Kultura

Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018 15:23

Učenici škole za primjenjenu umjetnost i dizajn inspirirani Parkom prirode Vransko jezero izradili su različita likovna rješenja i to pretočili u izložbu pod nazivom „Magična močvara“. Izložba je otvorena danas u prostoru Muzeja grada Zadra, a u povodu obilježavanja Dana Nature 2000, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske te Europskog dana parkova.

Petak, Svibanj 18, 2018 14:53

Danas i sutra znanstvenici iz Hrvatske, Poljske, Austrije, SAD-a, Češke na Sveučilištu u Zadru razgovaraju o dramatološkoj, književnoj, ideološkoj, povijesnoj i drugim perspektivama ostavštine Ive Brešana. Međunarodni skup Prvi Brešanov svibanj inicirala je i organizirala prof. dr. sc. Helena Peričić, predsjednica Organizacijskog i programskog odbora.

Petak, Svibanj 18, 2018 09:58

Povodom obilježavanja Dana Natura 2000 (21. svibnja), Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske (22. svibnja) te Europskog dana parkova (24. svibnja), Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar će predstaviti radove učenika na temu biološke raznolikosti Parka prirode Vransko jezero. Radovi su nastali u suradnji s Javnom ustanovom Parka, kao težnja da se prirodno bogatstvo Parka pretoči u inspirativna djela.

Četvrtak, Svibanj 17, 2018 13:20

Jedanaesto izdanje Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova održat će se od 24. do 27. svibnja na nekoliko gradskih lokacija. Samo natjecanje bit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, završna svečanost/proglašenje pobjednika u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, dok će popratni program, promenadni nastupi biti na Narodnom trgu, Forumu i Morskim orguljama/Pozdravu Suncu.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 16:19

U Austrijskoj knjižnici "Dr. Alois Mock" Sveučilišta u Zadru danas je svečano proslavljena 5. godišnjica njezinog osnutka. Rad knjižnice predstavila je znanstvena voditeljica, izv. prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić, a dobre želje za budući rad zaželjeli su direktorica Austrijskog kulturnog foruma Susanne Ranetzky i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Srijeda, Svibanj 16, 2018 14:32

Zadarska sveučilišna profesorica u mirovini Maja Obad u utorak navečer u prepunoj Gradskoj loži predstavila je drugu zbirku pjesama "Dodiri".

Srijeda, Svibanj 16, 2018 09:10

Predstava Kaštanka u režiji Vjere Vidov od 9. do 18. svibnja 2018. sudjeluje na čak pet festivala i to redom:

9. svibnja „Festival Zlatna iskra“ u Kragujevcu - Srbija

12. svibnja „Dječji festival“ u Zaječaru - Srbija

14. svibnja „Magic Curtain Festival“ u Trgovištu – Bugarska

17. svibnja „Festival glumca“ u Vinkovcima

18. svibnja „Lut fest“ u Sarajevu – BiH

Utorak, Svibanj 15, 2018 15:11

Gostovanjem književnika Mira Gavrana na Sveučilištu u Zadru započelo je obilježavanje 5. godišnjice postojanja Austrijske knjižnice „Dr. Alois Mock“. Na književnom susretu u Svečanoj dvorani Gavran je studentima i drugim posjetiteljima predstavio tri svoja romana – „Poncije Pilat“, „Kafkin prijatelj“ i „Nekoliko ptica i jedno nebo“, ali se dotaknuo i svog dramskog stvaralaštva, po kojem je poznat u brojnim zemljama svijeta, pa čak i poezije, po kojoj je najmanje poznat.

Utorak, Svibanj 15, 2018 14:31

Sanela Bačić, zadarska pjesnikinja i kantautorica, u ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici Zadar javnosti predstavila svoj književni  prvijenac - zbirku poezije “Prst sudbine”.

Utorak, Svibanj 15, 2018 12:20

Da klaonički otpad može biti materijal iz kojeg izrasta umjetničko djelo pokazala je  mostarska kiparica Vesna Vuga Sušac. Janjeće, svinjske i goveđe kosti bile su podloga izložbi grotesknih oblika koje je zadarskoj publici predstavila u galeriji umjetničke udruge Zadart.

Stranice