Zoran Jelenković snimio je novu pjesmu i za nju snimio pripadajući videouradak.


Pjesma »Sjećaš se« je prema Zoranovim riječima, u glazbenom žargonu, izvučena iz ladice jer je zahtjevala godine iskustva i inspiracije da bi se dobio željeni, finalni karakter pjesme. Riječ je o jednostavnoj glazbenoj ljubavnoj priči koja govori o prolaznosti života i o mladenačkim ljubavima koje se nikad ne zaboravljaju, što je inače neiscrpna inspirativna tema mnogih njegovih pjesama.


Jelenković voli pjevati na tu temu jer mu to predstavlja emotivno zadovoljstvo, a kako sam kaže, pjesma »Sjećaš se« je rađena pomalo u retro varijanti, kao »sentiš za dušu«. Gradacijom refrena autor postiže žal, malu dozu ljutnje, što sve lijepo, ljubavno i emotivno brzo prolazi kroz etape ljudskog života i osim u uspomenama, ne može trajati vječno, kaže nam Zoran.
Autor glazbe, stihova i aranžmana je Zoran Jelenković koji se zahvaljuje svim glazbenicima i snimateljima koji su sudjelovali na ovom studijskom projektu. Uz Zorana koji je svirao klavir i sintesajzer sudjelovali su i sinovi Šime Jelenković kao prateći vokal, te Ivan Jelenković na bubnju i udaraljkama. Električnu gitaru je svirao Kristofor Josip Jurjević, a bas gitaru Pave Ruić. Kao prateći vokal na pjesmi sudjeluje i Glorija Zrilić.


Za pjesmu »Sjećaš se« napravljen je i video uradak koji se snimao na lokacijama u gradu Zadru i u Kneževoj palači. Snimatelj je Marko Lokas, a režija Marko Lokas – Zoran Jelenković. Zoran se također zahvaljuje i modelima iz modne agencije »Colors« Ane Gojanović iz Zadra, Lani Perinović i Stipanu Marčini.