Biograd

Utorak, Listopad 27, 2020 10:40

U Dislociranom studiju Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Biogradu na Moru započela je dvanaesta akademska godina preddiplomskog studija Poslovna ekonomija i financije za točno 29 novoupisanih studenta. Zbog epidemioloških mjera prigodna svečanost se održala u srednjoškolskoj sportskoj dvorani.

Subota, Listopad 24, 2020 10:36

Iako ministar financija Zdravko Marić poručuje kako duboko vjeruje da neće doći do nestašice lijekova, pacijenti diljem Hrvatske zabrinuti su za nastavak svojega liječenja. Na moguću nestašicu posebno upozoravaju u Hrvatskoj udruzi leukemije i limfoma čiji članovi ne mogu koristiti zamjenske lijekove, već im život ovisi o propisanoj terapiji.

Subota, Listopad 24, 2020 09:48

Tijekom drugoga dana 22. nautičkog sajma Biograd Boat Show prelijepo vrijeme izmamilo je veći broj posjetitelja na obilazak najvećeg sajma nautike u ovom dijelu Europe, a i jednog od svega tri održana ove godine u Europi.

Petak, Listopad 23, 2020 13:13 3

Biogradski gradonačelnik Ivan Knez, potpredsjednik najveće svjetske nevladine organizacije Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace) sa sjedištem u Hirošimi, koja trenutačno broji 7.961 gradova u 164 zemalja i regija diljem svijeta s preko milijardu stanovnika, piše povijest.

Četvrtak, Listopad 22, 2020 10:28

Veliki dan za nautički turizam Biograda na Moru, Zadarske županije i Republike Hrvatske. U organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d. u Marini Kornati u Biogradu na Moru brojnim izlagačima iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Slovenije i drugih zemalja te posjetiteljima svoja vrata otvorio je 22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u Srednjoj Europi.

Nedjelja, Listopad 18, 2020 11:38

Dok u godini pandemije mnogi zatvaraju tvrtke i obustavljaju proizvodnju, biogradski brodograditelj Agena Marin plovi na novom valu inovacije. Riječ je potpuno ekološkom i ekonomski prihvatljivom komercijalnom plovilu romantičnih linija, naziva Solar Ferry, kojeg pokreću samo sunčeva i električna energija. Ova atraktivna brodica retro dizajna, dužine osam i pol metara te kapaciteta do 12 putnika, predstavit će se po prvi puta na Biograd Boat Show-u (22. - 25.

Petak, Listopad 16, 2020 15:11

Svu ljepotu i bogatstvo jeseni u koju smo zakoračili, dočarali su nam male Biograjke i mali Biograjci, polaznici Dječjeg vrtića Biograd.

Četvrtak, Listopad 15, 2020 11:44

Ispred Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru dopremljen je i postavljen stambeni kontejner u svrhu osiguranja adekvatnih uvjeta za rad medicinskog osoblja na trijažnom punktu.
- Organizaciju nabave, dopremanje i postavljanje ove važne opreme izveli su službenici Ravnateljstva civilne zaštite - Službe civilne zaštite Zadar i pripadnici Državne interventne postrojbe civilne zaštite Split, kazao je Miroslav Andrić, voditelj Službe civilne zaštite Zadar.

Utorak, Listopad 13, 2020 16:16 1

Pandemije koronavirusa i epidemiološka situacija u Gradu Biogradu na Moru tek je usporila ali ne i zaustavila ovdašnje projekte. U samom gradskom centru otvoren je 3,5 milijuna kuna vrijedan Turistički informativni centar (TIC), glavna »turistička recepcija grada« kojeg će zajednički koristiti gradska Turistička zajednica i Park prirode Vransko jezero.

Utorak, Listopad 13, 2020 16:06

Rušenjem kompleksa bivšeg motela Gavrilović, potom motela i hotela Biograd, uz Jadransku magistralu na ulazu u Biograd na Moru, nestala je jedna od najvažnijih modernističkih gradnji u zadarskoj regiji. Na temeljima kompleksa niče još jedan trgovinski, potrošački centar.
- Što Grad ima od trgovačkog centra? Ima komunalnu naknadu i komunalni doprinos te nova radna mjesta. Sve drugo je povijest i ona se, nažalost, više ne može vratiti, kazao je Ivan Knez, biogradski gradonačelnik.

Stranice