Događaji

Petak, Veljača 7, 2020 12:45

Među pojedincima, udrugama i ustanovama koji su prije nekoliko dana dobili odlikovanja i priznanja od predsjednice Republike Hrvatske je i ugledni zadarski liječnik i znanstvenik prof. dr. sc. Boris Dželalija. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge u humanitarnom djelovanju tijekom Domovinskog rata te znanstvenom radu i medicinskim istraživanjima na području biomedicine i infektologije.

Četvrtak, Veljača 6, 2020 09:15 7

Povodom isticanja »yu« zastave na riječkom Korzu Udruga ratnih veterana 9. gbr »Vukovi« podružnica Benkovac uputila je priopćenje za javnost. Navode kako je u sklopu programa Rijeka, Europska prijestolnica kulture na Korzu »ponosno« istaknuta »yu« zastava sa zvijezdom petokrakom i planira se postaviti ista takva zvijezda na riječki neboder, a autor te instalacije je Nemanja Cvijanović.

Srijeda, Veljača 5, 2020 15:30

Do 15. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se tridesetak dana, a broj prijava je iz dana u dan sve veći tako da je trenutno prijavljeno oko 440 natjecatelja iz raznih europskih zemalja od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke.
Škraping utrka će se održati u subotu, 7. ožujka 2020. godine u Tkonu na otoku Pašmanu.

Utorak, Veljača 4, 2020 20:07

Danas ujutro nešto iza devet sati došlo je do sudara dvaju automobila na raskrižju kod »Male pošte«. Do sudara je,očito, došlo zbog nepoštivanja prednosti prolaza jednog od dva automobila. Riječ je o jednom od vrlo »skučenih« raskrižja u gradu, na vrlo prometnom pravcu kuda voze i brojni autobusi u smjeru Dikla, Borika i Puntamike, a osim toga tu su i tri pješačka prolaza zbog čega je, poglavito u jutarnjim satima, potreban izniman oprez kako se ne bi dogodila nesreća.

Utorak, Veljača 4, 2020 10:00 5

Sedamdeset i pet godina nakon sloma NDH i 25 godina od Domovinskog rata, načelnica Gračaca Nataša Turbić na Instagramu je objavila fotografiju grba s prvim bijelim poljem i natpisom »Spremni«! Povod ove objave načelnice iz redova HDZ-a je - proslava srebra naših rukometaša.

Nedjelja, Veljača 2, 2020 11:00

 

Subota, Veljača 1, 2020 13:30

USKOK je u petak donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 47 i 45 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. Radi se o dvojici bivših načelnika Postaje prometne policije u Zadru, Ivici Rumori (47) i Luzariju Kulašu (45).

Petak, Siječanj 31, 2020 10:30

Šampion sedmog Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2019. je Roxanich Wine & Heritage Hotel iz Motovuna. Dobitnik je Zlatnog suncokreta, koji se drugu godinu dodjeljuje u najvećoj akciji u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi.

Četvrtak, Siječanj 30, 2020 17:18

Čuveni njujorški restoran Delmonico’s kojeg su daleke 1827. godine pokrenuli talijanski emigranti Giovanni i Pietro Delmonico već neko vrijeme predmet je žestoke pravne bitke u kojoj sudjeluju emigrantske obitelji iz naših krajeva. Poslovne prevare, izigrano povjerenje i značajna financijska šteta temelj su tužbi i sporova koje na njujorškim sudovima braća Omer i Ferdo Fred Grgurev još od 2015.

Četvrtak, Siječanj 30, 2020 07:45

Krešimir Žunić jučer je i u Zadru bio vijest dana, a već danas će najvjerojatnije biti bivši v.d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Stranice