Kultura

Utorak, Veljača 11, 2020 15:45

Nakon izvedbi Djevojčice sa šibicama krajem siječnja, četvrtak je ponovno bio u znaku Drame Plus. No ovoga puta fokus nije bio na dramskom, već na fotografskom i grafičkom izričaju. U galeriji ZadarArt prigodnim performansom, otvorena je četvrta po redu godišnja izložba Drame Plus i projekta »Lektira na sceni«.

Petak, Veljača 7, 2020 20:15

U mjesecu ljubavi HNK Zadar je pripremio prigodni »Valentinovo duo paket« koji se sastoji od dvije predstave: »Cabaret Splićanke« Gradskog kazališta mladih Split i predstave »Tri verzije života« HNK Zadar. Promotivna cijena paketa iznosi 80,00 kuna, a u prodaji je na blagajni HNK Zadar (radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h).

Srijeda, Veljača 5, 2020 18:45

Prema eseju »Ispit savjesti« Tina Ujevića, glumac Robert Kurbaša jučer je u velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta, odigrao istoimenu monodramu u kojoj je isprepleo prozno-poetske tesktove Tina Ujevića u koloplet, ili kako sam glumac kaže u dramski kolaž u kojem je glavna okosnica ispitivanje savjesti.

Ponedjeljak, Veljača 3, 2020 16:00

Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru u Noći muzeja otvorio je stalnu izložbu arheološke građe, koja je prikupljena u gotovo 60 godina postojanja ovog Odjela. Građa je prezentirana u izložbenom prostoru Odjela za arheologiju u zgradi Starog kampusa. Radi se o atriju na prvom ulazu, kojega su nekada krasili kipovi rimskih careva, kasnije premješteni u Arheološki muzej.

Nedjelja, Veljača 2, 2020 15:15

Mali 7,5 godišnji Bruno stavio je i kravatu jer je išao s tatom u Arheološki muzej vidjeti što sve tamo ima i uzbuđenju nije bilo kraja. A, u Arheološkom muzeju osim stalnog postava bilo je i niz zanimljivih radionica, prezentacija, pa čak i kviz pod nazivom - Mozaik znanja. Najveću pozornost najmlađih pobudila je prezentacija Odjela podvodne arheologije pod nazivom - Zaronimo ispod površine mora koju je predstavio Dino Taras, Mario Radaljac i Dušanka Romanović.

Srijeda, Siječanj 29, 2020 17:45

 

Utorak, Siječanj 28, 2020 16:00

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju uključit će se i ove godine u manifestaciju Noć muzeja. Posebnost ovogodišnje manifestacije je što će se u prostoru nekadašnje crkve sv. Nikole održati jako zanimljiva dječja radionica »Potraga za potopljenim blagom«.

Nedjelja, Siječanj 26, 2020 23:09

Svi ljubitelji filmske strave i užasa u dane nadolazećeg vikenda, odnosno u petak 31. siječnja i subotu 1. veljače, moći će uživati u ovom filmskom žanru koji se u sklopu 4. Fjaka film festivala održava u kinu u Sv. Filipu i Jakovu!

Stranice