Nin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 23, 2021 11:03

Jučer se u Ninu, malo prije 14 sati, dogodila nesvakidašnja nesreća. Naime, jedan je čitatelj poslao redakciji Zadarskog lista fotografije na kojima se vidi kako je bager koji je bio zadužen za kopanje jame za kanalizacijiski sustav sam u nju pao. 

Srijeda, Ožujak 3, 2021 14:55

Ovih su dana na lokacijama u Ninu, točnije na Kraljičinoj plaži, plaži Ždrijac te kod Solane, postavljene poučne ploče koje će pomoći u istraživanju tog biološki bogatog područja. Dio je to projekta »AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj« čiji je nositelj Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja »Eko Zadar« s partnerom OŠ »Petar Zoranić« u Ninu. Projekt se bavi promicanjem obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima.

Petak, Veljača 12, 2021 14:15

Zavod za hitnu medicinu jučer je riješio i zadnju prepreku za preseljenje tima hitne pomoći T1 u ispostavu Nin. Radovi su završeni, komisija je pregledala ambulantu s pomoćnim prostorima te izdala uporabnu dozvolu.

Petak, Veljača 5, 2021 15:59

Ninska šokolijada, nadaleko poznata i najveća manifestacija drevnog Grada Nina, najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada, usprkos koronavirusa je pred nama. Ova odlična, jedinstvena i autentična priča pokrenuta je 2002. i neprekidno traje već 19 godina.

Subota, Siječanj 30, 2021 10:59

 Iako su se djelatnici Županijskog Zavoda za hitnu medicinu u novu ispostavu u Ninu trebali preseliti ovih dana, zbog čekanja na uporabnu dozvolu useljenje bi trebalo uslijediti za oko dva tjedna.

Srijeda, Prosinac 30, 2020 13:32

Gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Nina donijeli su odluku o pomoći stradalim gradovima u iznosu od 100.000,00, dok cijelo vrijeme građani Nina prikupljaju donacije za obitelji. Tim povodom gradonačelnik Emil Ćurko uputio je priopćenje koje donosimo u cijelosti.
"Duboko dirnuti stanjem nakon razornog potresa, građani Nina s Gradskom upravom i Stožerom civilne zaštite Grada Nina izražavaju žaljenje i sućut obiteljima tragično preminulih građana Petrinje i Gline.

Četvrtak, Prosinac 17, 2020 11:30

Već drugu godinu za redom, Turistička zajednica grada Nina izrađuje kalendar koji se za 2021. godinu izdvaja od niza sličnih i koji se, zbog atraktivnog izgleda već »nametnuo« na zid premda je, do isteka stare, još nekoliko tjedana. Tim povodom razgovarali smo s Borisom Ljubičićem, nagrađivanim hrvatskim dizajnerom koji stoji iza koncepta i dizajna kalendara.

Srijeda, Prosinac 16, 2020 10:21

Oko 2.800 građana Grada Nina (Nin, Grbe, Ninski Stanovi, Poljica Brig, Zaton, Žerava) u novu 2021. godinu će ući s gradskim proračunom u iznosu od 32.230.000 kuna, jednoglasno su odlučili gradski vijećnici.
- Proračun je moguć i ostvariv, razvojan je i ima viziju, rekao je Emil Ćurko, gradonačelnik Nina.
Gradski proračun su obrazlagali Radmanka Subotić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije, te Jozo Mustać, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove.

Srijeda, Prosinac 16, 2020 09:57

Nakon požara u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Ninu, provjerili smo kolika je nastala šteta te kada će njihovi djelatnici preseliti u nove prostorije. Naime, riječ je o prostoru Doma zdravlja kojega je Zavod dobio u najam do izgradnje nove ambulante koja je, nažalost, izgorjela do temelja.

Utorak, Prosinac 15, 2020 10:48

Prije samo 10-ak mjeseci nitko od nas nije čuo za koronavirus - virus koji će se raširiti među ljude, donijeti pandemiju bolesti COVID-19 i promijeniti živote milijardi ljudi.
- Koronavirus je promijenio apsolutno sve uzrokujući pritom prestanak uobičajenog svakodnevnog funkcioniranja, donio je sveopću neizvjesnost, ističe Veljko Šalov, uspješni, poznati ugostitelj iz Nina.

Stranice