Lišane Ostrovičke

Srijeda, Lipanj 27, 2018 09:51

Na graničnom prijelazu u Vukovarsko-srijemskoj županiji uhićen je 44-godišnji D.G. iz Dobropoljaca koji je osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Naime, kako saznajemo iz PU zadarske čiji su policijski službenici Odjela ratnih zločina dovršili kriminalističko istraživanje, 44-godišnjaka se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Petak, Kolovoz 11, 2017 14:32

Na istočnom rubu Ravnih kotara, na području k.o. Lišane Ostrovićke i dijelu k.o. Vukšić, započinje katastarska izmjera zemljišta.

- Stanje katastarskih i zemljišnih knjiga je loše. Prve katastarske aktivnosti na području Lišana Ostrovičkih bile su gotovo prije dva stoljeća u vremenu Kraljevine Dalmacije i jedinstvene zadarske crkvene pokrajine koja je obuhvaćala i Split i Dubrovnik, kazao je načelnik Ivica Musić.

Utorak, Srpanj 26, 2016 00:00

Prisjećanjem na poginule hrvatske branitelje i civile, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika nasuprot mjesne crkve, molitvom odrješenja koju je predvodio novi župnik fra Luka Banić, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer je proslavljen Dan općine Lišane Ostrovičke.

Utorak, Srpanj 26, 2016 00:00

Bračno putovanje Tome i Cvite Mamić iz Lišana Ostrovičkih, koje traje već šezdeset godina, dobilo je novi nastavak. Prije šest desetljeća svoju su ljubav slavili na vjenčanju, kada su u župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića ispred fra Joze i kuma Peše Nimca Crnog obećali jedno drugome zauvijek i do smrti. Sada su ponovno rezali "svadbenu" tortu.

Četvrtak, Veljača 18, 2016 00:00

- U tom objektu nalazit će se i dvije vatrogasne garaže i dječja igraonica, a do njih će se nalaziti natkriveni boćarski dom i otvoreno rukometno igralište s rasvjetom. Za taj projekt već posjedujemo pravomoćnu građevinsku dozvolu, kaže Musić

Utorak, Siječanj 5, 2016 00:00

Općina Lišane Ostrovičke donijela je na posljednjoj sjednici Općinskoj vijeća, održanoj 14. prosinca, Plan nabave roba i usluga, te ustupanja radova u 2016. godini. Za izgradnju građevinskih objekata općina planira potrošiti 4,73 milijuna kuna.

Četvrtak, Srpanj 9, 2015 00:00

Za izgradnju poslovne zone općini Lišane Ostrovičke potrebno je 400 tisuća kuna. Od tog iznosa iz državnog su proračuna dobili 280 tisuća kuna, dok će ostatak prikupiti sredstvima Zadarske županije i iz proračuna Općine.

Četvrtak, Prosinac 4, 2014 00:00

bulic
Petak, Siječanj 17, 2014 00:00

U malom mjestu Buliću, koji pripada Župi sv. Mihovila Lišane, proslavljen je blagdan sv. Ante Pustinjaka, nebeskog zaštitnika sela Bulić. Euharistijsko slavlje uz mnoštvo vjernika iz susjednih mjesta predvodio je župnik fra Damir Čikara-Ćiro

Stranice