Događaji

Ponedjeljak, Siječanj 14, 2019 12:36

Svi koji žive od kampinga u Hrvatskoj ovog su trenutka u  Stuttgartu  jer je upravo u tijeku CMT Die Urlaubs-Messe - najvažniji sajam kampinga u Njemačkoj i Europi. On je pred 10-ak godina  preoteo  Muenchenu primat kada je kamping sajmovanje u pitanju, a dogodilo se  to kad je njemački auto klub svoje pokroviteljstvo i svoju gala večer  premjestio ovdje.

Ponedjeljak, Siječanj 14, 2019 10:22

Putem sustava e-dražbe u zadnjem je kvartalu prošle godine prodano 297 nekretnina i pokretnina, a u zadnje četiri godine odnosno od početka 2015. do kraja 2018. prodano ih je 1644, podaci su koje je  objavila Financijska agencija (Fina).

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 15:50

Grupacije ribolova Hrvatske gospodarske komore protivi se prijedlogu mjera kojima Europska komisija želi regulirati ribolov sitne plave ribe u Jadranskom moru navodeći da one pogodivale nekim interesnim lobijima na štetu lokalnog ribarstva, a Hrvatska već, u dogovoru s Italijom i Slovenijom, provodi mjere po modelu koji pokazuje uspjeh u zaštiti ribljeg fonda.

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 12:25

Recimo odmah da se nagađanja nisu obistinila. Ni prošlogodišnji pobjednik Ante Vulin, ni vicešampion general Ante Gotovina, već Slavo Stojanov (99,75 bodova) šampion je 2. Manifestacije mladih maslinovih ulja s područja općine Pakoštane koja je sinoć u večernjim satima završila u Maškovića hanu.

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 12:02 1

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u subotu je, komentirajući kaznenu prijavu za ratni zločin u BiH podnesenu protiv njega u Srbiji, poručio da je njegov ratni put potpuno čist, ali da je mnogima trn u oku jer jača pobjedničku Hrvatsku vojsku.

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 11:49

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) nabavlja pse za potrebe Uprave za granicu, jedan pas može zamijeniti do 30 policijskih službenika na terenu, za obuku jednog psa potrebno je oko 15.000 eura, a suprotno uvriježenom mišljenju - policijski psi nisu opasni i može ih se maziti.

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 11:36

Predstavnici kampa i apartmana Zaton (Turisthotel) i kamp parka Solina (Ilirija) bilježe bolje rezultate u Nizozemskoj od turoperatora (orgnizatora putovanja iz te zemlje) s kojima rade, koji jadikuju nad kasnim i smanjenim bookingom, makar je za Hrvatsku to simblično, dok im Italija i Španjolska kasne i padaju i 20 i 30 posto?!

Subota, Siječanj 12, 2019 19:45

Nastavlja se priča oko (ne)regularne sjednice Općinskog vijeća  (OV) Posedarja održane 29. studenoga, na kojoj je donesen  rebalans općinskog proračuna za 2018. i proračun za 2019. godinu.

Ministarstvo uprave je zatražilo da se žurno i bez odgode dostave potpisani zapisnik s tzv. proračunske sjednice Vijeća, Statut Općine i Poslovnik Općinskog vijeća te popis vijećnika koji su obnašali dužnost u Općinskom vijeću u vrijeme održavanja predmetne sjednice.

Subota, Siječanj 12, 2019 15:32

Suđenje Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac  nije u četvrtak moglo proći bez skandala. Sutkinja Mitra Meštrović propustila je u  sudnicu samo TV kuće, dok je više od polovice novinara koji su pratili  ovaj događaj ostalo zakinuto u pravu da odsluša presudu najpoznatijem hrvatskom nasilniku.

Subota, Siječanj 12, 2019 15:19

Nakon što je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila  kako će prema Zakonu o nedopuštenom ponašanju na Internetu  odgovornost za objavljeni sadržaj na društvenim mrežama biti na upraviteljima društvenih mreža, dok će revizijom Zakona o elektroničkim  medijima urednička odgovornost u medijima postojati i za komentare  koji se objavljuju u mediju provjerili smo s urednicima i vlasnicima zadarskih medija što će ovo značiti za njih.

Stranice