Gradovi

Utorak, Lipanj 16, 2020 11:06

U organizaciji Udruge 1. A Satnije 113. brigade ZNG-a na plaži Soline u Biogradu na Moru prigodnim obraćanjem, polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom kod spomen-obilježja odana je počast hrvatskim braniteljima Karlu Paiću iz Skradina, Marijanu Puliću iz Bičana kod Skradina i Jozi Tomiću iz Širokog Brijega u susjednoj BiH, pripadnicima Specijalnih postrojbi Glavnog stožera HV-a, te civilima Lidiji Vrankulj iz Polače i Danijeli Vidaković iz Biograda koje su na tom mjestu 14.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 15:47

Za blagdan Sv. Ante Padovanskog u Biogradu na Moru, sve se u suton dana »izvanjsko« stišalo, čula se tek molitva krunice tijekom impresivne procesije sa svečevim kipom kojeg su biogradskom rivom, kalama i kaletama nosili članovi skule, Bratovštine sv. Ante.

Četvrtak, Lipanj 11, 2020 12:55

Nakon dvomjesečne pauze uzrokovane virusom COVID-19, tradicionalni Benkovački sajam jučer je, 10. lipnja 2020., ponovno otvoren za posjetitelje i kupce. Iako su meteorolozi najavljivali kišu, pljuskove i grmljavinu, tisuće prodavača, nakupaca, kupaca te turista jedva je dočekalo da kao svakog desetog u mjesecu pohode veliki trgovački centar na otvorenom u Benkovačkom Selu iznad Benkovca, na površini od 5,9 hektara.

Utorak, Lipanj 9, 2020 15:51 1

Tijekom radova na zgradi stare biogradske škole u kojoj će se smjestiti Centar za održivi aktivni turizam Biosfera Biograd, u podrumu na južnoj strani zgrade pronađeni su ostaci ljudskih kostiju. A kako je zgrada stara oko 115 godina, a podrum iskopan i navodno naknadno zatrpan, po Biogradu su započele kolati razne priče.

Ponedjeljak, Lipanj 8, 2020 22:53

U tijeku je izvođenje radova na četiri od ukupno 12 projekta Intervencijskog plana Grada Benkovca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Jedan od aktualnih projekata je i »Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta - 1. faza« ukupne vrijednosti 35.004.700,07 kuna s intenzitetom potpore od 85 posto.

Ponedjeljak, Lipanj 8, 2020 17:16 2

Kako situacija u vezi pandemije koronavirusa sve više popušta, glavna tema u razgovorima žitelja Grada Benkovca je pored ponovnog otvaranja Benkovačkog sajma u srijedu 10. lipnja 2020., svakako i preustroj u Gradskoj upravi. Umjesto pet odsad su tri upravna odjela, dok su tri djelatnika jednostavno »nestala«.

Nedjelja, Lipanj 7, 2020 11:37

Usprkos krizi izazvanoj epidemijom koronavirusom, aktivnosti na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje teku predviđenom dinamikom, doznajemo od Dina Perovića, direktora tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, kojoj je povjerena provedba ovog velikog infrastrukturnog projekta.

Petak, Lipanj 5, 2020 22:24

U organizaciji Vedrana Dorušića iz ronilačkog centra FOKA iz Šimuna protekli vikend ronilo se na dvije lokacije na području grada Paga. Na ronjenju su, na arheološkom nalazištu amfora na Letavici kraj Šimuna i potopljenom brodu Sirena u uvali Vlašići, sudjelovali Danijel Frka, podvodni istraživač, fotograf, povjesničar i pisac i Goran Butajla, urednik časopisa SCUBAlife te još nekoliko zaljubljenika u ronjenje i podvodne atrakcije.

Utorak, Lipanj 2, 2020 11:18

Kako koronavirus ima znatan utjecaj na turizam i druge uslužne djelatnosti pa s time i na potrošnju, postavlja se pitanje što će biti s hrvatskim turizmom u bliskoj budućnosti, ponajprije ovoga ljeta.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 20:54

Na plaži Prosika u Pagu uredit će se tuševi, sanitarni čvor te će se iznajmljivati velik broj ležaljki i suncobrana. To je plan gradske uprave Grada Paga već za ovu sezonu. No, uređenje Prosike, prema UPU obalnog pojasa Prosika-Golija, kojeg je donijelo Gradsko vijeće Grada Paga, dio je cjelopkupnog uređenja Prosike, magazina i okoliša magazina.

Stranice