Obrovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 13, 2021 13:18

Novi most preko rijeke Karišnice i dijela lokalne prometnice L 63077, mosta koji spaja Donji Karin i Gornji Karin, nedaleko ušća rječice u Karinsko more i Franjevačkog samostana Blažene Djevice Marije, zasjao je u punom sjaju.
- Svi predviđeni radovi na izgradnji potpuno novog betonsko-armiranog mosta su privedeni kraju. Predstoji još tehnički prijem mosta i uporabna dozvola, kazao je Branko Kutija, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, investitora izgradnje.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 11:00

U srijedu, 24. ožujka 2021. godine, u knjižnici Srednje škole Obrovac, održana je prva od ukupno dvije radionice, odnosno okrugla stola, pod nazivom »Akvakultura u Tri mora«.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:47

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Obrovca u ovom sazivu od 13 nazočilo je 12 vijećnika: Marin Klanac, Katarina Mišković, Đurđica Roupec, Marko Župan, Mile Minja Anić, Zoran Župan (svi HDZ), Branislav Švonja, Dušan Ljubičić, Mile Zelić i Bogdan Kalinić (svi SDSS) te Ivan Vrkić i Marko Klanac (oboje HSLS-HSP-SDP). Nedostajao je Ivan Bašić (HDZ). Sjednicom je predsjedao Marin Klanac, a nazočili su gradonačelnik dr.

Subota, Ožujak 20, 2021 15:00

Knjigu »Posveta svetom Josipu – Čuda našega duhovnog oca« čiji je autor o. Donald H. Calloway, MIC (Kongregacija marijanskih otaca Bezgrešnog začeća), predstavili su u ovih dana u Domu kulture u Župi sv. Josipa u Obrovcu fra Bojan Rizvan, župnik zadarske Župe Presvetog Srca Isusova i don Krešo Ćirak, obrovački župnik. Ćirak je inicijator prevođenja te knjige na hrvatski, autor predgovora i urednik knjige. Ta je »po mnogočemu osobita« knjiga »vodič kroz hodočašće u nasljedovanju sv.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 15:33

Završena je prva faza uređenja plaže u Obrovcu na rijeci Zrmanji. Obrovčani i njihovi gosti željni odmora, opuštanja, zabave i zdravlja dobili su gradsku plažu gotovo u samom centru grada, uzvodno uz Zrmanju, kod dječjeg vrtića, nedaleko od gradskog mosta.

Utorak, Prosinac 29, 2020 16:22

Sjednicu Gradskog vijeća Grada Obrovca (Obrovac, Gornji Karin, Kruševo, Zelengrad, Bilišane, Bogatnik, Golubić, Kaštel Žegarski, Komazeci, Krupa, Muškovci, Nadvoda), obilježilo je isključenje Marka Klanca (HSLS-HSP-SDP) sa sjednice već na drugoj od 15 točaka dnevnog reda te solidarnost njegovog kolege Ivice Klanca, koji je potom samovoljno napustio sjednicu te je Vijeće koje broji 13 vijećnika ostalo bez jedina dva oporbena vijećnika.

Petak, Prosinac 4, 2020 10:39

Pčelari s otoka Paga, Josip Dunđer iz Paga i Jure Fabijanić iz Šimuna su, na ovogodišnjem, 5. Hrvatskom ocjenjivanju kvalitete meda od kadulje SALVIA AUREA 2020., sa svojim medom od kadulje postigli velik uspjeh. Na tom velikom i tradicionalnom natjecanju, koje okuplja velik broj proizvođača meda od kadulje, Josip Dunđer iz Paga osvojio je treće, a Jure Fabijanić iz Šimuna osvojio je peto mjesto.

Subota, Listopad 24, 2020 10:23

U tijeku je sanacija komunalnog otpada na odlagalištu Kljakovača u Bilišanima na području koje pokriva Grad Obrovac na kojem bi se nakon zatvaranja deponija u Diklu trebao odlagati otpad kojeg zbrinjava ovo zadarsko odlagalište koje će prestati s radom, kako se najavljuje, u roku od godinu dana.

- Sanacija komunalnog otpada na odlagalištu Kljakovača u samom je finišu, ovih dana očekujemo uporabnu dozvolu, kazao je dr. Ante Župan, gradonačelnik Obrovca.

Subota, Rujan 26, 2020 10:03

U Maloj dvorani Doma kulture u Obrovcu u petak, 25. rujna 2020., nastavljena je sjednica obrovačkog Gradskog vijeća Grada koja je bila prekinuta proteklog petka, 18. rujna 2020. Sjednica je bila prekinuta na posljednjoj točci dnevnog reda na kojoj su vijećnici trebali donijeti odluku o donošenju II. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Obrovca.

Srijeda, Rujan 23, 2020 08:29

Na zgradi Policijske postaje Obrovac u tijeku je projekt energetske obnove. Izabrani izvođač radova, tvrtka Mozaik-PB d.o.o. Zadar u posao koji je izlicitirala na javnom natječaju na iznos od 2.411.323,93 kune je uvedena 11. svibnja, s rokom završetka radova 11. studenog.

Stranice