ponedjeljak, 30. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

1 C°

Tko je ovdje lud?

U HNK Zadar gostuje hvaljena predstava kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca

Autor: Anamaria Galović

06.12.2022. 09:15
U HNK Zadar gostuje hvaljena predstava kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca


U četvrtak, 8. prosinca s početkom u 20 sati u HNK Zadar gostuje hvaljena predstava kazališta Planet Art, »Tko je ovdje lud?« D.R. Sandersona u režiji Marka Torjanca.


U predstavi igraju Natalija Đorđević i Marko Torjanac.


«Tko je ovdje lud?« zabavna je, duhovita i pomalo introspektivna priča o jednoj psihijatrijskoj klinici i njezinim korisnicima. Kroz šest povezanih »psihoterapeutskih« jednočinki u kojima glumci igraju razne uloge, predstava postavlja pitanje »što znači danas biti normalan« upoznajući nas s nizom karaktera, situacija i pitanja prepoznatljivih iz svakodnevnog života.
Predviđajući skoru budućnost, komedije preispituju granicu »normalnoga« u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.


»Tko je ovdje lud?« kombinacija je crne komedije, drame i burleske koja nas kroz suptilan ludistički pristup upoznaje sa sezibilnim disidentima iz stvarnog svijeta dok u isto vrijeme razotkriva svu njegovu krhkost.


Iščekujući skoru kataklizmu, naši protagonisti traže utočište u klinici Eden, a nas puštaju kući s pitanjem s koje strane ludila mi odabiremo biti.