Kolumne

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 16:08 1

Kako pisati kolumnu o televiziji kada nemaš televiziju? Vrlo zeznuto. A ništa, put pod noge i po kućama kod prijatelja koji je imaju pa nešto zabilježiti i poslije se raspisati. A di ću, kud ću, na udaljenom otoku usred ljeta, kada su svi vani na plažama i po štekatima. Najbolje se pozvati na ručak kod nekoga pa onda, onako usput, upaliti televizor i gledati.

Subota, Kolovoz 1, 2020 19:57

Mellissa officinalis iliti po naški melisa je biljčica čije ime vuče korijene iz starogrčkog, a znači pčelica. Gotovo je sigurno da je ime dobila po tome što svojim opojnim mirisom neodoljivo privlači pčele. Domovina limunovog matičnjaka, proteže se od istoka Mediterana, pa sve do jugozapadnog Sibira. Arapi su ga u 10. stoljeću prenijeli u Španjolsku, a kršćanski redovnici u Srednju Europu.

Petak, Srpanj 24, 2020 15:56

KOLIKO LJUDI SMIJE BITI NA KONCERTU?

Petak, Srpanj 24, 2020 15:49

BIO JEDNOM JEDAN FESTIVAL...

Subota, Srpanj 11, 2020 12:00

Moj dom nije samo mirisna ostava za stotine bočica i vrećica u kojima čuvam različite pripravke od biljaka što ih svake godine skupljam po šumama i livadama Velebita i našeg uzobalja i škoja, već i skromno, svakako pretijesno mjesto za uzgoj biljaka kojih nema u našem prirodnom okružju. Neke od tih egzota me toliko fasciniraju da ih jednostavno moram imati uz sebe.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 13:21

ČOVJEK KOJI JE PROGUTAO METLU

Srijeda, Srpanj 8, 2020 22:40

KAKO SEBI UPROPASTITI DAN UZ POMOĆ TELEVIZIJE?

Subota, Lipanj 27, 2020 14:28

Priča ide ovako: Čovjek govori Bogu. Šetali smo, dragi, divni Bože, ti i ja pješčanom plažom. Duple stope u pijesku, tvoje i moje, glavinjaju stotinama metara. A onda odjednom tvojih otisaka nema. Od duplih stopa, ostale su jedne. Ostavio si me samog. Gdje si se skrio, Bože? Zašto si me napustio samog, tužnog, dešperatnog? Bog, kako samo njemu priliči, mangupski se nasmiješi, oblizne me svojim predivnim očima i kaže: »Ante, Ante! Ne poznaš me? Ti otisci stopala su moji.

Subota, Lipanj 27, 2020 13:54

Plutam na moru, lelujam kao morske alge, beskrajno plavo nebo iznad mene. Mir. Iznenada gliser kojeg ni nisam čula, do mene dogura prvi val. Buć, pljuc, lupetanje rukama, iznenađenje, nosa punog mora istrgnuta iz mog malog mira, pitam se što mi se to desilo… I dok se borim s prvim šokom i batrganjem, već stiže drugi val. Gori od prvog, iako manji.

Petak, Lipanj 26, 2020 23:10

Njihovi klasovi kada puhne izgledaju kao zeleni valovi na moru…Tko bi se sad zamarao još jednom od mnogih trava. A i tako više-manje sliče pomalo sve jedna na drugu. Pisac znanstvene fantastike je napisao knjigu koja se zove »Smrt trave« John Christopher, 1956. godine.

Stranice