Eko 023

Petak, Kolovoz 2, 2019 13:31

Objava HTZ-a i Ministarstva turizma o padu prometa u srpnju za 1,5 posto prema podacima eVistora, potaknulo nas je na traženje intervjua s Mariom Palekom, direktorom Turističke zajednice Grada Zadra. Naime, objavljen je podatak o padu gotovo prvom u desetljećima, makar nevelikom, ali u značajnom turističkom mjesecu, i time potvrđene uzavrele ovoljetne priče o srpanjskoj rupi.

Petak, Svibanj 24, 2019 15:46

Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije je  na svojoj 2. sjednici, održanoj dana 20. svibnja  razmatralo kandidature  pristigle na dva javna poziva turističke zajednice Zadarske županije  (TZZŽ) za potpore u 2019. godini. U oba poziva je bitna svrha identificirati i podržati projekte i aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i njihovih partnera na destinaciji koje podižu vidljivost regionalnog turističkog  brenda „Zadarska regija – Reci DA! svemu“.

Petak, Ožujak 15, 2019 10:17

Najveći poslovno turistički sajam ITB u Berlinu završen je s  više strahova i  otrježnjenja, ali i pouka i upozorenja i sugestija   nego ikad  dosad, iz jednostavnog razloga što smo svih prethodnih godina očekivali  i najavljivali rekorde, koji su se i ostvarivali, a sada je, kažu, pred nama  "izazovna" godina.

Petak, Prosinac 7, 2018 11:17

Posao kojim se gotovo u najvećoj mjeri bave stanovnici Zadarske županije, a to je iznajmljivanje soba, apartmana, stanova i kuća  turistima, ovog trenutka prolazi kroz niz izmjena nakon 14 do 20 godina  mirovanja ili gotovo mirovanja. Izmjene nisu drastične, ali su izazvale  djelomičnu uznemirenost. Navest ćemo dio promjena koje su već izglasane ili se njihovo izglasavanje očekuje.

Petak, Studeni 30, 2018 19:45

"Umrijet ću noćas zbog ljepote", misao  kojom smo u  prošlom nastavku ovog priloga parafrazirali Tina Ujevića govoreći o gradovima koje ugrožava "overtourism" odnosno prekomjernog turizma,  zbog njihove ljepote i atraktivnosti, dobiva pomalo i neobična  shvaćanja. Neka mišljenja idu tako daleko da uvršavanje pojedinih lokaliteta  na Listu svjetske baštine čovječanstva UNESCO-a proglašavaju sukrivcem za nesnosne gužve i ugrožavanje života u takvim sredinama.

Petak, Studeni 9, 2018 11:58

 Na Danima hrvatskog turizma najveća hrvatska turistička  nagrada - Nagrada "Antun Štifanić" za životno djelo pripala je Jerku Sladoljevu koji ju je i proslavio u okruženju Zadrana s kojim ga, ili nas, veže  puno tog u turizmu, a što je povod ovom razgovoru.

Kakav je osjećaj primiti ovakvu nagradu ?

Petak, Studeni 9, 2018 11:31

World Travel Market (WTM), vodeće globalno događanje za  industriju putovanja  održano je  od 5. do 7. studenoga u Londonu uz  značajan i neminovan nastup Hrvatske i uvjerljiv nastup zadarske turističke regije upravo kao regije u zajedništvu.

Riječ je o jednoj od najvažnijih svjetskih turističkih burzi na kojoj   se  predstavilo gotovo 5000 izlagača iz 185 turističkih destinacija uz   više od  50.000 posjetitelja, a govorimo o poslovnim posjetiteljima.

Petak, Svibanj 25, 2018 20:19

Najslavniji njemački western  serijal Winnetou, kao i autor knjiga koje su poslužile kao predložak serijala Karl  May, imaju desetljećima nepoljuljanu, gotovo mitološku, popularnost, svoje klubove i fanove na njemačkom govornom području i već  su dugi niz godina i hrvatski turistički proizvod.

Nedjelja, Svibanj 20, 2018 10:20

Deset je hrvatskih kampova uvršteno u elitno društvo 85 najboljih u Europi, a Hrvatska je jedna od 12 najboljih kamping destinacija na starom kontinentu - ocijenili su kampisti ujedinjeni u svjetsku organizaciju kamping potrošača FICC.

Izbor je to od čak 35 tisuća kampova koliko ih je u Europi, odnosno to je 0,2 posto onih koji ulaze u ovo izabrano, izvrsno društvo.

Subota, Studeni 26, 2016 00:00

Nedaleko Stankovaca, pa i čvorišta Stankovci na autocesti, malo iznad gospodarske zone kad se prođu Velim i Crljenik, posjetitelje čeka iznenađenje sa spletom kamenih dvora i ozelenjelog obrađenog tla te stajama, a sve nazvano "Kuća dalmatinskog pršuta" i OPG Roca. I neobičan domaćin Ante Roca sa familijom.

Stranice