Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 11, 2022 12:43

Sunčano i toplo vrijeme ovog utorka išlo je na ruku prodavačima, ali i posjetiteljima nadaleko poznatog Benkovačkog sajma. Uz domaće posjetitelje iz svih krajeva Lijepe naše, na sajam su stigli i strani turisti koji su za »Benkovačko čudo« saznali preko medija, ali su htjeli iz prve ruke iskusiti čaroliju sajma i nevjerojatnu atmosferu koja vlada. Ponuda je i ovog mjeseca bila raznolika, a dominirali su domaći prehrambeni proizvodi, sadnice cvijeća i ručni radovi.

Subota, Svibanj 7, 2022 10:26

Od 10. do 12. svibnja u Ninu ćete moći uživati u gastronomskoj šetnji kraljevskim gradom.

Tema šetnje su "Morske šparoge" i "Jela s namirnicama ninskog kraja". Organizator projekta gastronomskog brendiranja grada Nina je lokalna turistička zajednica, a provodi ga u suradnji s 10-ak ugostitelja i Klubom Gastronaut. Generalni partner projekta ja Zaton Holiday Resort Nin.

Četvrtak, Svibanj 5, 2022 13:48
Ovog vikenda grad Pag je domaćin Međužupanijskog natjecanja u udičarenju, kategorija seniori u disciplini štap iz usidrene brodice. Organizator ovog, trenutno najvećeg ribolovnog takmičenja na našem području je ŠRD Orada iz Paga. Natjecanje se održava dva dana – u subotu 7. i nedjelju 8. svibnja i svaki lov će trajati pet sati. Prema pravilima natjecanja, u brodu se nalaze četiri natjecatelja koji se bore za
pojedinačni plasman.
 
Četvrtak, Svibanj 5, 2022 10:22

U utorak, 10. svibnja će biti upriličeno službeno otvorenje multimedijalnog prostora preuređene pozornice ljetnog kina u Biogradu na Moru. Program otvorenja organizira Dječji vrtić "Biograd".

Srijeda, Svibanj 4, 2022 12:09

Nekadašnja vojna baza Šepurine u Zatonu svakim danom postaje sve veći ekološki problem. Tone nagomilanog otpada, građevinskog materijala, u potpunosti devastirani i uništeni vojni objekti zorno predstavljaju nebrigu i nezainteresiranost. Iz tog vojnog kompleksa, nazvanog po Damiru Tomljanoviću Gavranu, nekad su izlazili visokoobučeni dočasnici Hrvatske vojske, dok danas izlazi samo nesnosan smrad smeća, koji se posebno intenzivira u ljetnim mjesecima.

Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 11:01

Proslava Svetoga Trna Isusova svečano se slavi u srijedu, 4. svibnja u župi Uznesenja BDM u Pagu.

Svečano misno slavlje u zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu s početkom u 18,00 sati predvodi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH.

Nakon mise, nuncij Lingua predvodi i procesiju sa Svetim Trnom kroz grad Pag.

Petak, Travanj 29, 2022 14:49

Kadrovski stanovi u vlasništvu Grada Biograda na Moru privukli su veliku pažnju hrvatskih građana, djelatnika deficitarnih zanimanja i medija. A kako i ne bi kad za mjesečni najam u potpunosti novog stana treba skupiti ttek nepunu dječju šaku kovanica, odnosno po jednu kunu mjesečno za jedan metar četvorni stana. Za dvosobni stan površine 45,66 m2 potrebno je mjesečno imati tek 46 kuna, a za trosobni od 67,94 m2 nepunih 68 kuna.

Petak, Travanj 29, 2022 14:41
Paški mališani su ovog tjedna upoznali Gospodina Otpadića i naučili koja je razlika između otpada i smeća, kako kvalitetno i pravilno razvrstavati otpad te u koju boju spremnika treba odložiti koju vrstu otpada. Za kraj druženja, edukatorice Mirta Matić iz Eko Zadra i Marina Fabijanić iz Čistoće Pag, podijelile su djeci prigodne poklone od recikliranih materijala te edukativnu slikovnicu o kompostiranju.
 
Srijeda, Travanj 27, 2022 13:35

Joško Brtan, novi je ravnatelj Osnovne škole Biograd. Brtan je na ovoj časnoj ali odgovornoj dužnosti naslijedio prof. Jordanka Miloša (64) koji je ravnatelj škole bio preko 10 godina te je nastavio rad kao voditelj Odjela Glazbene škole pri OŠ Biograd, svojoj najdražoj ljubavi.

Utorak, Travanj 26, 2022 14:37

Nakon puno političke i ine bure u Gradu Benkovcu započete još u proljeće 2020. godine zbog naprasitog prestanka radova na rekonstrukciji i dogradnji Doma kulture, poznatijeg kao Dom JNA i potom Dom HV, iz temelja su započeti radovi na sasvim novom objektu.

Stranice