Događaji

Petak, Svibanj 20, 2022 15:22

Predsjednik Milanović posjetio je jutros Delnice gdje je odao počast poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno križa ispred Spomen sobe. Zatim je otišao u Zabok gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Zaboka u prigodi obilježavanja Dana Grada. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara.

Petak, Svibanj 20, 2022 14:44

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2021. godini zabilježen je rast površina pod vinovom lozom u odnosu na 2019. godinu za 7% te one sada iznose 21.213 hektara. Tome cilju doprinijeli su programi Ministarstva poljoprivrede, u najvećoj mjeri oko 416 milijuna kuna vrijedan Nacionalni program pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine, tzv. Vinska omotnica.

Petak, Svibanj 20, 2022 14:28

Udruga specijalaca Domovinskog rata „Tigar“ iz Gospića organizirala je danas komemoraciju u spomen na poginule prijatelje i suborce koji su tijekom rata živote izgubili na Velebitu.

Petak, Svibanj 20, 2022 14:05

Očito je da ćemo ove godine premašiti 100 tisuća izdanih dozvola za boravak i rad stranaca u Hrvatskoj, ocjena je Žarka Katića, državnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova, piše u petak Jutarnji list.

To je skoro 20 tisuća više nego prošle godine, kada je s 1. siječnjem stupio na snagu novi Zakon o strancima i ukinut je sustav određivanja godišnjih kvota te su u 2021. godini izdane ukupno 82 tisuće dozvola.

Petak, Svibanj 20, 2022 13:53

Epidemiolog Bernard Kaić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo komentirao je za Televiziju N1 pojavu majmunskih boginja u Europi: koliko su opasne, kako se liječe, trebamo li se brinuti?

Kaić je kazao da je to virusna bolest koju izaziva virus sličan virusu velikih boginja, međutim, postoje bitne razlike.

Petak, Svibanj 20, 2022 12:40

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima povjerenika Europske komisije za proračun i administraciju Johannesa Hahna, priopćeno je u petak iz Vlade.

Slijedom jučerašnje odluke Europske komisije, Hrvatskoj je i službeno produljen rok za korištenje sredstava EUSF-a za sanaciju štete od potresa u Zagrebu do kraja lipnja 2023. godine, što je usklađeno s razdobljem za korištenje alokacije zbog potresa na Banovini uslijed progresivne štete.

Petak, Svibanj 20, 2022 12:14

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosti donoseći tri odluke, među kojima je i oduka kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici.

Petak, Svibanj 20, 2022 11:27

Europska komisija je u petak i službeno potvrdila produljenje roka za korištenje sredstava Europskog fonda solidarnosti (EUSF) za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu do kraja lipnja 2023., što je dogovoreno još u veljači u razgovoru premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Komisije Ursule von der Leyen.

Petak, Svibanj 20, 2022 11:15

Akcija traganja i spašavanja, koju zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma, za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača „Franco P“, koji je potonuo u srijedu navečer, nastavlja se i dalje, priopćilo je Ministarstvo mora.

Petak, Svibanj 20, 2022 11:12

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko (45) postao je prvi veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij imenovao je bivšeg ukrajinskog izbornika za veleposlanika Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

"Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni", napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu.

Stranice