Eko 023

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 23, 2021 14:45

Kolovoz zovemo tako zbog teškog, ali ugodnog rada u poljima, mahom na berbama ljetine, što znači puna polja kola. Potom nam dolazi rujan kojeg tako zovemo i zbog rujna vina i zbog tog što lišće počinje rujiti.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:44

Turizam je tek neznalicama uvijek isti, a u stvarnosti podložan stalnim mjenama, a svake četiri godine i značajnim. Neke stvari nikad nećemo moći predvidjeti, kao Corona, ili svojevremeno financijska kriza, ili »Arapsko proljeće«. I za njih ćemo uvijek biti nespremni. No, neke su jasne kao dan.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:38

Značajan, pa i iznenađujući, povratak turizma tijekom drugog dijela srpnja, sa totalnom ludnicom u dosadašnjem dijelu kolovoza, povod je da obiđemo i čujemo se sa ovdašnjim vinarima, odnosno vlasnicima kušaona ili konoba u sklopu vinogradarskog i vinarskog posla, dakle nositeljima vinskog turizma.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:32

Da, zaista se traži krevet više i nadamo se da će potrajati!, prvi je odgovor direktorice Turističke zajednice Zadarske županije na pitanje o sezoni odnosno onom što vidimo svuda oko nas posljednja dva tjedna. I komentar koji smo zatražili je kratak i optimističan, i naravno s neminovnim pozivom na poštivanje mjera za zadržavanje dobre epidemiološke situacije.

Petak, Srpanj 9, 2021 14:39

U Hrvatskoj je tijekom prvih šest mjeseci 2021. godine ostvareno 2,6 milijuna dolazaka i 11,8 milijuna noćenja, odnosno 54 posto više dolazaka i 53 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine. Od toga je u Zadarskoj županiji odađeno 1,6 milijuna noćenja za standardno 4. mjesto među hrvatskim turističkim regijama, te situacija s Covidom -19 koja je je ovdje posljednjih tjedana najgora u zemlji, još nije imala utjecaj na turističke brojke.

Petak, Srpanj 2, 2021 14:33

Ovogodišnja dodjela nagrada »Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award« načekala se zbog Corone i mjera protiv nje, da bi u srijedu konačno bila održana u Multimedijskom centru »Vršilnica« na inspirativnom mjestu Novi dvori Jelačićevi, u Zaprešiću gdje su članovi Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj - Klub članova selo, predvođeni Dijanom Katicom dodijelili nagrade za 2020. godinu.

Ponedjeljak, Lipanj 14, 2021 12:43

Budući da je epidemiološka situacija sve bolja, a mjere se postepeno popuštaju, napokon smo u mogućnosti započeti organizaciju naše lijepe priče namijenjene Vama ugostiteljima i hotelijerima, stoji u dopisu u kojem se Dantes Begić i ekipa WINE EnoGASTRO Vip Eventa iz agencije Ricerca Mercato obratila na adrese ugostiteljskih i turističkih tvrtki najavljujući ovo iznimno i hvale vrijedno eno gastro zbivanje, u Zadru za kraj lipnja.

Petak, Lipanj 4, 2021 14:45

Na sjednici Udruženja marina Hrvatske gospodarske komore, predsjednik Udruženja Sean Lisjak istaknuo je uvjerenje kako će marine ove godine poslovati "daleko bolje nego prošle". Podsjetimo da je lani u marinama ostvareno 812 milijun kuna prihoda, tek 11% manje nego rekordne 2019. godine. I to u godini u kojoj je hrvatski turizam (najmanje lošiji na Mediteranu) imao oko 50% pada spram 2019., a svjetski pao oko 70%.

Petak, Lipanj 4, 2021 14:13

Prema prvim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je od siječnja do kraja svibnja ostvareno više od 1 milijun dolazaka i 3,9 milijuna noćenja, priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice.

Petak, Svibanj 28, 2021 22:05

Turistička zajednica Zadarske županije nastavlja, sada sa devetim krugom, pozivima nositeljima obiteljskog smještaja da se kandidiraju za ulazak u krlub kvalitete smještaja oznake »Welcome«, koji potencijalnim gostima daje do znanja da dolaze u objekte i kod domaćina koji turizmu pristupaju predano, profesionalno i s naglašenim domaćinskim pristupom kao partneri destinacije.

Stranice