Benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 11, 2020 14:47 2

Podne desetoga u mjesecu, temperatura oko 29 stupnjeva Celzijusa, sparina, gotovo da nema daška vjetra. U šumi vjetroelektrana uz državnu cestu D27 Karin – Benkovac elipse se hoće-neće vrte, a usprkos pogoršanoj korona situaciji na prilazima Benkovačkog sajma kolona vozila, lutrija je naći slobodno parkirno mjesto, izvan i unutar ograde sajma.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 10:14

U Zadarskoj nadbiskupiji se u više župa svečano obilježilo blagdan Male Gospa, među kojima su Benkovac, Lisičić, Privlaka, Zaton, Seline, Novigrad, Silba, Pašman, Sali, Zapuntel, Dragove...
Po kalendaru blagdan Male Gospe je uvijek 8. rujna. Zove se tako, budući da se slavi »mala Marija«, spomendan Marijina rođenja, za razliku od »Velike Gospe«, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza.

Utorak, Rujan 8, 2020 09:58

U velikoj dvorani Vatrogasnog doma u Benkovcu jučer su predstavnici dva grada i 12 općina Zadarske županije potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekta »Izrada studijske dokumentacije za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Karinskog i Novigradskog mora«, koja će obuhvatiti više od pola naše županije.

Nedjelja, Rujan 6, 2020 10:03

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije trenutačno je u provedbi projekta »Green economy and CO2 – GECO2«. Riječ je o projektu čija ukupna vrijednost iznosi oko 2,5 milijuna eura, a financira se iz prekograničnog programa suradnje Interreg Italija-Hrvatska.

Subota, Rujan 5, 2020 11:46 1

U benkovačkom Vatrogasnom domu održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca kojom je predsjedao Boris Erceg. Nazočilo je 13 od 17 vijećnika, nedostajali su Branko Guzić - Brus, Borna Nimac i Vice Brkljača (svi Lista građana Frane Tokić) te Ante Erlić (HDZ).

Ponedjeljak, Kolovoz 31, 2020 17:28

U Medviđi ili po domaću, u Medviđoj, u povodu blagdana Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja, Usičenja, odnosno svetog Usika, nebeskog zaštitnika ovog mjesta smještenog u kamenom u srcu Bukovice, tek 20-ak kilometara od mora, okupi se tisuće Medviđara koji žive diljem domovine i inozemstva. Međutim, zbog pogoršane situacije s koronavirusom, usprkos suboti i vikendu, ove godine u Medviđoj nije bila ni trećina Medviđara, hodočasnika i feštara.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:38 2

Ovakvi projekti su važni jer educiraju i potiču na razvoj lokalnih OPG-ova koji su ključan nositelj gospodarskog rasta Bukovice i Ravnih kotara, kazao je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić na završnoj konferenciji projekta »Nauči, usavrši, pokreni«, a koja je upriličena u tom gradu.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 16:25 1

Perušić Benkovački, malo slikovito naselje u Ravnim kotarima udaljeno oko tri kilometara jugoistočno od Benkovca u srednjem vijeku je pripadao hrvatskom rodu Perušića, danas broji oko 150 stanovnika, a već 12 godina uživa u svojoj Večer duhovne poezije.

- Posebno je, već tradicionalno, ispred crkve sv. Jure, pred brojnim posjetiteljima odjeknuo duhovni zov, kazao je Branko Antunović, inicijator i organizator svih dosadašnjih Večeri duhovne poezije u Perušiću.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 16:19 3

U Zavičajnom muzeju Benkovac, na Kaštelu Benković u Benkovcu, pod krošnjom stoljetnog kestena u sklopu projekta »Nauči, usavrši, pokreni« u Benkovcu održan je okrugli stol na temu »Kako je COVID-19 i utjecao na poljoprivredu i lokalnu proizvodnju hrane? Nedostaci i prednosti?«

Srijeda, Kolovoz 5, 2020 20:57 1

U sklopu projekta Aktivno za zdrav grad - Benkovac, održana su dva sportsko-rekreacijska događaja, biciklijada za djecu i odbojkaški turnir za dvojke.

Stranice