Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 3, 2020 15:59

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održana je uvodna konferencija projekta »Tri, četiri- sad« čiji je cilj unaprijediti socio-fizičke programe i učiniti ih dostupnima za 100 djece od rane do predškolske dobi s benkovačkog područja te dodatno educirati četiri stručnjakinje za program socijalne inkluzije za rad s djecom i njihovim roditeljima.

Petak, Listopad 30, 2020 11:12

Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata (UDBDR) Vukšić, zahvaljujući marljivom radu i zajednišvu hrvatskih branitelja okupljenih oko ove udruge, već nakon 56 dana od osnivanja priredila je izniman događaj, svčanost otvaranja vlastitih prostorija.

Srijeda, Listopad 28, 2020 16:08

Grad Benkovac je provoditelj Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pet malih gradova (Knin, Beli Manastir, Benkovac, Petrinja, Vukovar, Darda) na ratom pogođenim područjima koji se financira iz dvaju fondova: Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF). Kroz provedbu Intervencijskog plana vrijednog 180 milijuna kuna Grad Benkovac generira poboljšanje socioekonomskih i životnih uvjeta ovog područja.

Utorak, Listopad 27, 2020 10:48

Shodno epidemiološkim mjerama jučer se uz prigodnu svečanost na istočnom ulazu u Industrijsku zonu Biograd kod trafostanice, između rotora i Rojsa, otvorio Poduzetnički inkubator Biograd na Moru koji se prostiru na 2.403,36 metara kubičnih na tri etaže, odnosno 17 uredskih prostora te 9 proizvodnih hala koje su već počeli koristiti devet prvih korisnika. Među korisnicima su poduzetnici početnici, ali i oni poduzetnici koji se bave djelatnostima već neko vrijeme.

Utorak, Listopad 27, 2020 10:40

U Dislociranom studiju Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Biogradu na Moru započela je dvanaesta akademska godina preddiplomskog studija Poslovna ekonomija i financije za točno 29 novoupisanih studenta. Zbog epidemioloških mjera prigodna svečanost se održala u srednjoškolskoj sportskoj dvorani.

Petak, Listopad 23, 2020 13:13 3

Biogradski gradonačelnik Ivan Knez, potpredsjednik najveće svjetske nevladine organizacije Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace) sa sjedištem u Hirošimi, koja trenutačno broji 7.961 gradova u 164 zemalja i regija diljem svijeta s preko milijardu stanovnika, piše povijest.

Četvrtak, Listopad 22, 2020 10:28

Veliki dan za nautički turizam Biograda na Moru, Zadarske županije i Republike Hrvatske. U organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d. u Marini Kornati u Biogradu na Moru brojnim izlagačima iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Slovenije i drugih zemalja te posjetiteljima svoja vrata otvorio je 22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u Srednjoj Europi.

Srijeda, Listopad 21, 2020 09:47

U svečanoj sali na katu Općinske uprave u utorak, 20. listopada 2020., pod predsjedanjem Ante Zubovića održan je brzopotezno sazvani nastavak prekinute sjednice Općinskog vijeća Općine Kolan (Kolan, Kolanjski Gajac, Mandre) koja je proteklog petka, 16. listopada 2020., nakon čak šest sati burne i maratonske rasprave i gotovo bez donesenih bitnijih odluka zbog nedostatka kvoruma prekinuta na 21. od 34 točke dnevnog reda.

Ponedjeljak, Listopad 19, 2020 14:27

Sjednica Općinskog vijeća Općine Kolan (Kolan, Kolanjski Gajac, Mandre) pod predsjedanjem Ante Zubovića nakon šest sati, moglo bi se reći, burne rasprave i gotovo bez donesenih bitnijih odluka, prekinuta je na 21. točki dnevnog reda. Više nije bilo kvoruma. Kako prethodna sjednica krajem kolovoza nije održana, ova sjednica je imala čak 34. točke dnevnog reda.

Nedjelja, Listopad 18, 2020 11:38

Dok u godini pandemije mnogi zatvaraju tvrtke i obustavljaju proizvodnju, biogradski brodograditelj Agena Marin plovi na novom valu inovacije. Riječ je potpuno ekološkom i ekonomski prihvatljivom komercijalnom plovilu romantičnih linija, naziva Solar Ferry, kojeg pokreću samo sunčeva i električna energija. Ova atraktivna brodica retro dizajna, dužine osam i pol metara te kapaciteta do 12 putnika, predstavit će se po prvi puta na Biograd Boat Show-u (22. - 25.

Stranice