Kolumne

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 2, 2021 14:28

KAKO ŽIVJETI VJEČNO

Nedjelja, Kolovoz 29, 2021 09:15

Mladić je odlučio uspjeti. Odlučio se dignuti iznad drugih. Ne preza od ničega. Drugi su tu kao stepenice po kojima se mladić diže sve do vrha. Ponekad preskače pokoju stepenicu koja je, misli mladić, beznačajna. Mjeri osobe po korisnosti svoje smbicije. Ljudi su mu pojave, a ne osobe. Na njegovom putu napeo je nos da nanjuši vođu. Potreban mu je prvi, jer njegova je ambicija biti, za sada, drugi. Dok ne postane prvi. Zaslužio je.

Četvrtak, Kolovoz 26, 2021 14:47

«ŽIVOT U PRIKOLICI« PO MJERILIMA BOGATIH LJUDI

Četvrtak, Kolovoz 19, 2021 14:00

DOBRE I PLEMENITE MISLI POVODOM VELIKE GOSPE

Nedjelja, Kolovoz 15, 2021 10:16 1

Arheolozi su u Kini našli pitare, u njima posađene biljke, poslali na analizu, kad ono- glog! 9.000 godina stari uzgoj, koji su smatrali toliko vrijednim kao mi danas kućne orhideje. Od njega su radili napitak, za koje natpisi kažu da je korišten u nekim religijskim svetkovinama.

Kod nas raste gotovo kao korov... Doduše oko Zadra ne toliko, no jedan mali izlet prema Gračacu, ovih dana vas može obogatiti neprocjenjivim crvenim i izrazito ljekovitim bobicama.

Nedjelja, Kolovoz 15, 2021 10:13

Priča mi prijatelj Bruno kako je sa svojim studentima šetajući Cambridgeom gdje živi i radi, odjednom dok se okrenuo i tik iza njega u kolicima bio, jedan i jedini, Stephen Hawking. »Hawking, Hawking«! - viče Bruno studentima. Avaj, studenti su već u prvom pubu.

Četvrtak, Kolovoz 12, 2021 16:33

SUICIDALNE MISLI ZBOG ODLASKA MESSIJA

Nedjelja, Kolovoz 8, 2021 10:48 1

Pripada rodu Prunus porodice Rosaceae, kao i ostalo koštuničavo voće - marelice, breskve, višnje, trešnje i bademi. Što bi značilo da su na svoj način, i šljive ustvari ruže... Kad smo bili dica, jedan mali način dokazivanja hrabrosti ekipi iz dvorišta je bio jesti ih zelene, i pri tome zadržati mističnu facu sfinge, bez treptaja... A bile su kiselije od limuna! Znam neke ljude koji ih i u poodrasloj dobi rado gricnu dok su još zelene... Ovih dana su uglavnom sazrele - žute, plave, crvene...

Nedjelja, Kolovoz 8, 2021 10:37

»Vi ste prvi na kojega moj terijer, pas Hugo nije zalajao«, kaže mi ranim jutrom Zagrepčanin koji svake godine u kolovozu dolazi u Sali.
»Hugo nema na što u meni lajati. Ja sam slobodan čovjek. U meni nema straha, ne bojim se Huga, ne bojim se sebe. Moj ego nije pobijedio moje bitno ja. I taj osjećaj Hugo prepoznaje. Divni psi točno i moćno osjećaju što je u čovjeku.

Četvrtak, Kolovoz 5, 2021 14:16

LIJEPE ARBANAŠKE PJESME NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI

Stranice