Događaji

Srijeda, Travanj 8, 2020 13:06

Splitska policija se u srijedu ispričala zbog sinoćnjeg ponašanja pripadnika Interventne policije prema novinarima koji su izvještavali o evakuaciji iz Doma za starije, jer je  "time narušio ugled policijske službe radi čega će poduzeti sve potrebne mjere kako se takvo ponašanje ne bi ponovilo."

Srijeda, Travanj 8, 2020 12:43

O težim pacijentima smještenima na JIL-u Covid odjela zadarske bolnice koji su najteže zahvaćeni ovom virozom, ali i o zaraženom pacijentu koji je jučer zadobio teške tjelesne ozljede pri padu s prvog kata zgrade Covid odjela na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije govorio je zamjenik ravnatelja OB Zadar i voditelj Jedinice intenzivnog liječenja, dr. Edi Karuc.

Srijeda, Travanj 8, 2020 12:30

Ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije opisao je stanje na Covid odjelu zadarske bolnice te se osvrnuo na nesretni događaj teško ozlijeđenog pacijenta Covid odjela koji je jučer u poslijepodnevnim satima pao s prvog kata zgrade Covid odjela. Radi se o 39- godišnjem muškarcu zaraženom koronavirusom.

Srijeda, Travanj 8, 2020 12:24

Imamo 3 novooboljela od koronavirusa u Zadarskoj županiji, što sada daje ukupnu brojku od 59 oboljelih. Svi su povezani s Ortopedskom bolnicom. Stanje na području Zadarske županije je još uvijek pod kontrolom, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Šime Vicković.

Šef epidemiološke službe dr. Alan Medić iznio je podatke o oboljelima, ali i o ljudima koji su obuhvaćeni mjerama samoizolacije.

Srijeda, Travanj 8, 2020 10:36 1

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban izjavio je u srijedu da će biti rigorozan u provođenju sankcija ako epidemiolozi utvrde nepravilnosti u postupanju sa štićenicima Doma za starije u Splitu gdje se pojavio koronavirus.

"Imamo desetak pozitivnih od sinoć, odmah je preko noći prebačeno 42 korisnika u respiratorni centar u Križine, ujutro su prebačeni i ostali. Opće zdravstveno stanje im je dobro", rekao je za N1 televiziju župan Boban.

Srijeda, Travanj 8, 2020 10:30

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako nitko od štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne kojima je potvrđena zaraza koronavirusom u ovom trenutku nije životno ugrožen, a još nije poznato kako je došlo do "proboja" virusa u Dom.

 "Osim deset pozitivnih ima još nekoliko štićenika koji imaju blaže simptome i nitko nije životno ugrožen", rekao je Capak u srijedu u emisiji Novi dan N1 televizije.

Srijeda, Travanj 8, 2020 10:01

Tijekom noći pedesetak štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici prebačeno je u KBC Split - Križine, zbog deset osoba zaraženih koronavirusom, a na terenu su to obavila naizmjenično dva tima KBC- a.

Korisnike Doma prevozili su medicinski djelatnici odjeveni u skafandere, a na licima umirovljenika zamijećeni su strah, zabrinutost i neizvjesnost. 

Petnaestak umirovljenika prethodnih dana imalo temperaturu

Utorak, Travanj 7, 2020 19:25

Dvjesto vaučera, sto za Falkensteiner resort Borik u Zadru i sto za Falkensteiner resort Punta Skala nedaleko od Petrčana daruje hotelska grupacija Falkensteiner Hotels & Residences dvjema zagrebačkim bolnicama. Zdravstveni radnici Kliničke bolnice "Sveti Duh" i Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" svoje će vaučere, dvije noći za njih i njihovu obitelj, moći iskoristiti čim to bude moguće.

Utorak, Travanj 7, 2020 18:17 2

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je poručio da Vlada nema pravo i ne smije pogriješiti zato što su 'na stolu' životi naših sugrađana te istaknuo da je riječ o malo dugotrajnijoj utakmici u kojoj moraju voditi računa da bude što manje posljedica.

Utorak, Travanj 7, 2020 15:09

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu, u utorak je ponovo uputilo apel hrvatskim državljanima koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna.

Stranice