Jasenice

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 23, 2021 14:15

Na području Općine Jasenice do sada nije postojao dječji vrtić koji je bilo moguće koristiti. Roditelji su bili prisiljeni snalaziti se na razne načine kako bi djeci pružili predškolski odgoj i druženje s vršnjacima. Svjesni činjenice da moraju zadržati roditelje te nastaviti pozitivan trend rasta broja djece, u Općini su pristupili izradi projekta izgradnje vrtića s kojim su se prijavili na natječaj iz Programa ruralnog razvoja.

Subota, Ožujak 13, 2021 11:00

Općina Jasenica dobila je novu lokaciju za rekreaciju i igru. Novo školsko igralište uz Osnovnu školu Petra Zoranića u Maslenici prilagođeno je potrebama djece i mladih kada je u pitanju rekreacija, kao i njihovim afinitetima kada je u pitanju igra i boravak na svježem zraku. Vrijednost projekta je 506.010,00 kuna.
- Projekti poput ovih vitalni su za napredak zajednice i ulaganje u budućnost, kazao je Martin Baričević, načelnik Općine Jasenice.

Petak, Siječanj 22, 2021 10:08

U povodu Dana općine Jasenice i obilježavanja vojno-redarstvene akcije Maslenica razgovarali smo s načelnikom Martinom Baričevićem o postignućima u prošloj godini i planovima za ovu.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 11:09

Na području općine Jasenice završeno je razminiranje te su oznake minske opasnosti uklonjene s terena nakon svih završenih radova provedenih u 2020. godini. Time je završio višegodišnji proces čišćenja područja ove općine, čime su najzadovoljniji sami mještani jer su mine predstavljale veliku opasnost, o čemu govori i činjenica kako je zabilježeno 16 nesretnih slučajeva, od kojih je njih sedam bilo fatalno.

Ponedjeljak, Prosinac 21, 2020 10:50 1

Na mjestu strašnog ratnog zločina tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu u zaseoku Meki Doci u Jasenicama, pokraj stare Majstorske, tzv. Alanske ceste, dvjestotinjak metara jugoistočno od tunela Sveti Rok na autocesti A1, u spomen-kapelicu položeni su vijenci i upaljene svijeće. Misu zadužnicu u crkvi sv. Jeronima predvodio je župnik don Ante Delić.

Petak, Rujan 4, 2020 14:53

Područje Općine Jasenice (Jasenice, Maslenica, Zaton Obrovački i Rovanjska s istočnim dijelom zaseoka Modrič) spaja planinu i more, mediteransku s planinskom klimom, tradiciju s današnjicom. Područje Jasenica prostire se od Modriča na zapadu do bivše tvornice glinice ponad Obrovca na istoku te od velebitskog prijevoja Mali Alan i vrhova Velebita na sjeveru do Novigradskog mora na jugu.

Petak, Kolovoz 28, 2020 13:57

Nakon tri tjedna godišnjeg odmora u Selinama odlučio sam vam napisati pismo o malom problemu koji oslikava način na koji država funkcionira, iako mnogi ne vide da se na takvim malim stvarima stvara sva trulež funkcioniranja cijele države, napisao je čitatelj Zadarskog lista Marko Milinković ukazujući nadalje na problem s vezovima u Selinama gdje svake godine ljetuje kod rodbine, a inače živi i radi u Njemačkoj.

Subota, Lipanj 13, 2020 11:11

Povodom objave vijesti od 12.lipnja ove godine na portalu Index.hr pod naslovom »HDZ-ov uhljeb zbog krize ukinuo pomoć rodiljama pa gradi spomenik braniteljima« autora Ilka Ćimića reagirali su vodstvo Općine Jasenice te načelnik Martin Baričević.

Nedjelja, Siječanj 19, 2020 10:00

Prije 27 godina, 22. siječnja 1993. godine, započela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata. U povodu akcije Općina Jasenice od 2011. godine obilježava Dan općine, prethodno je to bilo 30. rujna, na blagdan svetog Jeronima.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 13:27 1

Redakciji Zadarskog lista javio se gradski vijećnik SDP- a, Jure Zubčić, s pritužbom o objektu pod nazivom Juksi, u vlasništvu Juraja Koića, koji se nalazi na samoj plaži u Maslenici.

Stranice