Nin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 14, 2020 18:00

Ninska šokolijada već 18. godina, navršavajući svoju punoljetnost, slavi i čuva jedinstveni gastronomski proizvod brendiran pod imenom ninski šokol. U Turistički ured je stigla prva službena podrška. U ime Zadarske županije župan Božidar Longin napisao je: »Prihvaćamo pokroviteljstvo imajući u vidu značaj manifestacije za turističku promidžbu Grada Nina i Zadarske županije u cijelosti, kao i očuvanje gastronomske tradicije«.

Petak, Veljača 14, 2020 17:30

Sjednicu Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru pod predsjedanjem Tonča Šangulina obilježilo je nadasve iznenađujuće i sasvim neočekivano neprolaženje prijedloga HDZ-ove vladajuće većine, prvo u ovom sazivu Gradskog vijeća, ali i prvo u gradonačelničkom mandatu Ivana Kneza koji je čelni čovjek ovog grada od 2006. godine.

Četvrtak, Siječanj 9, 2020 19:00

Turistička zajednica grada Nina, poziva sve zainteresirane čuvare baštine da se prijave do 15. siječnja 2020. za sudjelovanje na jedinstvenoj međunarodnoj gastronomskoj i etno manifestaciji Ninskoj šokolijadi. Ovim pozivom započela je 18. po redu manifestacija koja ove godine slavi svoju punoljetnost.

Utorak, Prosinac 31, 2019 17:15

Božićni dani bude ono najbolje u svakom čovjeku. U povijesnoj jezgri hrvatskog kraljevskog grada Nina prvi put se održalo božićno druženje pod nazivom »Božićna čarolija«. Župni zbor sv. Marcele iz Nina, na poticaj župnika don Bože Barišića, u zvjezdanoj subotnjoj noći pod jakim udarima bure za sve građane Nina organizirao je božićni sajam kojeg su znakovito nazvali Božićna čarolija, jer nas podsjeća na mnoge lijepe i radosne trenutke.

Utorak, Studeni 12, 2019 11:00

Stručni žiri međunarodne platforme Europan odabrao je prošlog vikenda u Ninu dva pobjednička rada idejnih rješenja uređenja urbanističkog dijela naselja i plaže Ždrijac. Tome je prethodila prezentacija šest ninskih projekta koji su u konkurenciji od 22 rješenja ušli u uži izbor glasovanja, a koja je održana u Gradskoj vijećnici.

Ponedjeljak, Studeni 11, 2019 19:15

Glavna gospodarska djelatnost grada Nina je turizam, a u uvjetima sve snažnije međunarodne konkurencije Nin koji ima obilježje izuzetno očuvanog okoliša s predjelima netaknute prirode što mu daje izvrsnu poziciju i time osigurava konkuretsku prednost i privlačnost.

Srijeda, Listopad 30, 2019 16:52

Učenici osnovne škole »Petar Zoranić« Nin i područne škole u Zatonu posadili su u ponedjeljak sadnice drveća u dvorištima svojih škola i na taj se način uključili u akciju Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj.
Osim sadnica drveća topole i mele, posadili su i sadnice niskog raslinja i to ružmarin, lavandu i oleandar te razno ukrasno bilje, a sve sa željom da potaknu odgovorniji odnos prema prirodi.

Utorak, Listopad 22, 2019 10:06

Od 14. do 18. listopada Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru proveo je u suradnji s poljskim kolegama sa Sveučilišta Nikola Kopernik iz Toruna podvodna arheološka istraživanja na prostoru Nina. Voditelj istraživanja bio je zadarski podvodni arheolog Roko Surić, dok je sedmero poljskih studenata vodio profesor dr.sc. Andrzej Pydyn. Poljaci su sa stručnjacima zadarskog centra imali priliku istraživati arheološki lokalitet koji je prije više od 50 godina otkrio pokojni prof.dr.sc.

Ponedjeljak, Listopad 7, 2019 16:34

Presijecanjem vrpce u Ninu je svečano otvoren dugoočekivani novoizgrađeni dječji vrtić »Morska vila« vrijedan 9,3 milijuna kuna. Gradnja je trajala godinu dana, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 6,6 milijuna kuna i Grada Nina koji je podmirio preostali dio. U vrtiću je zaposleno 20 djelatnika, od čega 14 odgojiteljica. Ima kapacitet za upis 92.

Ponedjeljak, Listopad 7, 2019 14:50

Ove je godine deseti put Turistička zajednica grada Nina organizirala manifestaciju Obilježavanje Europskog dana prebrojavanja ptica i to na poljima Solane Nin.

Stranice