Općine

Petak, Kolovoz 28, 2020 13:57

Nakon tri tjedna godišnjeg odmora u Selinama odlučio sam vam napisati pismo o malom problemu koji oslikava način na koji država funkcionira, iako mnogi ne vide da se na takvim malim stvarima stvara sva trulež funkcioniranja cijele države, napisao je čitatelj Zadarskog lista Marko Milinković ukazujući nadalje na problem s vezovima u Selinama gdje svake godine ljetuje kod rodbine, a inače živi i radi u Njemačkoj.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 14:36

Prva ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru okupila je sinoć čak 63 člana Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK), od kojih je njih 58 uspješno darovalo krv. Tako je unatoč vrućem i izrazito sparnom popodnevu te otežanim uvjetima zbog poštivanja svih zadanih epidemioloških mjera, sinoćnja akcija bila jedna od najuspješnijih od svih dosadašnjih u kolovozu te najmasovnija u Zadarskoj županiji od trenutka izbijanja krize uzrokovane koronavirusom.

Ponedjeljak, Kolovoz 24, 2020 10:30

Prisjećanjem na poginule branitelje i civile iz Domovinskog rata, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, svetom misom, svečanom sjednicom Općinskog vijeća te s dvije glazbeno-zabavne večeri proslavljen je Dan Općine Zemunik Donji (Zemunik Donji, Zemunik Gornji, Smoković), a koji se obilježava u povodu blagdana Kraljice mira - Kraljice Hrvata.
Zbog epidemije koronavirusa svečana sjednica Općinskoga vijeća održana je na Trgu dr. Franje Tuđmana, u centru Zemunika Donjeg.

Petak, Kolovoz 21, 2020 14:49

Uoči proslave blagdana Kraljice Mira - kraljica Hrvata, kada se obilježava i dan Općine Zemunik Donji, žitelji Zemunika Gornjeg od Županijske uprave za ceste Zadarske županije (ŽUC) dobili su dar - završeni su radovi na sanaciji kolnika županijske ceste Ž 6021, od državne ceste D 502 do državne ceste D 56, koja vodi kroz ovo ravnokotarsko naselje.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 14:19

Leo Kršlović, 23-godišnji Zadranin privlačkog podrijetla, jedan je od onih mladih ljudi koji nakon završenog školovanja nisu spremili kofere i otišli preko granice trbuhom za kruhom, već se hrabro upustio u privatni posao, osnovao tvrtku See adventure Privlaka i ostao doma.

Utorak, Kolovoz 18, 2020 13:15

Svi to znaju, nebeski zaštitnik Bibinja, samostalnog općinskog središta s preko 4.000 stanovnika koji se prvi put spominje 1214. godine, je sveti Roko, hodočasnik, dobrotvor, zaštitnik od kuge i kolere.

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 15:17

Pod strogim epidemiološkim mjerama zbog pogoršanog stanja vezanog uz COVID-19, mjerenja temperature svim nazočnima, dezinfekcije ruku i nošenja maskice, u kinodvorani s novim klimatizacijskim sustavom vrijednim 230.000 kuna održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Sv. Filipa i Jakova s kojom je započelo trodnevno obilježavanje Dana općine i blagdana sv. Roka.

Svečana sjednica OV-a započela je hrvatskom himnom u izvođenju klape Cantus iz Sv. Filipa i Jakova.
 

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 13:23

Crkveno-pučku feštu u župi sv. Kasijana, nebeskog zaštitnika Sukošana i Debeljaka, ove godine je obilježila nova bolest koronavirus, zbog koje je vjernički puk ostao uskraćen za tradicionalnu procesiju sa svečevim kipom, ali i za spektakularnu noćnu zabavu do jutra. Uspoređujući slavlje s proteklim godinama, izostalo je i nekoliko tisuća feštara, domaćih i fureštih.

Nedjelja, Kolovoz 16, 2020 10:08

U povodu blagdana Velike Gospe svečano misno slavlje i veličanstvenu procesiju u ravnokotarskom Marijanskom svetištu, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji, koja je 1992. godine u Domovinskom ratu bila potpuno srušena, a potom iz pepela podignuta još velebnija i veličanstvenija, svečano misno slavlje u subotu 15. kolovoza u koncelebraciji sa župnikom don Ivanom Rončevićem predvodio je omiljeni zadarski svećenik, mons.

Petak, Kolovoz 14, 2020 16:30

Kad je Općina Vrsi prije nekoliko godina započela s provedbom bogate natalitetne politike, nitko nije mogao pretpostaviti kroz koliko godina će rezultati biti vidljivi. Kako je izvijestio Državni zavod za statistiku, Općina Vrsi, uz Bibinje, nalazi se u samom vrhu Zadarske županije s 20 novorođenih u prethodnoj, 2019. godini.

Načelnik Perinić pomalo sramežljivo govori o baby boomu, najvećem od početka ovog stoljeća, smatrajući kako su tek malo potaknuli mlade s područja općine.

Stranice