Događaji

Petak, Svibanj 18, 2018 11:15

Povodom najavljene konferencije za medije koju će ispred ulaza u Turističku zajednicu grada Zadra danas održati Mjesni odbor Petrčane, a kojoj je tema postupak izdvajanja iz TZ grada Zadra koji su pokrenuli, jučer je priopćenje za medije poslao direktor TZG Zadra Ante Rados. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Potaknuti učestalim prozivkama od strane MO Petrčane, koristimo priliku iznijeti neke činjenice kao odgovor na navode predstavnika MO Petrčane.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 14:54

Marčina je zbunjen u šoku, s matematikom totalno posvađan.  Takav je  zaključak donio saljski načelnik na otvoreno pismo poslano u  ime Grupe  birača kandidata Nenada Marčine za MO Luka. Rekao je i kako je u  Luci  za  mjesne puteve uloženo sedam puta više nego  u Savru, a  ne kako je Marčina tvrdio  pet puta više u Savru.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:29

Dugogodišnja vijećnica SDP-a, Sabina Glasovac, odlazi iz Gradskog vijeća Zadra, a na njeno mjesto dolazi Jelena Jelavić!

Ovu vijest potvrdila nam je sama Glasovac, ali i predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća, Bruno Milin, koji je već zaprimio stranački zahtjev za stavljanjem mandata u mirovanje.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 11:07

Već dulje  vrijeme na Trgovačkom sudu u Zadru ne zakazuju  se nikakva ročišta u stečajnom postupku nad dužnikom Adria d.d.  Zadar u predmetu St-9/15.  Ovim putem molimo predsjednicu ovog  trgovačkog suda Ardenu Bajlo  da se  što prije  zakaže ročište u navedenom predmetu, stoji u priopćenju Koordinacijskog odbora radnika  Adrije d.d. u stečaju

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 08:41

Ljuz Kajtazi, Put Kotlara 3, Zadar, osobno te po punomoćniku mr.sc.  Ivi Brkiću, odvjetniku u Zadru, temeljem odredbe čl. 40. i 41. Zakona o  medijima podnosi slijedeći Zahtjev za ispravak informacije

Dana 13. svibnja 2018. godine na internetskom portalu Zadarskog lista, te u tiskanom izdanju dnevnog lista: Zadarski list objavljen je članak  naslova:„Otac i sin izmlatili muškarca i djevojku koji su došli po zarađeni  novac“.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 16:19 2

Prema izvješću neovisne revizijske kuće, na stotine kilograma janjetine, svinjetine, tuka, pršuta i paškog sira, na litre najboljih konjaka i likera potrošilo je bivše rukovodstvo Općine Polača na čelu s HDZ-ovim načelnikom Viktorom Prtenjačom.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 16:12

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je jučer 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema  Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 15:16 1

 Terenski dio međuresorne vježbe Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti "Sigurnost 18", koji se održava od 15. do 17. svibnja 2018. na području Dalmacije, predstavljen je predstavnicima državnih institucija i medija u srijedu, 16. svibnja, u Stankovcima i Pristegu.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 14:54

Četvrti seminar tvrtke Eko d.o.o. za predstavnike jedinica lokalne samouprave održan je u srijedu, 16. svibnja, u vijećnici Zadarske županije. Ovaj seminar bio je namijenjen predstavnicima otočkih općina i komunalnih poduzeća, a koji gravitiraju budućem Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Otoci su, naime, posebno osjetljivi kada je riječ o zbrinjavanju komunalnog otpada, jer su ograničeni prostorom za odlagališta, a još više transportom prikupljenog otpada na kopno.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 10:03

Županije, gradovi i općine su 2015. i 2016. primili gotovo milijardu kuna europskih pomoći, od čemu su gotovo polovicu iskoristile županije, oko trećinu gradovi, a općine manje od jedne petine, no istodobno gotovo polovica gradova i više od tri četvrtine općina nije u tom razdoblju iskoristila ni kune europskih pomoći, podaci su iz najnovijeg Newslettera Instituta za javne financije (IJF).

Stranice