Kultura

Ponedjeljak, Studeni 11, 2019 09:30

Putom Sunca – Crveni bojovnici iz Horezma naziv je nove knjige Zadranina Leonarda Eleršeka, pukovnika OSRH i liječnika prim. dr. sc. Rada Žica Mikulina iz Punta na otoku Krku. Promocija će se održati 12. studenoga 2019. u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 18 sati.

Subota, Studeni 9, 2019 16:00

Paška čipka, prema riječima Ive Palčića autora knjige »Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu« koja je jučer predstavljena u prostoru Gradske lože, putovnica je s kojom se može prijeći svaka granica pa i ona najzatvorenija.

Petak, Studeni 8, 2019 21:30

Kad se govori o likovnoj umjetnosti u Zadru, godinama je naslov Zadart nezaobilazan u promišljanjima kako umjetnost podariti gradu.

Četvrtak, Studeni 7, 2019 14:27

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra i rođendana Narodnog muzeja Zadar, jučer je u Kneževoj palači otvorena izložba »Kostimografije iz predstave Alisa i bijeli zec«.

Utorak, Studeni 5, 2019 17:15

U kratkom vremenu u Zadru se dogodilo nekoliko ružnih slučajeva iz domene crne kronike koji su privukli veliku pozornost javnosti i izazvali brojna reagiranja pojedinaca, udruga, institucija, pa čak i same predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 18:26

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici četvrtog razreda OŠ Šime Budinića, sa svojom učiteljicom Jadrankom Dunatov, ostvarili su izvanučioničku nastavu. Posjetili su Gradsku knjižnicu Zadar, mjesto promoviranja cjeloživotnog učenja. U multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice, pod stručnim mentorstvom knjižničarke Dajane Brunac, sudjelovali su u radionici na temu Ritam glazbe.

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 14:00

U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i rođendana Narodnog muzeja Zadar, u Kneževoj palači preksutra će biti upriličena Izložba kostimografije iz predstave "Alisa i bijeli zec".

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 11:38

Ante Gverić nedavno je treći put izabran za ravnatelja Državnog arhiva u Zadru. U treći mandat ulazi s vidljivim rezultatima iza sebe koje je i podastro Ministarstvu kulture koje je osnivač ove ustanove. O dosad napravljenom, ali i planovima za razdoblje koje je ispred njega razgovarali smo s novim/starim ravnateljem.

Petak, Listopad 25, 2019 15:29

U crkvi sv. Donata danas je u organizaciji Arheološkog muzeja Zadar, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za povijesne znanosti u Zadru i Arheološkog muzeja u Splitu otvorena izložba "Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. st. u istraživanjima prof. dr. Luke Jelića".

Petak, Listopad 25, 2019 10:37

Povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja Camille Lucerne, jučer je u zgradi Sveučilišta otvorena izložba koju je ovom prigodom predstavila autorica, Blaženka Klemar- Bubić iz Austrijske knjižnice u Zagrebu. U sklopu svečanosti otvorenja, održano je i prigodno popratno predavanje »Autorice u književnosti Zadra u 19.stoljeću«, koje je održala doktorica znanosti Mirisa Katić iz Državnog Arhiva u Zadru.

Stranice