Općine

Utorak, Lipanj 16, 2020 14:00

Stotinjak stalnih i pridruženih članova Bože Bičića Športske igraonice Tigrić i njihovi roditelji uspješno su osvojili oko šest kilometara dugu atraktivnu trim stazu od osnovne škole do zaselka Makarska, koja ide preko Tustice iznad Sukošana uz pogled koji oduzima dah. S jedne strane pogled na more, Pašmanski kanal, otoke, Marinu Dalmacija i Sukošan, a s druge Ravni kotari.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 16:15

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je župu sv. Ante Padovanskog u Dragama na uočnicu blagdana sv. Ante, naslovnika i zaštitnika župe, u petak 12. lipnja, kada je u dragarskoj župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog predvodio svečano misno slavlje.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 10:52

Roko Bralić zvani Rola iz Bibinja, narodni tribun, vjerni čuvar hrvatske kulturne baštine i običaja, narodnog i sakralnog blaga, preminuo je u 91. godini života.

Ponedjeljak, Lipanj 15, 2020 10:48

Roko Bralić zvani Rola iz Bibinja, narodni tribun, vjerni čuvar hrvatske kulturne baštine i običaja, narodnog i sakralnog blaga, preminuo je u 91. godini života.

Petak, Lipanj 12, 2020 15:59

Kako bi sačuvali autohtone sorte vinove loze Sjeverne Dalmacije, a pritom narasli u prave učene agronome, studenti treće godine preddiplomskog studija Primijenjene ekologije u poljoprivredi, pod nadzorom suradnika i nastavnika sa zadarskog i zagrebačkog Sveučilišta, posadili su kolekcijski nasad vinove loze na Sveučilišnom dobru Baštica.
 

Petak, Lipanj 5, 2020 23:02

Protekle 2019. godine u Općini Sukošan (Sukošan, Debeljak, Gorica, Glavica) oboreni su svi turistički rekordi, ostvareno je 470.000 noćenja.

-Turizam na našem području inače kreće kasnije nego u gradovima i općinama koje imaju velikih hotela, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić iz Turističkog ureda TZO Sukošan

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 20:30

Plaža Jaz u Starigradu, na lokaciji na samom doticaju sa Selinama, spremna je za turističku sezonu. Na nadasve atraktivnoj plaži u tijeku je sanacija i nadohrana šljunčane plaže.
- U projekt uređenja plaže Jaz koji je započeo 2017. godine dosad je uloženo preko pet milijuna kuna, samo za struju i vodu 700.000 kuna, kazao je Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad, istaknuvši kako se usprkos koronavirusu temeljito pripremaju za turističku sezonu kao da će biti rekordna.

Srijeda, Lipanj 3, 2020 16:36 1

Rivijera Sv. Filip i Jakov protekle godine imala je preko 60.000 dolazaka gostiju koji su ostvarili preko 500.000 noćenja.
- Ova sezona je trebala biti još jedna u nizu rekordnih, no zbog koronavirusa s dozom opreza i iščekivanja gledamo na glavnu turističku sezonu u srpnju i kolovozu te na postsezonu u rujnu i listopadu, kazala je Ana Barbaroša, stručni suradnik za marketing Turističke zajednice Općine Sv. Filip i Jakov.

Ponedjeljak, Lipanj 1, 2020 14:43

U tijeku su radovi na velikom projektu u Podgorju, produžetku glavnog magistralnog cjevovoda »Podvelebitski pravac« u općini Starigrad. Projekt obuhvaća rekonstrukciju magistralnog cjevovoda od Maslenice do Starigrada Paklenice, izgradnju vodospreme Starigrad, izgradnju hidrostanice Kruškovac, izgradnju magistralnog i sekundarnog cjevovoda za naselje Kojići, nedaleko centra Starigrada Paklenice.

Petak, Svibanj 29, 2020 17:43

Jedan od najvećih projekata u Zadarskoj županiji, gradnja podvožnjaka u Zračnoj luci Zemunik, privodi se kraju. U tijeku je zadnje »ušminkavanje« nakon čega slijedi tehnički pregled i - dolazak premijera Plenkovića na svečano otvaranje.
O dovršetku jednog od najvećih projekata u Zadarskoj županiji vijest o skorašnjem otvaranju potvrdili su nam u Županiji i u Općini Zemunik čiji stanovnici već čitavo desetljeće iščekuju dovršetak ovog projekta.

Stranice