Gradovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 9, 2020 14:15

Najveći međunarodni nautički sajam u Hrvatskoj, Biograd Boat Show održava se u razdoblju od 21. do 25. listopada 2020. u biogradskoj Marini Kornati kategoriziranoj s četiri sidra, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d.

Četvrtak, Listopad 8, 2020 12:47

Počele su jesenske kiše, a vozači su se u srijedu, 7. listopada 2020., u Biogradu već uobičajeno hvatali za glavu. Najkritičnija točkom biogradske odvodnje, podvožnjak ispod Jadranske magistrale (D8) postala je bazen i cijeli dan bio zatvoren za sav promet. Naime, kad se sruči kiša stvaraju se bujice, koje nizbrdo u naletu jednostavno začepe podvožnjak, koji se pretvori u umjetni bazen, radi čega cesta redovito bude zatvorena i nerijetke su prometne nezgode.

Srijeda, Listopad 7, 2020 16:24

Pandemija koronavirusa učinila je svoje. Specijalna ortopedska bolnica Biograd, koja je kao i hrvatsko zdravstvo već godinama u financijskim dubiozama, u sve većem je financijskom minusu. Zbog prvotnog županijskoj žarišta korone, samoizolacije brojnih djelatnika, višednevnog zatvaranja bolnice i potom otvaranja Covid bolnice ovogodišnji prihodi su znatno manji od planiranih.

Utorak, Listopad 6, 2020 15:05

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru započelo je s provođenjem radionica iz projekta »Aktivni zajedno«.
- Riječ je o prvoj radionici u sklopu projekta »Aktivni zajedno«, besplatnom treningu i učenju nordijskog hodanja a s ciljem očuvanja i prevencije bolesti, kazala je Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Crvenog križa.

Srijeda, Rujan 30, 2020 10:04 1

Vjernički puk župe sv. Mihovila arkanđela (Poljica, Poljica Brig, Žerava) i župe Vrsi svečano je proslavio blagdan sv. Mihovila, dobro poznatu Mijovlju, svoga nebeskog zaštitnika i naslovnika crkve koja se nalazi i u Poljicima i u Vrsima.

Petak, Rujan 11, 2020 14:47 2

Podne desetoga u mjesecu, temperatura oko 29 stupnjeva Celzijusa, sparina, gotovo da nema daška vjetra. U šumi vjetroelektrana uz državnu cestu D27 Karin – Benkovac elipse se hoće-neće vrte, a usprkos pogoršanoj korona situaciji na prilazima Benkovačkog sajma kolona vozila, lutrija je naći slobodno parkirno mjesto, izvan i unutar ograde sajma.

Petak, Rujan 11, 2020 14:30

S početkom rujna treningu se vraćaju brojni športski klubovi u kojima biogradski učenici provode svoje izvannastavne aktivnosti. Ove jeseni, zbog epidemioloških mjera, sportaši i druge udruge rekreacije koje koriste školske dvorane našle su se u nezavidnoj situaciji - školske dvorane zatvaraju im vrata. Uslijedila je tako još jedna korona-nevolja koja ovog puta udara na sport i rekreaciju.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 12:14

U najneizvjesnijoj školskoj godini do sada u Biogradu na Moru okupili su se školarci svih uzrasta. Pod antikorona mjerama je 985 biogradskih učenika: 640 osmoškolaca, 260 srednjoškolaca i 85 učenika Glazbene škole, točnije, Odjel glazbene škole koji djeluje u sklopu OŠ Biograd na Moru.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 10:14

U Zadarskoj nadbiskupiji se u više župa svečano obilježilo blagdan Male Gospa, među kojima su Benkovac, Lisičić, Privlaka, Zaton, Seline, Novigrad, Silba, Pašman, Sali, Zapuntel, Dragove...
Po kalendaru blagdan Male Gospe je uvijek 8. rujna. Zove se tako, budući da se slavi »mala Marija«, spomendan Marijina rođenja, za razliku od »Velike Gospe«, blagdana Marijina uznesenja na nebo, 15. kolovoza.

Utorak, Rujan 8, 2020 09:58

U velikoj dvorani Vatrogasnog doma u Benkovcu jučer su predstavnici dva grada i 12 općina Zadarske županije potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekta »Izrada studijske dokumentacije za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Karinskog i Novigradskog mora«, koja će obuhvatiti više od pola naše županije.

Stranice