Biograd

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 28, 2022 13:33

U moderno obnovljenom prostoru Kulturnog centra Biograd na Moru, poznatijem kao Pučko učilište, pred otvaranjem je Visoka škola za gastronomiju i turizam. Visoku školu otvara Veleučilište Baltazar Zaprešić, dislocirani studij Biograd.

Nedjelja, Ožujak 27, 2022 10:34

U sklopu manifestacije »Zadar čita« Gradska knjižnica Biograd na Moru u novoobnovljenom Kulturnom centru, poznatijem kao Pučko učilište, ugostila je Velimira Grgića (Požega, 1978.) koji je održao iznimno zanimljivo i edukativno predavanje i predstavio svoju knjigu.
Riječ je o izvanrednom pregledu svih suludih ideja koje kruže svijetom.

Utorak, Ožujak 22, 2022 10:57

Sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru sazvana je za 25. ožujka 2022. godine (petak) s početkom u 8 sati, a održat će se u prostorijama Gradske vijećnice Grada Biograda na Moru,Trg kralja Tomislava 5.

Ponedjeljak, Ožujak 14, 2022 13:30

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Goranu Baturu i Mili Knezu u petak, 11. ožujka, obilježena je 29. godišnjica njihove pogibije.

Spomen-obilježje Goranu Baturu nalazi se u šumi Gorčine (Jankolovica), a Mili Knezu na brdu Debeljak. Goran Batur poginuo je na izviđačkom zadatku, koji je imao cilj vraćanje izgubljenog položaja na brdu Debeljak na kojem je poginuo Mile Knez.

Petak, Ožujak 11, 2022 16:15

Županijsko natjecanje u fizici, održalo se, već tradicionalno, u OŠ Biograd. Glavni ciljevi natjecanja u fizici su približiti fiziku učenicima i mladima, dobiti pažnju javnosti i razviti interes za fiziku i znanost.

Četvrtak, Veljača 24, 2022 12:34

Posljednja aktivnost čija je provedba previđena povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa - Maskenbal ptica, održana je u Turističko-informativnom centru u Biogradu na Moru. Na radionici je sudjelovalo 11 osnovnoškolaca u dobi od 7 do 13 godina. Radionica je uključivala edukativno predavanje o močvarnim staništima te njihovoj važnosti za ptice.

Četvrtak, Veljača 17, 2022 16:00

U suradnji s Udrugom Biom Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizira radionicu na temu uključivanja građana u projekt praćenja i zaštite ušara, najvećih sova u Europi. Pozivaju se stoga ljubitelji ptica, prirode i zainteresirana javnost da se priključe radionici na kojoj će se objasniti na koji se način može doprinijeti njihovom očuvanju. Praćenje uspješnosti gniježđenja nije zahtjevno pa se svi zainteresirani mogu uključiti, od najmlađih do najstarijih.

Ponedjeljak, Siječanj 17, 2022 14:28

Svetkovina sv. Stošije zaštitnice grada Zadra svečano se slavi i u Biogradu na Moru, koji također baštini sv. Stošiju kao zaštitnicu grada te je uoči blagdana održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su dodijeljena i tradicionalna priznanja Grada Biograda zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Nedjelja, Siječanj 16, 2022 09:45

Udruga dragovoljaca MUP-a i ZNG-a 90.- 91. u Biogradu na Moru obilježila 15. siječanj – Dan grada i blagdan Svete Stošije, nebeske zaštitnice grada

Subota, Siječanj 15, 2022 11:10

Svetkovina sv. Stošije zaštitnice grada Zadra svečano se slavi i u Biogradu na Moru, koji također baštini sv. Stošiju kao zaštitnicu grada.
Održana je tako u petak i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Grada Biograda zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Stranice