Kronika

Utorak, Siječanj 5, 2021 14:55

U svezi kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskih službenika, policijski službenici Druge policijske postaje proveli su daljnje kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 35 godina, kojeg se sumnjiči i za kaznena djela: nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nedozvoljenu trgovinu te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 09:34

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 20 i 33 godine, koje se sumnjiči za tešku krađu/prikrivanje.

Nedjelja, Siječanj 3, 2021 12:35

Na žalost, potres koji je ovog tjedna razorio Petrinju u nedjelju je uzeo još jednu žrtvu. Oko 10 sati poginuo je stariji muškarac nakon pada s krova oštećenog u potresu magnitude 6,2, potvrdila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Muškarac je pokušavao sanirati krov, a policija provodi očevid kako bi utvrdila okolnosti pada.

Prvi u pomoć su priskočili vatrogasci JVP Zagreb koji su u blizini sanirali oštećene dimnjake te započeli s reanimacijom.

Petak, Siječanj 1, 2021 10:12

Tlo, nažalost, nije prestalo podrhtavati ni prvog dana nove, 2021. godine.

Od ponoći do ovog trenutka, prema podacima EMSC-a, u središnjoj Hrvatskoj zabilježeno je dosad jedanaest novih naknadnih potresa.

Većina epicentar ima na širem području Siska, Petrinje i Gline. Najjači je bio u 6:38, magnitude 3,3 po Richteru s epicentrom na dubini 10 kilometara.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 15:45

Vojska, policija, vatrogasci i spasioci iz cijele Hrvatske stigli su u Sisačko-moslavačku županiju, nastavlja se akcija spašavanja i traganja za nestalima pod ruševinama.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 09:21

Oko 6 sati i 15 minuta Hrvatsku je zatresao novi potres. Prilično se opet snažno osjetio. Ubrzo za njim, u 6:27 osjetio se još jedan.

Prema podacima EMSC-a, prvi je bio magnitude 4,9 po Richteru s epicentrom na dubini 10 kilometara, 18 kilometara zapadno od Siska

Prema podacima Seizmološke službe udar u 6:15 bio je magnitude 4,7 po Richteru, drugi u 6:26 4,8 po Richteru i treći u 6:29 3,9 po Richteru. Moguće su nove štete na objektima na sisačko – petrinjskom području.

Utorak, Prosinac 29, 2020 22:00

Vatrogasci su nešto iza 19 sati i 30 minuta, nakon više od šest sati potrage, pronašli tijelo preminulog muškarca u ruševinama župne crkve sv. Nikole i Vida u Žažini, čime se broj poginulih u razornom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku popeo na sedam.

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović kazao je za Dnevnik.hr da je muškarac, prema zasad dostupnim infomracijama, preminuo.

U tijeku je policijski očevid te izvlačenje tijela iz ruševina crkve.

Utorak, Prosinac 29, 2020 15:42

Voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić pojasnila je detalje snažnog potresa koji je pogodio petrinjsko područje, a osjetio se u cijeloj Hrvatskoj.

Ivančić je kazala da je ovo bio zaista snažan, zapravo razoran potres koji je prema jučerašnjem potresu zapravo trideset puta jači.

Utorak, Prosinac 29, 2020 14:41

U razrušenu Petrinju brzo je stigao kompletan državni vrh predvođen premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem.

“Svi su tu, vojska je tu, dolaze hitne službe iz Zagreba, policija, civilna zaštita, vatrogasci, HGSS iz Splita. Sve ćemo dignuti, nemamo tu što.  Morat ćemo naći alternativni smještaj za dio ljudi, doći će kontejneri, a dio ljudi će morati ići iz Petrinje, nemamo tu što sad. Žao nam je, ovo je baš tragedija”, rekao je premijer.

Utorak, Prosinac 29, 2020 14:26

Gradonačelnik Darinko Dumbović potvrdio je da je u potresu u Petrinji poginulo dijete. Kako kaže, pola grada je razrušeno.

– Ovo je strašno. Ima mrtvih, ima ozlijeđenih. Vidjeli smo jedno dijete da je poginulo na trgu. Centar Petrinje je uništen. Naših sedam inženjera je ostalo zatrpano u ovoj zgradi, ali smo ih uspjeli izvuci. Ovo je katastrofa, šaljite svu pomoć koju imate – rekao je jedan od inženjera koji je otišao procjenjivati štetu

Stranice