Kronika

Subota, Svibanj 30, 2020 11:15

Policija je jučer privela 40-godišnjeg T.B. iz Poličnika, koji u svom dosjeu ima 197 prometnih prekršaja, vožnju bez položenog vozačkog ispita, često u alkoholiziranom stanju, a kako doznajemo izazvao je i 18 prometnih nesreća. Šest puta privođen je na Prekršajni sud, a čak dva puta je pobjegao s mjesta prometne nesreće.

Petak, Svibanj 29, 2020 18:00

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina u dobi od 42 godine, vlasnika rent-a-car tvrtke. Optužen je za počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza ili carine, a optužnica je podignuta i protiv pravne osobe zbog kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 20:35

Na području Policijske uprave zadarske u utorak je zabilježena dojava kako je osobu starije dobi sa skrivenog telefonskog broja nazvala nepoznata muška osoba, predstavila se lažno kao djelatnik poslovne banke te je uputila da ode u banku i podigne novac, a da će sutra kod nje doći djelatnici policije koji će preuzeti novac, kako bi provjerili da li se radi o lažnim novčanicama.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 15:22

U uvali Maestral, na području između Dječjeg vrtića Grigor Vitez i Doma za starije i nemoćne osobe na Sfingi prema riječima naših čitatelja sinoć je po zelenoj površini bačena još uvijek nepoznata vrsta otrova koja je koštala života jednu domaću mačku, ali i šumskog ježa.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 10:32

U vremenu od 23. do 26. svibnja u Korlatu, nepoznati počinitelj je na gradilištu vjetroparka u vlasništvu/investitor trgovačkog društva, provalio u dva vjetroagregata odakle je otuđio razne dijelove kao i drugu raznu vrijednu opremu.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 10:21

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za oštećenje tuđe stvari.

Naime, sumnjiči ga se da je u 11. travnja u poslijepodnevnim satima na Ulici Slavka Batušića u Zadru namjerno izazvao požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom je u požaru oštećeno osobno vozilo marke Suzuki, koje je bilo parkirano ispred servisne autoradionice.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 20:57

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Dijane Grancarić osudilo je u srijedu V.B. u dobi od 49 godina iz Raštevića na dvije godine zatvora, od čega šest mjeseci mora odslužiti u zatvoru, dok je ostali dio presude, godinu i pol dana, uvjetan. Ovaj 49-godišnjak je osuđen zbog toga što je 21. svibnja 2019. godine pokušao ubiti svojeg sina L.B. (26)

Srijeda, Svibanj 27, 2020 09:58

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za onečišćenje okoliša.

Naime, policijski službenici su ga jučer prijepodne zatekli u šumi uz prometnicu Vrsi-Visočane kako izlijeva fekalije iz cisterne teretnog vozila.

Utorak, Svibanj 26, 2020 13:35

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske  proveli su protekloga vikenda preventivno-represivne akcije u prometu. Opće stanje kontroliranih vozača bilo je zadovoljavajuće, uz svega nekoliko alkoholiziranih. U maloj sredini kakav je Gospić tek se sada prepričava jedna od epizoda koju su zatekli policijski službenici u kontroli prometa.

Utorak, Svibanj 26, 2020 10:41 1

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za dva kaznena djela razbojništva u pokušaju.

Naime, preksinoć (nedjelja) oko 22,20 sati policija je zaprimila dojavu kako je jedna mlađa osoba u parku - Perivoju Vladimira Nazora u Zadru uz prijetnju nožem pokušala otuđiti novac od 44-godišnjakinje i 54-godišnjaka, nakon čega se udaljila.

Stranice