Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 26, 2020 20:38 1

Potaknuti idejom da se samoaktiviraju, jer su, kažu, uvidjeli da su od svih zaboravljeni, Obrovčani i svi koji gravitiraju prema gradu Obrovcu, osnovali su nestranačku građansku inicijativu »Forum Obrovac« i to nešto malo prije nego se pojavila pošast oko koronavirusa.

Četvrtak, Ožujak 26, 2020 19:48

Stožer civilne zaštite Grada Biograda na Moru do kraja današnjeg dana trebao je donijeti odluku hoće li u tom gradu od sutra, 27. ožujka, biti uvedena karantena, potpuno zatvaranje grada, zabrana ulaska i izlaska na minimalno 14 dana koliko traje inkubacija koronavirusa.

Srijeda, Ožujak 25, 2020 14:17

Ministarstvo uprave dalo je upute u postupanju vezano za održavanje sjednica predstavničkog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave o čemu smo nedavno pisali. Naime, Ivan Knez, biogradski gradonačelnik, tražio je upute od Ministarstva uprave jer u Statutu i Poslovniku o radu Vijeća nema mogućnosti održavanja sjednica elektronskim ili telefonskim putem.

Utorak, Ožujak 24, 2020 22:21

Članovi Stožera civilne zaštite Grada Biograda na Moru uz tehničku pomoć djelatnika komunalnog poduzeća Bošana d.o.o. i poljoprivredno dobro Vrana d.d. među prvima u Hrvatskoj odradili su veliku akciju dezinfekcije gradskih ulica i javnih prostora.
- Sredstva koje se koriste u dezinfekciji nisu opasna za ljude i kućne ljubimce, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, načelnik gradskog Stožera civilne zaštite.

Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 21:27 3

Usprkos pošasti koronavirusa centar Benkovca, kojeg smo posjetili u petak popodne,izgledao je kao jedno veliko gradilište. Na južnoj dijelu Šetnice kneza Branimira, benkovačke žile kucavice, skele, dizalice, građevinski materijal i strojevi, građevinci.

Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 21:09

U povodu pošasti koronavirusa Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluke kako bi se maksimalno smanjilo širenje virusa, to svi znaju. Pored izbjegavanja bliskih kontakata i držanja higijene, ako ste vani razmak od druge osobe mora biti najmanje dva metra, u unutarnjim prostorima razmak je najmanje tri metra.

Četvrtak, Ožujak 19, 2020 18:40 2

Novoizabrani predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Benkovac Milan Nimac oglasio se priopćenjem u kojem je zahvalio na povjerenju koje su članovi njegove stranke dali na izborima održanima 7. ožujka. Ističe kako ovom prilikom ispunjava obećanje koje je dao prilikom kandidiranja za predsjednika HDZ-a TO Benkovac te u kratkim crtama predstavlja plan i program rada za iduće četiri godine.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 11:42

Na današnji dan prije točno 30 godina pripadnik srpske manjine Boško Čubrilović pokušao je atentat na predsjednika HDZ-a i budućeg hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Gradski odbor HDZ-a Grada Benkovca zbog koronavirusa prvi put neće obilježiti godišnjicu osnutka i sjećanja na taj dan, 18. ožujka 1990., dan koji je obilježio hrvatsku povijest i budućnost.

Ponedjeljak, Ožujak 16, 2020 18:50

Radovi na posjetiteljskom Centru BioSfera iz opravdanih razloga kasnili su više od mjesec dana i sve bi trebalo biti gotovo za 13 mjeseci, do Uskrsa 2021., kazao je Danijel Katičin, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero, nositelja projekta, dok su partneri Grad Biograd na Moru, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Utorak, Ožujak 10, 2020 21:51

U tijeku je unutarstranačka kampanja u HDZ-u, članstvo u nadolazeću nedjelju odlučuje o tome tko će voditi stranku iduće četiri godine. Pod geslom "Odvažno za Hrvatsku" predsjednik stranke Andrej Plenković u utorak je bio na zadarskom području. Prije predstavljanja programa u Zadru sa svojim je timom obišao Benkovac i Škabrnju.

Stranice