Kronika

Subota, Prosinac 21, 2019 08:45

Moderan fenomen, prepoznat kao blagdanska depresija pogađa sve više ljudi, pa tako i u Hrvatskoj ima onih kojima prosinac izaziva potištenost, tugu i depresiju. Sezonska depresija može se kod nekih javiti već u kasnu jesen, odnosno početkom zime kada dani postaju kraći, a noći duže, i kada na depresivno raspoloženje utječe hladno i tmurno vrijeme.

Četvrtak, Prosinac 19, 2019 08:15

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zadarske u suradnji s nadležnim županijskim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad petero hrvatskih državljanina zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Subota, Prosinac 7, 2019 08:15

Prvi rezultati istrage u slučaju smrti 26-godišnje Veronike Pecolaj, javnosti poznatije kao lažne medicinske sestre u ordinaciji obrovačkog liječnika dr. Gorana Jusupa, upućuju da je riječ o nesretnom slučaju. Danas se očekuju rezultati obdukcije koja će se obaviti u Splitu, no zasad sve upućuje na to da je smrt nastupila uslijed gušenja hranom.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 19:08

Požar na građevinskom kontejneru u vlasništvu trgovačkog društva u Glagoljaškoj ulici u Zadru izbio je u utorak oko 3 sata u noći. Kontejner je u potpunosti izgorio.
Požar su ugasili djelatnici JVP Zadar te je na mjestu događaja izvršen očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari.

Ponedjeljak, Studeni 11, 2019 15:32

Muškarac u dobi od 27-godina koji je u ponedjeljak ujutro nešto prije osam sati zaprijetio da će skočiti s krova Providurove palače u Medulićevoj ulici pronađen je i smješten na Odjel za psihijatriju Opće bolnice Zadar.

Subota, Studeni 9, 2019 13:00

Tradicionalno, za dane tijekom razdoblja od 8. do 12. studenog 2019. godine na području PU zadarske očekuje se povećani broj sudionika u prometu, a povodom obilježavanja blagdana Sv. Martina.

Srijeda, Studeni 6, 2019 21:53

 

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem u dobi od 50 godina kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Srijeda, Studeni 6, 2019 08:30

Zbog učestalih nesreća koje se događaju na Trpimirovoj obali, zabrinuta građanka obratila se našoj redakciji za pomoć. Prema njenim riječima, u dvorišni zid kuće u kojoj Gordana Reljić živi sa svojom obitelji u prizmelju, dok drugi vlasnici žive na katu iznad nje, zabijaju se osobni automobili koji prilikom nesreće redovito sruše zid ili ogradu.

Utorak, Listopad 29, 2019 12:52

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom, koju se sumnjiči za krivotvorenje isprava i prijevaru u jednoj zadarskoj školi.

Naime, sumnjiči ju se da je na temelju lažne sačinjene izjave ostvarila nepripadajuće putne troškove u iznosu od oko 7 tisuća kuna.

Protiv 47-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave i prijevare.

Utorak, Listopad 29, 2019 10:36

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, jučer je kod njega na zadarskom području pronađeno 81,3 grama marihuane, koja mu je oduzeta, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Stranice