Mediteran

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
skracic
Srijeda, Listopad 15, 2008 00:00

Kako je nadalje ukazano na konferenciji, želja ove udruge je pokazati da tradicionalno opremljena gajeta može i mora postojati zajedno s gliserom i sofisticiranom jedrilicom te da se vrati u život svijest o načinu postojanja u arhipelagu, kako u prošlosti, tako i danas

dovranic
Srijeda, Listopad 15, 2008 00:00

Manifestacija "Zadar more" nastavljena je sinoć u Sv. Dominiku projekcijom filma "Posljednji pjeskari i kamenari", scenarista i redatelja Darka Dovranića iz njegovoga serijala "Brodovi hranitelji" te predavanjem prof. dr. Zdenka Brusića "Oda janjetini".

Serijal "Brodovi hranitelji" biti se skoro u cijelosti prikazan na "Zadar moru", a autor, Darko Dovranić predstavio je svoje filmove istaknuvši da drveni brodovi danas u Hrvatskoj odumiru.

zadarmore5
Utorak, Listopad 14, 2008 00:00

Ja se ipak nadam da mi ne idemo bespućima povijesne ozbiljnosti kako je rečeno u pjesmi, nego da idemo pravim putem, da imamo svoju državu i da će se naša Županija i naš kraj razviti u pravom smislu na tradicijima naše pomorske orjentacije, kazao je zadarski župan Stipe Zrilić

gajeta
Ponedjeljak, Listopad 13, 2008 00:00

Grad Zadar i njegov arhipelag čine jednu osebujnu cjelinu na Jadranu. Zajedno sa šibenskim otocima, riječ je o najgušćem arhipelagu na Mediteranu, specifičnom po svojoj prirodnoj, kulturnoj i antropološkoj baštini. Ako prirodna osnova ovoga akvatorija i nije doživjela neke bitne promjene od njegova nastanka do danas, kulturna i antropološka je u konstantnoj mijeni, a od unatrag nekoliko desetljeća, zbog nestajućeg stanovništva, i u konstantnoj regresiji.

dani_more
Subota, Listopad 11, 2008 00:00

Ovaj projekt je zapravo naš izraz želje da Zadar pretvorimo u ono što zapravo jest, da se približimo moru te naš grad pretvorimo u metropolu mora. Ne želimo dopustiti da naši građani zaborave kako su nekada živjeli, kazao je Ivo Dunatov

condura
Utorak, Srpanj 1, 2008 00:00

Danas Hrvati u Brestu mogu na conduru biti posebno ponosni budući da ona predstavlja najbolje sačuvani brod na Sredozemlju iz toga vremena

Ugrinic_vesla
Srijeda, Lipanj 25, 2008 00:00

Sa startom u Ugriniću podno brda Ćokovac na Pašmanu, na kojem je benediktinski samostan Sv. Kuzme i Damjana, održana je veslačka regata u kojoj su sudjelovale tri gajete s po četiri veslača i još tri promotivne gajete. Svi su se natjecatelji borili za što brži dolazak u Kraj kod samostana Sv. Duje koji je imao ulogu cilja regate.

sarkozy
Subota, Lipanj 21, 2008 00:00

Nakon što je inicijativa o osnivanju Mediteranske unije prvotno naišla na velik otpor nemediteranskih članica EU, koje su inicijativu shvatile kao jačanje francuskog utjecaja na ovu regiju, ideja je dobila formu koja može zadovoljiti i EU i ostale mediteranske zemlje, ali i Hrvatsku koja u ovoj asocijaciji želi imati aktivnu ulogu

Barbieri
Utorak, Travanj 1, 2008 00:00

U Barbierijevoj TV emisiji o gastronomiji, "Jelovnici izgubljenog vremena", autor uspješno smješta mediteransko kulinarstvo, prvenstveno ono dalmatinsko, u odgovarajući povijesno-kulturno-geografski kontekst. Ovog puta, domaćin emisije je Zadar, odnosno konobe "Skoblar" i "Opccupo Diem"

francuska_kuhinja
Petak, Ožujak 14, 2008 00:00

U povodu Dana frankofonije u Studentskom klubu "Božo Lerotić" održana je večer francuske kuhinje. Većina okupljenih je očekivala još jedno predavanje, tako da je mnoštvo francuskih jela bilo ugodno iznenađenje i odmak od rutine.

- Nadam se da Vam se svidjelo predavanje. Ovo je praktični dio Dana frankofonije, našalio se mr. sc. Nenad Zekanović, predsjednik Francusko-hrvatske udruge, nakon što je iza uvodne riječi svima zaželio dobar tek.

Stranice