Općine

Četvrtak, Veljača 18, 2021 17:51

U Privlaci su se mukotrpnim radom i upornošću, osim ribara i težaka, u nedalekoj prošlosti isticali i privlački sabunjari. Bili su nadaleko poznati po vađenju pijeska iz mora koji su ručno, na ramenima, nosili do svojih drvenih brodova leuta, gajeta, bracera. Sabunjari su prevozili pijesak uzduž cijele hrvatske obale, a i njihovom zaslugom obnovljen je grad Zadar nakon stradavanja u Drugom svjetskom ratu.

Srijeda, Veljača 17, 2021 21:00 1

Lišane Ostrovičke koje se nalaze na rubnom dijelu Zadarske županije prostorno i brojčano su njezina najmanja jedinica, stradale su u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Tada je agresor počinio zločine u ovom selu, ostala je pustoš. Nakon prognanstva, povratka, obnove kuća, krenulo se u veliki pothvat, u izgradnju komunalne infrastrukture.

Srijeda, Veljača 17, 2021 18:15

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika obišao je radove na Centru izvrsnosti Cerovačke špilje, projektu vrijednom 68,5 milijuna kuna koji se provodi na području Općine Gračac.
Zadarska županija jedan je od partnera na projektu čiji je nositelj Javna ustanova park prirode Velebit, a ostali partneri su Natura Jadera, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije te Zagrebački speleološki savez.

Utorak, Veljača 16, 2021 20:00 1

Općina Ražanac već godinu dana u sklopu prvog poziva nacionalnog programa »Zaželi – zapošljavanje žena« na svome području provodi projekt Pomoći u kući » Ražanac – moj dom«. Vrijednost 30-mjesečnog EU projekta je bespovratnih 1.534.780,06 kuna.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 20:30

Radovi na uređenju obalnog pojasa u luci za javni promet lokalnog značaja Drage Dugovača, koje zajednički provode Županijska lučka uprava Zadar i Općina Pakoštane, napreduju usprkos epidemiji koronavirusa te se sve više vide konture privezne obale i luke za komunalne vezove.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 12:31 1

Korona, orkanski udari bure i temperatura ispod nule spriječili su održavanje prigodnog dječjeg programa, nastup klape i topovske udare Pucačkog društva Ban Butko Kurjaković s tvrđave Fortica, ali nisu zaustavili, već tek su razrijedili program svečane manifestacije na kojoj se s vidnim emocijama i ponosom, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom u Novigradu i Paljuvu obilježila 28.

Petak, Veljača 12, 2021 14:45 1

Završen je projekt izgradnje moderne ceste s nogostupom kroz Sikovo, općinsko naselje u zaobalju Općine Sveti Filip i Jakov.
- Riječ je o sanaciji dijela ceste, tri autobusna ugibališta i izgradnji nogostupa kroz Sikovo, od Prtenjača do raskrižja za Lužine u duljini od preko 1.300 metara. Vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna, kazao je načelnik Zoran Pelicarić - Peco.

Petak, Veljača 12, 2021 14:30

Radovi na novom dječjem vrtiću s jaslicama kod osnovne škole i športske dvorane u Sukošanu, te na vatrogasnom domu općinskog DVD-a nasuprot Križa, puta za Peljušićeve i Ćosićevog gradilišta na zapadnom ulazu u Debeljak, moglo bi se reći, ušli su u završnu fazu.
- Situacija s koronom nije zaustavila ali je nešto usporila radove na ova dva velika, za općinske žitelje značajna projekta, kazao je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 13:00

U zadarskom zaobalju u tijeku je provedba regionalnog vodoopskrbnog sustava Podvelebitski pravac koji je proteže kroz Podgorje podno Velebita, na području Općine Starigrad u Zadarskoj županiji i Općini Karlobag u Ličko-senjskoj županiji. Riječ je o projektu Hrvatskih voda i zadarskog Vodovoda, te Starigrada i Karlobaga.

Utorak, Veljača 9, 2021 14:21

Demografska revitalizacija je pitanje od najveće važnosti za opstanak i budućnost, kako Hrvatske tako i ravnokotarske Škabrnje, tragično stradale u Domovinskom ratu. Poglavito se to odnosi na stanove za obitelji, osobito mlade, i pronalaženju slobodnog zemljišta za stambenu izgradnju.

Stranice