Događaji

Utorak, Siječanj 21, 2020 11:00

Dr. Predrag Orlović, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, više nije na čelu te važne ustanove. On je, kako doznajemo, podnio neopozivu ostavku »iz osobnih razloga« dva dana prije sjednice Upravnog vijeća na kojoj se trebalo odlučivati o njegovom razriješenju pokrenutom potkraj prosinca prošle godine.

Utorak, Siječanj 21, 2020 07:45

Budnicom zadarskim ulicama u izvedbi Gradske glazbe započeo je u ponedjeljak središnji dio obilježavanja 27. Vojno-redarstvene operacije (VRO)Maslenica, a nastavilo se polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju za sve one koji su dali živote za domovinu.

Ponedjeljak, Siječanj 20, 2020 08:00

Pod geslom »Da se ne zaboravi« jučer je po šesnaesti puta održana tradicionalna polumaratonska utrka, koja je dio obilježavanja, danas već 27. obljetnice Vojno redarstvene akcije »Maslenica«. Trasa utrke polazi od Masleničkog mosta, zatim kroz Posedarje i Podgradinu, a cilj je ispred općinske zgrade u Novigradu, ukupne dužine 20 kilometara. Organizator ovog događanja je Hrvatski atletski klub »Sv.

Nedjelja, Siječanj 19, 2020 10:00

Prije 27 godina, 22. siječnja 1993. godine, započela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata. U povodu akcije Općina Jasenice od 2011. godine obilježava Dan općine, prethodno je to bilo 30. rujna, na blagdan svetog Jeronima.

Subota, Siječanj 18, 2020 08:00

Na Upravnom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje temeljem tužbe ekološke udruge Zrmanja protiv Ministarstva zaštite okoliša i energetike zbog grita ostavljenog ispred bivše Tvornice hidrauličnih cilindara na Bravaru. Naime, brodogradilišni otpad stoji tamo već godinu dana, nadležne institucije ništa ne poduzimaju te se građani Obrovca plaše kako će ovaj otpad zagaditi rijeku Zrmanju i cijeli eko sustav obrovačkog kraja.

Subota, Siječanj 18, 2020 07:00
Petak, Siječanj 17, 2020 08:30 2

Nediljko Bubnjar priveden je i uhićen i upravo sada moj sin Dan i ja idemo u Split jer on treba biti ispitan. U ovom trenutku ne znam što mu se točno stavlja na teret, ali mislim da je nešto vezano uz sredstva Općine Škabrnja. Zbog toga ne mogu reći na koji će se način osumnjičeni Bubnjar braniti, hoće li i na koji način iznositi svoju obranu. To ćemo procijeniti na licu mjesta kad budemo točno znali što mu se stavlja na teret.

Petak, Siječanj 17, 2020 08:00 1

Načelnik Općine Polača, Tomislav Prtenjača, mora platiti tri tisuće kuna kazne zbog sukoba interesa u kojemu se našao prošle godine kada je u imovinskoj kartici izostavio dug prema Croatia osiguranju, ali i potraživanje prema osobi čiji je dug godinama plaćao. Riječ je o 85.500 kuna tuđeg kredita kojih je po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa trebao navesti u imovinskoj kartici.

Četvrtak, Siječanj 16, 2020 19:00

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uručio je Priznanje Sv. Stošije 35 zaslužnih pojedinaca i zajednica tijekom Svečane Večernje koju je predvodio na uočnicu svetkovine Sv. Stošije u utorak 14. siječnja u katedrali sv. Stošije u Zadru.

Četvrtak, Siječanj 16, 2020 11:15

U predavaonici Opće bolnice Zadar jučer je održana svečanost povodom primopredaje donacije kojom je kupljen vrijedan neuronavigacijski uređaj, Fiagon Tracey Navigation System - Brain, koji predstavlja najviši standard moderne medicine.

Stranice