Događaji

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 15:44

Ukupno je 91 novi slučaj zaraze covidom-19 zabilježen u Hrvatskoj u protekla 24 sata, jedna je osoba umrla a tri su na respiratoru, izvijestio je u četvrtak Stožer civilne zaštite RH.

U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 978, stoji u priopćenju na mrežnim stranicama Stožera.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 15:31

Premijer Andrej Plenković poručio je danas kako bi zbog okolnosti u zemlji bilo dobro da što prije parlamentarne izbore ostavimo iza sebe i prionemo na posao, zbog čega će Hrvatski sabor raditi i za vrijeme ljetne pauze.

“Smatram da je zbog svih okolnosti u kojima se nalazimo, javnozdravstvenih, financijskih i ekonomskih, dobro da što prije izbore ostavimo iza nas, da prionemo radu u interesu hrvatskih građana”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 13:34

U Hrvatskoj su 136 dana od pojave koronavirusa 934 aktivna bolesnika, među kojima je njih 91 na bolničkom liječenju te četiri na respiratoru, a prosječna dob oboljelih je 48 godina, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade.

Dosad je testirano 88.235 osoba, a njih 3325 bilo je pozitivno. Postotak pozitivnih u odnosu na ukupno testiranih iznosi 3,77 posto. Dosad se oporavilo 2277 osoba.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 13:08

Nakon 16 godina na mjestu ravnatelja poznate zadarske Gimnazije Vladimira Nazora, Rade Šimičević, kao peti na HDZ-ovoj listi IX. izborne jedinice, odlazi u Hrvatski sabor, a tko će ga zamijeniti na ravnateljskom mjestu još nije poznato. Iako možda ima svog favorita, uskoro bivši ravnatelj ove zadarske Gimnazije, nije želio otkriti jer o tome treba odlučiti Školski odbor, ali će se pri odlučivanju, svakako cijeniti i njegovo mišljenje kao bivšeg ravnatelja.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 12:38

Dr. sc. Marko Vučetić, izvanredni profesor na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru, kao nezavisni zastupnik u hrvatskom parlamentu odradio je četverogodišnji mandat nakon čega je odlučio da se više neće baviti politikom jer je, kako kaže, shvatio da ništa ne može promijeniti.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 11:45

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak jutros je za Antenu Zagreb istaknuo da neće doći do zabrana svadbi i otkrio kakve će biti preporuke.

"Mi ćemo dati nove preporuke za organizaciju vjenčanja, okupljanja u ugostiteljskim objektima, catering, hotelima i tako dalje. Malo ćemo postrožiti, tj. morat će se precizno voditi poimenice prisutni gosti, njihov OIB, njihov broj mobitela", rekao je Capak.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 11:35

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš izjavila je u četvrtak ujutro kako je, od jučer u 12.15 sati, u Hrvatskoj 76 novooboljelih od koronavirusa.

»Trenutne brojke nisu baš sjajne, ali nisu ni poražavajuće. Jučer smo imali 53 novoboljela, danas je to 76, od jučer u 12.15 sati«, rekla je Bubaš za N1.

To je, kaže porast, ali nije neočekivan s obzirom na trenutna »okupljanja raznoraznog tipa«.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 10:40

Još tri osobe pozitivne su na koronavirus i vezane su uz nedavno održano vjenčanje, a riječ je o mlađim osobama. Za sada se tako 7 osoba vezuje uz isto vjenčanje i u tijeku je testiranje osoba kod kojih su se razvili simptomi. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 130 uzoraka. U samoizolaciji je 217 osoba, a od početka epidemije aktivni nadzor je istekao za 4424 osobe.

Na JIL COVIDU u Općoj bolnici u Zadru jedna je osoba na respiratoru i jedna je smještena na COVID 1 odjelu.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 21:47

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u srijedu kako su veća okupljanja apsolutno velik rizik za širenje virusa i da se treba pridržavati svih propisanih mjera te dodao kako se neće zabraniti takva okupljanja nego eventualno revidirati preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Srijeda, Srpanj 8, 2020 18:37

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom evidentirana su danas u Zadru. U jutarnjim satima Stožer civilne zaštite izvijestio je o jednoj novooboljeloj osobi, mlađoj medicinskoj djelatnici, no u poslijepodnevnim satima povrđena su još tri nova slučaja. Ono što im je svima zajedničko je da su prošle subote bili na istoj svadbi u Zadru, a s obzirom na to da je tamo bilo 300-tinjak uzvanika opravdano se strahuje da je riječ o novom žarištu zaraze i puno većem broju pozitivnih na Covid-19.

Stranice