Biograd

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 12:30

U biogradskom Poduzetničkom inkubatoru održana je svečana promocija stručnih prvostupnika i prvostupnica ekonomije Veleučilišta Baltazar Zaprešić na Dislociranom studiju Biograd na Moru. Shodno epidemiološkim uvjetima u zvanje stručnog prvostupnika i prvostupnice ekonomije promovirano je ukupno 58 diplomanata i diplomantica koji su sa svojim profesorima, prijateljima i članovima obitelji proslavili jedan od najvažnijih dana u životu.

Petak, Ožujak 19, 2021 09:19

U Biogradu se idućeg tjedna otvara Centar za kreativne industrije kao rezultat projekta županijske Agencije za ruralni razvoj (AGRRA). Centar se otvara u prostorima Poduzetničkog inkubatora, a financiran je u sklopu programa Interreg Adria započetog 2020. godine. Projekt, kako napominje voditeljica Ivana Dević, traje do 31. kolovoza 2023.

Četvrtak, Ožujak 11, 2021 13:12

Pučko otvoreno učilište Biograd na Moru je pred otvaranjem vrata. Nakon što su još prije 11 godina, 2009., započeli prvi vidljivi radovi na sveobuhvatnoj obnovi i rekonstrukciji, krovištu kinodvorane i proširenju zgrade, i nakon što je dosad uloženo preko 20 milijuna kuna, ovoj beskonačnoj priči o kultnoj biogradskoj ustanovi osnovanoj prije gotovo šest desetljeća (1963.), napokon se nazire kraj.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 11:47

Grad Biograd može se pohvaliti da je, po udjelu prema broju stanovnika, u izdvajanjima za stipendije i školarine studenata i učenika prvi u Hrvatskoj. Naime, njihova izdvajanja po glavi stanovnika iznose 135,85 kuna, čime je ovaj gradić sa svega 5.569 stanovnika dospio u sam vrh države.

Utorak, Ožujak 2, 2021 13:32 2

U Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru na istočnom ulazu u Industrijsku zonu kod trafostanice, između rotora i Rojsa, u završnoj je fazi realizacija jedinstvenog inovativnog projekta na ovom području – multifunkcionalnog pogona za preradu voća i povrća koji će služiti svim OPG-ovima na području Zadarske županije i šire.

Petak, Veljača 26, 2021 16:12

Unatoč koronavirusu i epidemiološkoj situaciji Grad Biograd na Moru, Turistička zajednica i komunalno poduzeće Bošana u intenzivnoj su pripremi za ovogodišnju turističku sezonu.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 15:15

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru (GDCK BNM) provodi na području svog djelovanja program »Pozovi i GDCK BNM te vozi« koji ima za cilj osiguravanje usluge prijevoza za starije osobe (kojima te usluge nisu ili su teško dostupne) radi poboljšanja kvalitete njihova života.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 12:21

Gradsko vijeće Grada Biograd na Moru održalo je šestu elektroničku, virtualnu sjednicu na kojoj je od 15 nazočilo 12 vijećnika, šest u Gradskoj vijećnici i šest iz svojih domova: Tonči Šangulin, Ivana Stamičar, Ivica Kapitanović Šulc, Toni Bogdanić, Nikoleta Mustapić, Angela Šarić Lončar, Suzana Tolić i Josip Pešić (svi HDZ), te Ante Fuzul, Slavica Jeličić, Filip Rimac i Petra Jokić Pavlinović (Nezavisni).

Subota, Veljača 6, 2021 10:37

U Držićevoj ulici nadomak dječjeg vrtića u Biogradu na Moru u potpunosti je srušeno kultno ljetno kino, svi objekti, pozornica i ulazni zid su do temelja srušeni, ostao je tek veliki betonski ekran za projekcije filmova.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 19:45

Ovih je dana obilježen Svjetski dan vlažnih staništa, a ovogodišnja tema naglašava važnost močvara u očuvanju dragocjenih zaliha vode. Naime, potrebe za vodom su sve veće, a zalihe se smanjuju zbog čega nam prijeti opasnost od nedostatka vode. Racionalno korištenje i očuvanje vlažnih staništa, koja su rezervoari pitke vode, ključno je za sprječavanje katastrofe i osiguravanje kvalitete života ljudi u godinama koje dolaze.

Stranice