Nin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Srpanj 12, 2020 15:15

Kristali soli. Oku privlačni poput dragulja. Povezuju nas s prošlošću, sadašnjosti i budućnosti. Latinska izreka »Cum grano salis« u doslovnom prijevodu »Sa zrnom soli« izvrsno se uklapa u životnu filozofiju. No, to zrno soli nužno je i u svakodnevnoj prehrani i to ne samo da nam jelo učini privlačnijim nepcu, već i iz zdravstvenih razloga. Ali ne valja pretjerivati, već upravo posegnuti za tim zrnom soli.

Subota, Srpanj 11, 2020 12:10

U Gradskoj vijećnici Grada Nina gradonačelnik Emil Ćurko i Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice grada Nina, primili su Antona Kiralyja iz Slovenije kako bi mu uz prigodne poklone iskazali priznanje i zahvalili za vjernost destinaciji Nin već punih četrdeset godina.

Subota, Lipanj 13, 2020 18:04

U Ninu je završena obnova mostova stradalih u velikoj poplavi u jesen 2017., koji će za nekoliko dana ponovo biti uporabivi, a u njihovu rekonstrukciju, učvršćenje te uređenje uloženo je 30 milijuna kuna, izvijestili su jučer iz Hrvatskih cesta (HC), nositelja tog projekta.

Subota, Svibanj 30, 2020 18:23

Na 26. sjednici Gradskoga vijeća Grada Nina održanoj u Domu kulture vijećnici su jednoglasno izglasali svih 25 točaka dnevnoga reda. Najviše se raspravljalo o točki podvedenoj pod razno - utjecaju koronakrize na gospodarstvo te mjerama koje bi Grad Nin, budući da je nadolazeća turistička sezona još uvijek neizvjesna, trebao donijeti kako bi olakšao rad poduzetnicima i gradskim tvrtkama na svom području.

Utorak, Svibanj 26, 2020 21:30

Dan Hrvatske vojske, Dan oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske koji se na visokom nivou i uz veliko okupljanje inače slave 28. svibnja, u ovoj, po mnogočemu, posebnoj godini, u Zadarskoj županiji obilježeni su jednom lijepom gestom vojnika iz vojarne u Zemuniku. Naime, desetak pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukšić« je zadnjih sedam dana uređivalo okoliš, pročelje i dio unutrašnjosti Osnovne škole Petar Zoranić u Ninu.

Utorak, Svibanj 26, 2020 11:00

Grad Nin i dalje je jedno veliko gradilište. Naime, pri završetku je nekoliko kapitalnih projekata za ovaj prekrasan kraljevski grad koji bi do srca ljeta trebao dobiti još privlačniju vizuru.
Tim povodom, župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Mršića, pročelnika Krešimira Laštre i Daniela Segarića te ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole posjetio je Nin gdje je s domaćinom, gradonačelnikom Emilom Ćurkom obišao radove.

Nedjelja, Svibanj 17, 2020 11:31

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano će se proslaviti u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, u ponedjeljak 18. svibnja.
Svečano misno slavlje u 11,00 sati na Višeslavovom trgu pokraj župne crkve sv. Anselma predvodi o. Damjan Kružičević, OSB, iz benediktinskog samostana na Ćokovcu na Pašmanu.
Svečano koncelebrirano slavlje u 19,00 sati na Višeslavovom trgu u središtu Nina predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:03 1

Tijekom iskopavanja kanala za postavljanje cijevi ribogojilišta Cromaris na plaži Ždrijac u Ninu radnici su u petak naišli na ulomke amfora, objavili su iz Arheološkog muzeja u Zadru na svojoj facebook stranici navodeći kako su nakon izvida na terenu donijeli odluku da se napravi zaštitno istraživanje zbog velike količine arheoloških ostataka.
Kako su izvijestili, radi se o 60 amfora sačuvanih do visine ramena, koje su ukopane uspravno u sloju.

Četvrtak, Ožujak 5, 2020 20:26

U svojevrsnom obiteljskom i dobrosusjedskom tonu u srijedu navečer započela je prva ovogodišnja Sjednica Gradskoga vijeća Grada Nina.
Na Sjednici je, naime, kao gost sudjelovao Ante Pijaca, mladić koji je u ime svoje obitelji od gradonačelnika Emila Ćurka i gradskih vijećnika zatražio otkup poljoprivrednog zemljišta čiji je vlasnik Grad Nin, a koje njegova obitelj kao posjednik već 30-ak godina obrađuje.

Utorak, Veljača 25, 2020 16:15

U nedjelju, 23. veljače sa trajektnog pristaništa krenula je tradicionalna maškarana povorka obalom i gradskim ulicama u pravcu trga, pijace.

Stranice