Događaji

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 14:27

Uoči izbora za Mjesne odbore 9. prosinca koalicijski savez  pod nazivom  Zadarski blok danas je na Narodnom trgu održao konferenciju za novinare. Nazočile su joj članice svih šest stranaka: Mosta, Akcije mladih, MODES-a, HSLS-a, HSS-a i Naprijed Hrvatske. Prvi je razloge njihova okupljanja obrazložio Ante Rubeša iz Akcije mladih:

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 10:17

Vodeći svjetski znanstvenici u istraživanju tumora, među njima prof. dr. Ivan Đikić  s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, prof. dr. Anton Berns  s Instituta za istraživanje raka u Nizozemskoj i prof. dr. Joseph Schlessinger s američkog Sveučilišta Yale, okupili su se na konferenciji Hrvatskog društva za istraživanje raka (HDIR) "Primjena znanosti u medicini: ciljevi i terapije" koja se održava u Zagrebu.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 09:53

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu proglasio je krivom i s pet tisuća eura kaznio  Republiku Hrvatsku jer  je izdavaču zadarskog tjednika Narodni list prekršila pravo na slobodu  izražavanja zajamčeno člankom 10. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Tjednik je u prosincu 2010.

Nedjelja, Studeni 11, 2018 16:19

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u nedjelju u Dubrovniku kako su polovni vojni zrakoplovi F-16 Barak, koje je Hrvatska kupila od Izraela, korišteni onoliko koliko Hrvatskoj treba, a da će naša djeca jednog dana kupiti nove, za što kroz balansirani proračun treba osigurati infrastrukturu.

Nedjelja, Studeni 11, 2018 13:00

Policija traga za nepoznatim muškarcem koji je sinoć opljačkao trgovinu Bakmaz uz prijetnju hladnim oružjem.

Sve se dogodilo nešto prije 19 sati kada je maskirani muškarac ušao u trgovinu Bakmaz u Ulici Ljudevita Gaja te uz prijetnju nožem od 48-godišnje trgovkinje uzeo utržak i pobjegao.

Protiv još uvijek nepoznatog razbojnika podnijeta je kaznena prijava.

 

Nedjelja, Studeni 11, 2018 09:00

Putnici koji su sinoć letjeli na letu FR7900 Memmingen - Banja Luka ostali su iznenađeni kada su sinoć umjesto na banjalučki aerodrom sletjeli u Zadar.

U bosanskim medijima stoji kako su putnici sletjeli u Zadar bez ikakvog objašnjenja, a navodno ni djelatnici banjalučkog aerodroma prvih petnaest minuta nakon što je zrakoplov trebao sletjeti nisu znali da je let preusmjeren.

Subota, Studeni 10, 2018 13:15

Nakon što su preko Kninske tvrđave ljetos preletjela dva izraelska aviona F-16 Barak, priča o nabavci novog hrvatskog borbenog zrakoplova povukla se iza zavjese. Ovog tjedna ministar obrane Damir Krstičević odbio je odgovor na pitanje što je s potpisivanjem ugovora s Izraelom o nabavci 12 zrakoplova, vrijednim oko 500 milijuna eura, već se pravio nevješt. Unatoč činjenici kako cijela svjetska zrakoplovna zajednica bruji o tome da je hrvatska nabavka ušla u slijepu ulicu.

Subota, Studeni 10, 2018 13:00

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer nešto poslije 19 sati teške tjelesne ozljede zadobila je 21-godišnja vozačica.

Nesreća se dogodila, kažu u PU zadarskoj, kada je vozačica pri skretanju, automobilom udarila zadnju stranu autobusa koji je bio na stajalištu u ulici IV. gardijske brigade. U autobusu nije bilo putnika, a vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana u bolnici na liječenju.

 

Subota, Studeni 10, 2018 09:11 1
ZADAR - Na Općinskom sudu u Zadru jučer je pred sutkinjom Katjom  Morić Arambašić nastavljena privatna parnica njemačkoga bračnog para Schumacher zbog gubitka kuće koju su prije 12 godina kupili na otoku  Viru protiv odvjetničkoga ureda Papić te agencija za nekretnine - njemačke Nowak und partner immobilien i hrvatske Novak i partneri nekretnine, te prodavatelja. 
Subota, Studeni 10, 2018 08:30

Migranti silovali, opljačkali, provalili, na stotine tisuća migranata prelazi državne granice, napadaju lokalno stanovništvo, uvoze oružje, među migrantima su samo muškarci bez žena i djece… Ovo su samo neki od isječaka iz naslova lažnih vijesti koje su se u posljednje vrijeme proširile društvenim mrežama postavši tako glavni izvor zabluda i opće panike među Hrvatima. Zašto lažne vijesti? Zato jer je svaka vijest koja se o migrantima širila zadnjih dana na kraju razotkrivena kao netočna.

Stranice