Događaji

Subota, Studeni 30, 2019 07:30

Iako su već davno trebali održati izbornu skupštinu za predsjednika gradskog odbora, HNS-ovci je još nisu niti sazvali. Zadarsku organizaciju gotovo godinu dana vodi privremeno rukovodstvo, ali novog predsjednika nema ni na vidiku. Što se događa s HNS-om, odnosno znače li ove brojne odgode izborne skupštine to da ne mogu naći kandidata za predsjednika Gradskog odbora pitali smo šefa županijskog HNS-a, Milana Stojanova.

Petak, Studeni 29, 2019 11:15

Što se tiče zadarskih gradskih dječjih vrtića pri ustanovama Radost i Sunce, imamo potpisani kolektivni ugovor. Trenutačno smo u rješavanju pitanja prvog dodatka kolektivnog ugovora. Za prvi kolektivni ugovor možemo biti zadovoljni.

Petak, Studeni 29, 2019 10:30 1

Zajednica antifašističkih boraca i antifašista Zadarske županije uputila je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojemu su naveli kako traže njegovu pomoć u rješavanju ozbiljnih društveno-političkih pitanja koja dnevno opterećuju našu stvarnost sa željom da zaustavi njihovo širenje i poraditi mudrošću, snagom i ovlastima državnika na njihovom rješavanju.

Petak, Studeni 29, 2019 07:00

Mladi Zadranin Frane Brajković može se pohvaliti kako je i prije božićnih blagdana dobio vrijedan dar - ostanak na čelu Mjesnog odbora Polutok. Unatoč ponižavajućoj situaciji u koju je doveden ovaj odbor s fotografijama demoliranog prostora punog izmeta, kojeg su vidjeli njegovi birači i cjelokupna javnost, ovaj nezavisni kandidat s liste Zadarskog bloka nastavit će voditi glavni gradski kvart.

Četvrtak, Studeni 28, 2019 07:00

Arhitektonski biro Ante Kuzmanića iz Splita pobjednik je natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja putničkog terminala Zračne luke Zadar. Grupa splitskih arhitekata osmislila je proširenje i uređenje zgrade postojećeg terminala te parkinga. Za to su dobili nagradu od 250 tisuća kuna. Natječaj je za ZL Zadar provelo Društvo arhitekata Zadar.

Srijeda, Studeni 27, 2019 13:30

Danas, točno u podne, u zadarskom hotelu Kolovare bit će održana 2. proširena sjednica gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Zadar. Na sjednici će biti dodijeljene plakete Zlatna kuna za poslovanje u 2018. godini koje HGK dodjeljuje u hrvatskim županijama i gradu Zagrebu. Priznanja se dodjeljuju prema jedinstvenim kriterijima. Polazište za izradu kriterija su rezultati poslovanja poduzeća sagledana temeljem uvida i analize bilance stanja i računa dobiti i gubitka za proteklu godinu.

Srijeda, Studeni 27, 2019 09:30

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević na 10. sjednici Predsjedništva stranke u Sisku, održanoj 14. studenog, donijela je odluku kako će na predstojećim izborima podržati Kolindu Grabar-Kitarović u utrci za drugi predsjednički mandat.

Srijeda, Studeni 27, 2019 09:00

Sedam mjeseci nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv bivšeg načelnika Općine Kali, Duška Vidova, na zadnjoj je sjednici donesena odluka koja glasi: Vidov je povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa sklapajući ugovor s zadrugom Ribarska sloga.

Srijeda, Studeni 27, 2019 08:00

Afera oko šverca streljiva i pilota 93. zrakoplovne baze Zemunik koštala je brigadira Marija Plešu pozicije zapovjednika baze. Neodgovorno ponašanje elitnih pripadnika Hrvatske vojske crna je točka u dosad besprijekornom "dossieru" jednog od najperspektivnijih časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske vojske.

Utorak, Studeni 26, 2019 20:02 2

 Jučer je u Zadru na Narodnom trgu kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Miroslav Škoro organizirao druženje s građanima kod štanda na kojem se prikupljaju potpisi podrške njegovoj kandidaturi. Tom je prigodom ovaj glazbenik i poduzetnik istaknuo da je potrebnih deset tisuća potpisa prikupio još prvog dana, ali da se on ne hvali s brojem potpisa građana.

Stranice