Kultura

Četvrtak, Studeni 21, 2019 14:00

U Maškovića hanu u Vrani, monumentalnom i reprezentativnom spomeniku islamske arhitekture iz 17. stoljeća, prigodnim programom otvorena je izložba slike s 2.

Srijeda, Studeni 20, 2019 11:15

Posjetio sam Vukovar dok su još bile vidljive sve strahote rata na njegovim kućama i ulicama. Ovo su fotografije detalja uništenja Vukovara i onoga što bi trebalo biti obnovljeno i što u konačnici i jest obnovljeno, rekao nam je Ante Jaša, majstor fotografije i publicist čija je knjiga »VUKOVAR tragovi agresije« promovirana u ponedjeljak, 18.

Utorak, Studeni 19, 2019 22:00

U subotu 23.studenog 2019. zadarski bend Kriptidi nastupa u Spunku.

Utorak, Studeni 19, 2019 17:00

Pobjednik natjecanja kreativnih glazbenika Kneževa unplugged je zadarski Shelter Team!

Nedjelja, Studeni 17, 2019 14:00

Pratila sam, dakako, sve te ružne priče u vezi nasilja u Zadru, osobito nasilja u vezi sa ženama. Ne mislim kako su svi ovi nasilni događaji u Zadru izuzetak, već se radi o produktu dugoročne zadarske opredijeljenosti građana. Puno je tu blata koje treba počistiti, no treba reći kako toga ima i u drugim hrvatskim sredinama.

Nedjelja, Studeni 17, 2019 13:00

Mnoštvo Zadrana okupilo se ovoga petka na promociji knjige »Istinom protiv svih« Antonija Milanovića, no dvorana Kneževe palače bila je pretijesna za sve goste. Mnogi su komentirali kako je šteta što se za predstavljanje knjige o borbi jednog mladog čovjeka u kolicima s neumoljivom hrvatskom brokracijom nije pronašlo neko adekvatnije mjesto kako gosti ne bi morali stajati u hodniku.

Srijeda, Studeni 13, 2019 15:38

Predstava Kabanica Udruge za kulturu i umjetnost Drama Plus i Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru nominirana je za najbolju dramsku predstavu u cjelini za Nagradu hrvatskog glumišta. Ovom nominacijom odabrana je među tri najbolje predstave u Hrvatskoj i stala je uz bok predstavama kazališta Gavella za predstavu Kiklop i HNK Osjek za predstavu Emet.

Utorak, Studeni 12, 2019 16:00

Onima koji su padali i rasli sa mnom bezuvjetno, posveti knjigu Antonio. Ne znam kada sam nad kojom knjigom šutio više. Zatvoren u krug sebe, u koji je sve više ulazilo tuge one ljudske i miješala se sa radošću i ponosom na sebe uz tolike druge što sam dio ove priče, dio od knjige, Antonijeve knjige, imajući stalno potrebu ustati i nakloniti se ovome mladome čovjeku. Život u koricama knjige.

Ponedjeljak, Studeni 11, 2019 17:30

Vijest me zatekla u Švicarskoj, u Baselu. Beskrajno me razveselila, jer gdje god da odem, Zadar je uvijek korijen i ishodište. Zaista me iznenadila, a u brzom ritmu posla i putovanja gdje čovjek nema puno vremena odahnuti, ovo mi je priznanje pričinilo jako veliku radost i čini me jos bliskijom Zadru.

Ponedjeljak, Studeni 11, 2019 09:30

Putom Sunca – Crveni bojovnici iz Horezma naziv je nove knjige Zadranina Leonarda Eleršeka, pukovnika OSRH i liječnika prim. dr. sc. Rada Žica Mikulina iz Punta na otoku Krku. Promocija će se održati 12. studenoga 2019. u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 18 sati.

Stranice