Kolumne

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Ožujak 27, 2021 08:53

Svibanj je prava rapsodija ljepote flore iliti cvjetane, kako hrvatsku inačicu imena zagovara jedan sveučilišni profesor u miru.

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 14:43

Mojim dragim čitateljima sigurno je poznato kako imam sadističkih sklonosti koji se u kombinaciji s mojim sarkazmom pretvaraju u vrlo neugodan način pisanja, a što pogotovo dolazi do izražaja kada pišem o sportu, politici, cajkama, blasfemiji, tj. o svemu što nas okružuje. Ipak, reklame su neiscrpno vrelo ideja za ovu kolumnu pa svako malo naiđem na neku koja me posebno iritira.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 14:08

ODVRATNO PRENEMAGANJE BOLESNO BOGATIH LJUDI

Subota, Ožujak 13, 2021 08:39

Od ranog jutra lunjam Salima. Pozdravljam izlazeće sunce, u tišini razgovaram s morem, osluškujem krik galeba. Uz kapelicu na Punti bluda nailazum na ekipu Nove TV. Pita me novinarka Sanja kako to već izrana lunjam. Kažem joj kako sam ujutro punije kod sebe doma i kako gledajući Božje lice čisto i besprijekorno, nalazim šporkicu na svom licu. Kad u duhu gledam čistoću Božjeg lica, s mojeg lica pada šporkica.

Subota, Ožujak 13, 2021 08:34

Nekako, iznenada, usred hladnoće koja se povlači već danima... Eto njih iznenada na sve strane... Ljubičice, bajami, tratinčice, a tako mi svega i prve šparoge. Dok sam ja još nekako uljuljkana u zimski san, priroda zna bolje... Pomalo baš i kao u životu, kada si obuzet problemima i njihovim rješavanjem, uobičajeni savjeti tipa: bit će bolje, proći će, iza zime proljeće, iza kiše sunce, nikada nam se ne čini baš vjerojatno.

Četvrtak, Ožujak 11, 2021 14:11

PERITE RUKE SOLNOM KISELINOM!

Subota, Ožujak 6, 2021 08:43

Naše šparoge, koje smo već početkom ožujka već nestrpljivo prizivali, odgodile su pomalo dolazak, a onda sam se sjetila da bi se te gozbice mogle nastaviti s jednom manje razvikanom, ali ukusom vrlo sličnom biljkom – s Ruscus aculeatusom iliti veprinom. Istina, nešto je gorča od šparoge, ali to zacijelo neće odbiti prave poklonike naše proljetne miljenice da se upoznaju s njezinom po mnogočemu dostojnom zamjenicom. Dok čekam šparoge, već sanjarim o veprini!!!

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 14:20

ZAŠTO JE EKO ZONA DOBRA EMISIJA...

Nedjelja, Veljača 28, 2021 23:19

TUŽNO, DA TUŽNIJE NE MOŽE BITI

Subota, Veljača 27, 2021 09:20

Nakon dugog lutanja, skoro slijep, oslonjen na štap ušao je u to mjesto. Približio se toj zgradi iz koje je dopiralo pjevanje. Gromko je, kao jedan glas, a više ih je. Učini mu se kako ga od toga pjevanja podilazi jeza. Vrata su bila odškrinuta i čuo je govornika kako govori: »Ne, nemoj misliti. Zlo je misliti. Razmišljanje te izvodi na krivi put. Slušaj, samo slušaj, što ti govorim. Slušaj…« Užasnut je zatvorio vrata, sjeo na kamenu klupu ispred zgrade.

Stranice