Kronika

Srijeda, Srpanj 10, 2019 22:30 1

Zadovoljan sam presudom jer je nakon toliko vremena pobijedila pravda, a isto tako i sretan jer je završila moja dugogodišnja borba. Zahvalan sam obitelji i prijateljima koji su ovih 25 godina bili uz mene te građanima Zadra koji su vjerovali u moju borbu za pravdu, izjavio je Ivica Živković, žrtva terorističkog napada koji je nakon 25 godina dobio zadovoljštinu na sudu.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 12:09

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju.

Utorak, Srpanj 9, 2019 16:52

Zbog pijanih i razuzdanih putnika u zrakoplovu koji je u subotu navečer iz engleskog Manchestera sletio u Zadar intervenirala je policija.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 17:00

Od ranih jutarnjih sati u Zadru i okolici zbrajaju se posljedice olujnog nevremena koje je započelo u nedjelju oko 22.30 sati. Trajalo je svega desetak minuta, no materijalna šteta velika je. Samo na području grada porušeno je stotinjak stabala, a upravo pod njima stradali su brojni automobili, pa čak i prije par dana otvoreni kamp s pet zvijezdica Borik.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 14:52

U ponedjeljak, u Športskom centru Višnjik, od ranih jutarnjih sati trajali su intenzivni radovi na otklanjanju posljedica nevremena koje je u nedjelju oko 22, 30 zahvatilo Zadar.

Zaposlenici ŠC-a Višnjik uklonili su polomljeno granje i nagomilano lišće, a uz pomoć gradskih službi u najbržem mogućem roku uklonit će se i nekoliko iščupanih ili polomljenih stabala.

Nevrijeme je uzrokovalo veliku štetu i na teniskom kompleksu, te na Dječjem igralištu.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 13:51

Sinoć oko 23 sati uslijed jakog nevremena u Zadru te na širem području Zadra i okolice došlo je do više oštećenja vozila prilikom padanja stabala i drugih oštećenja imovine, te više nasukavanja brodica. Na mjestu događaja policijski službenici, kao i sve ostale službe provode potrebite mjere i radnje.
 

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 13:07

Olujno nevrijeme koje se noćas nešto iza 22.30 sati sručilo na naš grad i okolicu nanijelo je veliku materijalnu štetu sugrađanima I turistima. Pod naletom olujnog vjetra stradale su  brojne ugostiteljske terase, a vjetar je u nekim gradskim kvartovima čupao i lomio stabla, roletne i tende, prevrtao kontejnere I kante za smeće, a ništa bolje nisu prošli ni štandovi kvartovskih tržnica, letjeli su kao papir preko prometnica.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 02:12

Čim se olujno nevrijeme malo primirilo zadarski gradonačelnik Branko Dukić, u pratnji Robertina Dujele, pročelnika gradskog Komunalnog odjela i Željka Šoše, zapovjednika JVP Zadar obišao je najkritičnije gradske točke pogođene noćašnjim nevremenom.

Svoje dojmove objavio je na svojoj Facebook stranici putem koje se obratio svojim sugrađanima:

[NEVRIJEME U ZADRU]

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 00:04 2

Olujno nevrijeme koje je u nedjelju nešto iza 22.30 sati pogodilo šire zadarsko područje u svega desetak minuta napravilo je pravi dar mar. Jaki vjetar s pijavicama nosio je sve pred sobom, a dežurnim službama užarili su se telefoni od dojava građana. U OKCP-u zadarske policije kazali su kako srećom nemaju dojave o ozlijeđenim osobama, no da su u svega nekoliko minuta zaprimili brojne prijave građana o srušenim stablima koja su zapriječila prometnice i oštećenim vozilima po parkiralištima.

Subota, Srpanj 6, 2019 18:00 1

U subotu ujutro preminuo je Vjeko Longin (56), vlasnik kultnog zadarskog kafića "Borgo" kroz koji su prošle generacije Zadrana. Dobri duh zadarske Varoši izgubio je bitku sa zloćudnom bolešću nakon četiri mjeseca borbe. Iz sebe je ostavio suprugu, dvoje djece i unuku.

Od njega su se oprostili brojni Zadrani među kojima i poznata zadarska glumica i voditeljica Tamara Šoletić koja je na Facebook stranici kafića napisala:

Stranice