Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Svibanj 19, 2020 17:26

Hoće li na ljeto, na plažama otoka Paga, biti gužve ili će kupača biti malo, još se ne može znati, ali poznato je kako će se oni koji će na ljeto boraviti na plažama, morati ponašati. Naime, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na plaži, na površini od 100 m2 neto površine može boraviti najviše 15 osoba, a savjetuje se pridržavanje pravila fizičke udaljenosti od 1,5 metara. Za veće plaže u Pagu, kao što je na primjer Prosika, to ne bi trebao biti problem.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 20:10

Zbog oštećenja uzrokovanih ponajprije korozijom i dotrajalošću betona u tijeku su radovi sanacije armirano betonske konstrukcije i prijelaznih naprava na Paškom mostu kopno - otok Pag na državnoj cesti DC 106. Zbog sanacije Paškog mosta, žile kucavice otoka Paga, promet se privremenom semaforskom signalizacijom odvija jednim kolničkim trakom naizmjenično.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 19:41

Vodim vas u Nadin i Nadinsko blato u novoj misiji za obići vinograde dviju ovdje sasvim novih sorti, i kušati i opisati vino od njih. Domaćin je Tomislav Glavić, jedan od vinskih serdara Ravnih kotara, kako ih ja nazivam, makar u stvari vinski vitez (član Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova), i kojeg u njegovom dvojakom obrtu KerVin (Keramika + Vino) podjednako odlikuje pedantnost i perfekcionizam.

Petak, Svibanj 15, 2020 10:17

U četvrtak 14. svibnja 2020. održana je prva uopće elektronička sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru. Zbog mjera zaštite zbog koronavirusa od kojeg je zaraženo 15 Biograđana, sjednica GV-a održana je elektronički, putem konferencijskog kanala, videokonferencijom Zoom Meeting.

Srijeda, Svibanj 13, 2020 20:37

Sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru ovog četvrtka zbog koronavirusa od kojeg je zaraženo 15 Biograđana, prvi put uopće održat će se elektronska sjednica, putem konferencijskog kanala, videokonferencijom Zoom Meeting. Svi vijećnici imaju temeljite upute za održavanje elektroničke sjednice. A kako u Gradskom vijeću od 15 vijećnika ima starijih i onih u trećoj životnoj dobi od čak 77 godina tek će se vidjeti kako će ta moderna tehnika funkcionirati.

Ponedjeljak, Svibanj 11, 2020 09:00

Obrt „VIRIBUS“ iz Benkovca svoje poslovanje započeo je u 2004. godini. Do danas, vlasnici su radili na unaprjeđenju poslovanja kako bi ostali u korak s vremenom i trendovima na tržištu. Pretežita djelatnost obrta odnosi se na proizvodnju i ugradnju PVC i ALU stolarije (22.23. Proizvodnja proizvoda od plastike za građevinarstvo; 43.32 Ugradnja stolarije).

Četvrtak, Svibanj 7, 2020 21:45 5

U sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna, čija je realizacija do 2023. godine, započeo je i treći od 11 razvojnih projekata. Riječ je o sveobuhvatnoj rekonstrukciji Doma kulture s vanjskom pozornicom u vrijednosti od 43,1 milijun kuna. Međutim, izvođač radova, M.P. Beton iz Solina, vrlo brzo je prekinuo započete radove.

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2020 23:00 2

Zastrašujuće 40-minutno olujno nevrijeme praćeno krupom, tučom ili ledom veličine oraha u subotu je uništilo vinograde, maslinike, voćnjake i ratarske kulture istočno od Benkovca – u Bukoviću, Podgrađu, Popovićima, Lisičiću, Kožlovcu, Radašinovcima, Banjevcima… Štete se zbrajaju i prve procijene govore da su u desetcima milijuna kuna.

Subota, Svibanj 2, 2020 10:51

Uoči svetkovine sv. Josipa Radnika i Međunarodnog praznika rada, u Vatrogasnom domu u Benkovcu održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 15:28

Zbog prilagođavanja rada u ovom vremenu koronavirusa mnoge jedinice lokalne samouprave provode mjere štednje i racionalizacije poslovanja gradske ili općinske uprave. Međutim, Grad Benkovac je tu odluku donio još prije više od dva mjeseca, od kada je 25. veljače 2020. godine u Hrvatskoj u Zagrebu dijagnosticiran prvi slučaj nove bolesti COVID-19.

Stranice