Biograd

Subota, Ožujak 7, 2020 13:15

Gradska knjižnica Biograd zajedno s udrugom Nismo same i nakladničkom kućom Profil ovogodišnji Dan žena posvetila je iznimno hrabrim, snažnim i pozitivnim ženama koje su svoje priče o borbi s rakom ispričale u zbirci »Nismo same« priređivačice Ivane Kalogjera, predsjednice istoimene udruge.
Predstavljanje knjige i ispovjedi žena koje su preboljele karcinom bilo je prepuno emocija. Miješale su se suze, smijeh i aplauzi žena koje su pričale svoja iskustva.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 22:11

Grad Biograd na Moru i Biogradske mažoretkinje bit će domaćini natjecanja koje se u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza održava pod nazivom »Prvi i viši korak« za područje Južne Hrvatske.

Petak, Veljača 28, 2020 17:15

Kažu da na mladima svijet ostaje, ako je tako, mi se ne moramo brinuti. Ovih dana održana je 1. Zimska škola mladih GDCK Biograd na Moru u organizaciji baš njih, Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru.
Klub mladih GDCK Biograd na Moru osnovan je 5. prosinca 2019. godine, a iza sebe već broje odlične rezultate. Iako mladi po osnivanju i godinama svojim radom primjetni su u lokalnoj zajednici.

Utorak, Veljača 25, 2020 19:00

Samobor je grad maškara, održava se 194. Samoborski fašnik, najvažnija i najveća turističko-zabavna manifestacija ovog dijela Lijepe Naše koja uspješno njeguje tradiciju dugu gotovo 200 godina. Samoborski fašnik turistički je brend sjevera Hrvatske, svake godine na njemu se okupi na tisuće posjetitelja.

Utorak, Veljača 25, 2020 09:30

 Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom i turističkim filmom u društvu velikih imena srpske i regionalne estrade, gospodarstva te pred brojnim televizijskim ekipama. Srbi su tada kao turisti pomalo sramežljivo počeli povećavati brojke dolazaka i noćenja, pa su i na koncu lanjske turističke godine ušli među virska emitivna turistička tržišta.

Ponedjeljak, Veljača 24, 2020 14:15

Gradska knjižnica Biograd na Moru u svom skučenom i dupkom punom prostoru ugostila je sociologa, pisca, kolumnistu i majstora za ljubav Brunu Šimlešu (1979). U povodu spisateljske punoljetnosti, 18 godina spisateljske karijere, Bruno Šimleša je predstavio svoju novu knjigu »Kako zavoljeti sebe«.

Petak, Veljača 21, 2020 08:30

Županijska organizacija Socijaldemokratske partije (SDP) organizirala je jučer konferenciju za medije s ciljem da još jednom ukažu na probleme s izgradnjom APN-ovih stanova u Biogradu u koje su kupci trebali useliti još u ožujku 2020. godine.

Ponedjeljak, Veljača 17, 2020 09:00 1

Strateški investicijski projekt Vlade Republike Hrvatske za područje bivše općine Biograd pod nazivom »Razvoj vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Biograda na Moru, Pašman i Tkon«, ima dva dijela, kopneni i otočni.

Subota, Veljača 15, 2020 17:15

U povodu Valentinova, biogradska Udruga Nada u suradnji s Obrtničkom školom Gojka Matuline Zadar u Lovačkom domu Jarebica na Jankolovici iznad Biograda, priredila je dobrotvornu akciju pod nazivom »Umirovljenicima na dar za Valentinovo«.
Drago nam je da smo uspjeli zainteresirati naše sugrađane starije životne dobi za ovu akciju, kazala je Ivana Stamičar predsjednica Udruge Nada koja broji preko 200 članova iz Biograda na Moru, od čega je oko 70 aktivnih.

Utorak, Veljača 11, 2020 11:00 1

Ivica Kero ravnatelj biogradske Srednje škole i profesor teologije pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru, a sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju bolesnog dječaka iz Polače, 12-godišnjeg Karla Kulaša koji godinama boluje od tumora na mozgu.

Stranice