Benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Ožujak 20, 2022 10:24

U Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim od 16. do 18. ožujka održana je edukacija za predstavnike jedinica lokalne samouprave, odnosno direktore komunalnih poduzeća koja djeluju na području obuhvata CGO-a.
Edukaciju je organizirala tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, a predavačice su bile prof. dr. Aleksandra Anić Vučinić s Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Mirka Jozić, savjetnica XP ureda d. o. o.

Četvrtak, Ožujak 17, 2022 14:52 3

U Gradskoj knjižnici Benkovac u utorak je održana 4. godišnja konferencija o provedbi Intervencijskog plana Grada Benkovca.
Konferencija je započela obraćanjem gradonačelnika Grada Benkovca Tomislava Bulića koji je kazao kako je ovo zapravo početak kraja implementacije programa integrirane, fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima među kojima je i Grad Benkovac.

Petak, Ožujak 11, 2022 12:00

Kao i svakog desetog u mjesecu, Benkovačko selo ugostilo je brojne trgovce i kupce na najpoznatijem sajmu široke potrošnje u državi. Na štandovima trgovaca iz cijele Hrvatske nađe se gotovo sve – od igle do lokomotive, a kupci najveći interes pokazuju prema suhomesnatim delicijama, sirevima, obući, odjeći, kućnim potrepštinama, alatu i cvijeću.

Utorak, Ožujak 8, 2022 10:43

Projektom »Uređenje ‘Konobe’ - interpretacijskog centra za povijest vinarstva i maslinarstva benkovačkog kraja«, za čiju je realizaciju ova ravnokotarska kulturna institucija nedavno dobila sredstva na natječaju Ministarstva kulture i medija u iznosu od 400 tisuća kuna, nastavlja se projekt »Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac«.

Nedjelja, Ožujak 6, 2022 10:10

U Hrvatskoj su u sklopu Erasmus razmjene i ovdje odrađuju svoju terensku nastavu

Main Headline:
CGO Biljane Donje posjetili studenti iz Portugala

Petak, Ožujak 4, 2022 14:00

Tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije provodi edukaciju za predstavnike jedinica lokalne samouprave, odnosno direktore komunalnih poduzeća koji djeluju na području obuhvata CGO-a Biljane Donje.
Planirani rok izgradnje Centra prosinac 2022. godine.

Petak, Veljača 25, 2022 13:18

Ove srijede održana je peta sjednica benkovačkog Gradskog vijeća, prva u 2022. godini. Predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg predložio je na početku sjednice dvadeset točaka dnevnog reda, koje su u konačnici i usvojene. Nakon verifikacije zapisnika s prethodne sjednice, počeo je aktualni sat, na kojem su vijećnici Domovinskog pokreta uputili nekoliko pitanja i sugestija gradonačelniku Tomislavu Buliću i njegovom zamjeniku Tomislavu Klarici.

Utorak, Veljača 15, 2022 14:00

Djelatnici tvrtke EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije prošlog su četvrtka imali neuobičajen radni dan, a ubuduće ih na radnom mjestu zasigurno očekuju nova iskustva i zaduženja. Tog jutra, a bio je četvrtak, 10. veljače, djelatnici Toni Kozina i Marko Bačić su na ulazu u Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje pronašli dva štenca koje je nepoznata osoba ostavila pred ograđenim prostorom gradilišta.

Utorak, Veljača 15, 2022 12:19

U nedjelju, 13. veljače, obilježena je 29. godišnjica Dana sjećanja na razaranje Franjevačkog samostana i samostanske crkve Bezgrešnog Začeća BDM u Donjem Karinu. Misu za domovinu u župnoj crkvi Sv. Male Terezije predvodio je fra Ilija Mikulić, vojni kapelan bojne »Pauci« iz Knina i Inženjerijske bojne iz Sinja. U koncelebraciji su sudjelovali gvardijan fra Petar Klarić, don Ivan Ćurić i don Ivan Topalović. Liturgijske dijelove pjevala je klapa HRM Sveti Juraj.

Ponedjeljak, Veljača 14, 2022 08:41

Medviđa, bukovačko selo koje se nalazi u samom središtu Bukovice, između Benkovca i Obrovca, prije 29 godina je zavijena u crno kada je 9. veljače 1993., u zaselku Erstići mučki ubijeno deset nedužnih civila Hrvata, svi prezimena Erstić.

Stranice