Bibinje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Prosinac 6, 2021 16:46

U organizaciji SRD Bibinje uz potporu Općine Bibinje u subotu je organizirana Lignjada 2021. – natjecanje u lignjolovu iz brodice. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera,  usprkos pandemiji ali i lošim vremenskim prilikama na četvrtoj po redu ˝Lignjadi˝ sudjelovalo je 36 ekipa. Svi oni, naoružani strpljenjem i dobrom voljom, svojim plovilima otisnuli su se na pučinu da bi se u 19 sati vratili u uvalu Frnaža kod Starog Sela gdje se pristupilo vaganju ulova.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 12:22

Bibinjsko područje kao turistička destinacija ove godine bilježi rast turističkog prometa, porast novih kapaciteta i poželjna je turistička destinacija. Konkurencija na turističkom tržištu je sve veća te kvaliteta ponude postaje ključan čimbenik u odabiru destinacije od strane potencijalnih gostiju.

Utorak, Rujan 28, 2021 14:24

Na bibinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana u sklopu Europskog tjedna sporta i projekta Vikend akcija održana je manifestacija Zdravi doručak. Mladi ljudi okupljeni u udruzi Aktivno Bibinje uz pomoć kuhara i ugostitelja su Bibinjce i njihove goste poslužili zdravim jutarnjim obrokom i prehrambenim savjetima.

Ponedjeljak, Rujan 6, 2021 15:48

Doživjeti pola stoljeća braka prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to 72-godišnjem strojaru Anđelku Kandiću iz Bibinja i 71-godišnjoj riboprerađivačici Nedjeljki rođenoj Kulonja iz Dobropoljane na otoku Pašmanu.

Utorak, Kolovoz 24, 2021 14:45

Život piše priče, ponekad i bajke. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su supružnici Krsto (72) i Sonja (71) Sikirić i Bibinja.
- Osim obitelji, u dobru i zlu nas je održala međusobna ljubav, vjera u Boga, nerazrješivost sakramenta ženidbe i obitelj, složni su slavljenici, Krsto i Sonja, koji su vidno zaljubljeni kao i prvog dana.

Četvrtak, Kolovoz 19, 2021 15:00

U subotu je u Bibinjama održano 40. jubilarno izdanje susreta klapa Raspivano Bibinje.
Iz prvog reda nastupe vrhunskih klapskih izvođača s ponosom je pratio utemeljitelj projekta 81-godišnji Šime Šimunić.

Četvrtak, Kolovoz 19, 2021 12:06

Unatoč neizvjesnosti uoči početka ovogodišnje turističke sezone i svim izazovima s kojima se susreo turistički sektor za Turističku zajednicu Općine Bibinje sezona je i više nego uspješna. U Bibinjama se traži krevet više, iznajmljivači su izrazito zadovoljni popunjenošću smještaja, a to isto potvrđuju i bibinjski ugostitelji te ostali pružatelji usluga u turizmu na području Bibinja.

Utorak, Kolovoz 17, 2021 13:05

Svi to znaju, nebeski zaštitnik Bibinja, samostalnog općinskog središta s preko 4.000 stanovnika koji se prvi put spominje 1214. godine, je sveti Roko, hodočasnik, dobrotvor, zaštitnik od kuge i kolere.
Središnja svečana misa uz epidemiološke mjere održana je u crkvi i u dvorištu barokne crkve sv. Roka iz 17. stoljeća.

Ponedjeljak, Kolovoz 16, 2021 14:47

Kakva je to bibinjska večer bila! Raspjevana i razdragana, svečana i opuštena, na trenutke sjetna, na trenutke vesela, puna nostalgije i ljubavi prema klapskoj pjesmi, Bibinjama, Dalmaciji i Hrvatskoj.

Subota, Kolovoz 14, 2021 12:00

U petak 13. svibnja, večer uoči 40. jubilarnog izdanja susreta klapa Raspivano Bibinje, u Etno-turističkom centru Bigečeva kuća svečano je otvorena retrospektivna izložba posvećena ovom, po mnogo čemu, jedinstvenom glazbenom događaju.

Stranice