Događaji

Petak, Lipanj 14, 2019 17:41

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je Svečanoj  dvorani Sveučilišta u Zadru predsjedao šestim sastankom Vlade sa  županima, predstavnicima Udruge gradova, Zajednice općina te predsjednikom Odbora za lokalnu samoupravu u Hrvatskom saboru.

Petak, Lipanj 14, 2019 15:51

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  predstavio je u četvrtak u Hrvatskom saboru tri dokumenta iz obrambenog resora, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obrani, Godišnje  izvješće o obrani za 2018. godinu i Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti.

Petak, Lipanj 14, 2019 13:49

U Maloj vijećnici Grada Zadra potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za Projekt  poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane.

Petak, Lipanj 14, 2019 10:20

Nakon što je predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, suspendirao  dugogodišnjeg predsjednika Županijske organizacije, Josipa Zubovića  Pipu, ovaj je napustio stranku. Zubović nam je rekao kako je suspendiran zbog kritika na račun šefa stranke kojega je prozvao zbog loših rezultata na izborima za Europarlament. 

Petak, Lipanj 14, 2019 10:16

Hrvatska seljačka stranka (HSS) jučer je u Zadru osnovala  sveučilišnu organizaciju unutar zadarske podružnice. Jednoglasno je  izabrano rukovodstvo i to Roko Tadin za predsjednika, Davor Vuković i  Stefan Milanović za dopredsjednike, Šime Arula za blagajnika te Matija  Janjić za tajnika Sveučilišne organizacije HSS Zadar.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 10:23

Raskol u Živom zidu odražava se i na članstvo po terenu, a u  sveopćem kaosu koji je zahvatio stranku očito će najgore proći županijski vijećnici u Zadru.

Naime, prema informacijama iz stranke, Središnjica želi smijeniti svoju vijećnicu u Županijskoj skupštini u Zadru, Jasminka Adžić Sikirić,  jer  je zatražila - izvanredne unutarstranačke izbore. A zašto ih je zatražila  obrazlaže u priopćenju članstvu Zadarske županije:

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 10:13

Frapantnu brojku od 1.639.114,82 kuna prošle je godine potrošio gradski Odjel za EU fondove za tzv. intelektualne i osobne usluge.  Ovu svotu dobili smo zbrajanjem cijene svih projekata naručenih u odjelu Šime Erlića, kojih je pročelnik morao navesti na zahtjev oporbe koja  želi znati koliko je koji gradski odjel potrošio na  stavku koja i inače izaziva najviše kontroverzi u javnosti.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 09:40

Povodom održavanja multinacionalne vojne vježbe Swift  Response 19, u 93. zrakoplovnoj bazi u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, uspostavljena je privremena baza (Intermediate staging base) u kojoj su smješteni padobranci, vojni helikopteri i vozila savezničkih snaga koja će se koristiti u spomenutoj vojnoj vježbi.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 09:30

Nakon što smo prošli vikend objavili izvještaj s radnog spora koji pred Općinskim sudom zbog nezakonita otkaza ugovora o radu  vodi bivša voditeljica Sanitetskog prijevoza, a koji je u lipnju prošle godine izdvojen iz Doma zdravlja i pripojen Zavodu za hitnu medicinsku  pomoć Zadarske županije, dobili smo nekoliko anonimnih prijava u  kojima se navode razni problemi koji potresaju tu ustanovu.

Srijeda, Lipanj 12, 2019 12:43 1

Oporbeni vijećnik Antonio Baus na sjednici Gradskog vijeća  3. travnja zatražio je podatke o plaćama direktora gradskih tvrtki te  njihovih zamjenika i pomoćnika. Gradonačelnik Branko Dukić stoga je  svojim direktorima naložio podnošenje izvješća o plaćama, a njihovi odgovori pak otkrivaju vrlo intrigantne podatke, počev od različitih visina  plaća od jedne do druge gradske tvrtke, do jedne pomalo bizarne situacije da je plaća direktora Nasada - manja od plaće njegove pomoćnice!

Stranice