Eko 023

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 12, 2020 15:13

Kada se pripremalo otvaranje TIC-a u obnovljenoj palači Cedulin među turističkim i gastro znalcima širila se lijepa priča oko mogućeg uzimanja parternog dijela zgrade, uz moguće korištenje i krasnog dvorišta, za ekskluzivnu eno gastro ponudu Zadarske županije.

Subota, Rujan 12, 2020 14:30

Strah od gubitka cca 320 milijardi dolara i oko 200 milijuna radnih mjesta u turizmu na svijetu, tjera niz međunarodnih institucija, pa i EU na traženje mjera za pomoć ovom sektoru, a sve zbog Covida 19. Hrvatsku koja je po većini svjetskih i europskih procjena među 3-4 zemlje najovisnije o turizmu (sa oko 20% udjela u BDP-u zemlje) se ovo i te kako tiče, a vlja reći da je i Vlada RH toga svjesna te je blagovremeno, srazmjerno mogućnostima, poduzimala mjere pred sezonu.

Subota, Rujan 12, 2020 11:53

Kako je hrvatska ovisnost o turizmu na oko 20% BDP-a iznimna, ona zadarska je i daleko veća, pa je pored Vlade i Zadar pregovarao o pomoći. Postignut je dogovor gradonačelnika Branka Dukića sa HGK Županijskom komorom Zadar i HOK Obrtničkom komorom ZD županije koje su predstavljali Denis Ikić i Stjepan Knežević.

Subota, Rujan 12, 2020 11:46

Korona godina u turizmu Zadarske županije, u kojoj je ovdje zabilježen najmanji pad noćenja u odnosu na prošlu godinu u Hrvatskoj, podsjeća na jednu našu vinsku priču. Jedino zlato za vino sa londonskog Decantera ova županija ima za Korlat Syrah 2014..To je najgora vinogradarsko vinska godina ikad, jer je recimo u srpnju, u kojem se inače »ni tica na popiša«, 23 dana kišilo!? Pa se čovjek upita jesmo li u ovom komadu Hrvatske pretplaćeni na »kad nikog neće, nas krene i hoće«?!

Subota, Rujan 5, 2020 17:00

Najveći pad BDP-a od konca Domovinskog rata, otkako se uopće mjeri, u drugom kvartalu ove Corona godine, koji je iznosio 15,1%, trebao je, a dijelom će i biti, ublažen ne toliko lošim srpnjem i kolovozom u turizmu, a u trećem kvartalu turistički prilog BDP- je ključan, dok ga nismo pokopali vlastitim ponašanjem i suzdržavanjem Stožera od zabrane noćnih klubova, partija, svadbi i feštanja.

Subota, Rujan 5, 2020 12:14

Naravno da ćete odmah upitati kakve veze ima Vir i Nives Celzijus, ili je i ovaj novinar, kao i druge mu kolege, počeo navlačiti čitatelje kretenskim naslovima. Povuć ćemo paralelu iz naslova.

Petak, Kolovoz 28, 2020 21:10

Lijepo je vidjeti da se neke karike u lancu slažu, a upravo to je dojam nakon što je HTZ izradila novu internetsku stranicu posvećenu hrvatskom dijelu nove Mediteranske biciklističke rute EuroVelo 8, u sklopu EU projekta MEDCYCLETOUR, a koja pogađa projekt TZ Zadarske županije Zadar Bike Magic.

Petak, Kolovoz 28, 2020 21:02

Hrvatskoj su u korona krizi predviđali jedan od tri najveće pada BDP-a, zbog udjela turizma u bruto društvenom proizvodu, a corona sezona iznenadila je, jer je ispala puno bolja od očekivanja, makar naprasno prekinuta. U naprasnom prekidu ima ovdašnje krivice jer se svi slažemo da je masovna okupljanja po klubovima, na partijima, svadbama... trebalo zabraniti.

Nedjelja, Kolovoz 23, 2020 19:50

Dobro je sto možemo primijetiti nevelike promjene u statistici, prva je utješna konstatacija direktorice Turističke zajednice Zadarske županije Mihaele Kadije nakon odluka Italije i Austrije o zaoštravanju mjera prema povratnicima sa ljetovanja iz Hrvatske, te dodaje:

Nedjelja, Kolovoz 23, 2020 12:02

Imamo se običaj vratiti i usporediti podatke o komercijalnom turizmu Državnog zavoda za statistiku, koji stižu kasnije, i eVistora, što ima i nekomercijalne, pa ćemo pogledati lipanj.

Stranice