Galovac

Četvrtak, Lipanj 12, 2014 00:00

Galovčani znaju da je i sijeno za preživjele životinje potrebno napaćenim slavonskim domaćinstvima. U nekoliko dana je na poljima Galovca i Jošana, pokošeno, osušeno i balirano gotovo tisuću bala sijena. U kamion šleper Antedo u vlasništvu Ante Gulana stalo je oko 750 bala sijena.

Srijeda, Veljača 12, 2014 00:00

Ravnokotarsko općinsko središte Galovac je na nogama, došla im je voda do grla. Neprestane kiše uzrokom su brojnih problema, Galovac je čitav poplavljen, nazivali su mještani i vozači, upozoravali iz Županijske uprave za ceste (ŽUC).

- Bujica voda je uništila sav obiteljski trud, poplavljeno je gotovo dva hektara mlade kapulice. Štete su ogromne, vidno potresen jada se Svetko Gulan iz galovačkih Jošana.

Ponedjeljak, Rujan 30, 2013 00:00

Općina Galovac u subotu je proslavila Dan Općine, a u nedjelju blagdan Svetog Mihovila Arhanđela, zaštitnika ovog ravnokotarskog mjesta.

Tim povodom načelnik Općine, Marin Gulan, iznio je podatke o radu općine, ali i planovima za bolju budućnost mjesta.

Utorak, Rujan 24, 2013 00:00

Od kraja kolovoza u skladištu prve i jedine destilerije za preradu aromatičnog bilja u Zadarskoj županiji, koju je početkom ljeta u Galovcu otvorio Hrvoje Šimić iz Zlatar Bistrice, nema više ni grama smilja koji su puna dva ljetna mjeseca donosili berači od Jasenica do splitskog zaleđa. Utihnuo je i pogon, a kotlovi se spremaju za nastavak sezone koja počinje 1. listopada i trajat će do Božića.

Nedjelja, Lipanj 16, 2013 00:00

Proteklog petka školsko zvono u Galovcu za učenike osmih razreda je označilo i početak novog životnog razdoblja. Uz bučnu galamu, pjesmu i trube još jedna generacija galovačkih osmaša označila je kraj svog osmoškolskog školovanja i odlazak u srednjoškolske klupe.

Četvrtak, Lipanj 6, 2013 00:00

Zajedničkim angažmanom Aktiva DDK Galovac i Općine Galovac te zadarskog Crvenog križa i njegovog referenta Branka Kolanovića, a uz sudjelovanje medicinskog osoblja Službe za transfuzijsku djelatnost zadarske Opće bolnice pod vodstvom dr. Marijane Nadinić, u prostorijama Osnovne škole Galovac održana je druga ovogodišnja akcija darivanja krvi.

Utorak, Svibanj 21, 2013 00:00

Na asfaltu školskog igrališta u Galovcu vozač Vedran Vujević zajedno s klupskim kolegom Šimom Miletićem i prijateljem Tomislavom Šestanom predstavio je Autoklub Galovac

Petak, Svibanj 3, 2013 00:00 2

Slavko Šare, do prije nepune tri godine HSS-ov načelnik ravnokotarskog Galovca, male općine u zadarskom zaleđu, na velika vrata se vraća na političku scenu. Šare je službeni kandidat za načelnika Galovaca koalicije HSS-SDP, dok je kandidatkinja za zamjenika Milena Gulan.

Utorak, Siječanj 8, 2013 00:00

Za mnoge je bio radni dan pa smo odazivom zadovoljni. Veseli nas i činjenica da se iz akcije u akciju odaziva sve veći broj mladih Galovčana pa vjerujemo kako za dobrovoljno davalaštvo krvi u našem mjestu ubuduće ne treba strahovati, kazao je Gulan

Stranice