Općine

Utorak, Veljača 25, 2020 16:39

PRIDRAGA - Filip Zubčić, naš vrhunski skijaš koji je prije par dana osvojio utrku veleslaloma na Svjetskom kupu u Japanu, ne vuče podrijetlo iz Pridrage!

Utorak, Veljača 25, 2020 09:30

 Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom i turističkim filmom u društvu velikih imena srpske i regionalne estrade, gospodarstva te pred brojnim televizijskim ekipama. Srbi su tada kao turisti pomalo sramežljivo počeli povećavati brojke dolazaka i noćenja, pa su i na koncu lanjske turističke godine ušli među virska emitivna turistička tržišta.

Četvrtak, Veljača 20, 2020 17:15

Sukošanske maškare traju neprekidno desetljećima, među najbrojnijim su u Dalmaciji. Gotovo da i nema Sukošanca koji nije bio u maškarama, a mnogi su i dobitnici nagrada za masku kako u Zadru i okruženju tako i diljem Lijepe Naše. Svoj trag su ostavile i u Rijeci, ali i u talijanskoj Veneciji, španjolskom Santa Cruzu, brazilskom Rio de Janeriu.

Četvrtak, Veljača 20, 2020 14:00

Beskonačna priča o prodaji okrnjenog turističkog bisera na Dječjem raju u Sukošanu, atraktivnog odmarališta HP-a (Hrvatske pošte), popularnog PTT odmarališta, koja traje već osam godina, napokon je završena. Turistički kompleks na najljepšem i najatraktivnijem dijelu sukošanske obale konačno je prodan.

Srijeda, Veljača 19, 2020 08:30

Prigodom pastirskog pohoda šibenskog biskupa Tomislava Rogića župi Sv. Mihovila Lišane u nedjelju, 16. veljače, biskup je održao dvije svete mise u crkvi sv. Kate u Vukšiću i crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima. Biskupa su u Vukšiću pred crkvom sv. Kate srdačno dočekali vjernici i župnik fra Božo Mandarić te su ugodno porazgovarali o svakodnevnom životu mještana Vukšića. Na misi je bilo mnoštvo vjernika, među kojima krizmanici, prvopričesnici i učenici sa svojim nastavnicima.

Srijeda, Veljača 19, 2020 07:45

U skučenom prostoru Općinske vijećnice Općine Novigrad jučer je održana završna konferencija projekta »Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za Općinu Novigrad (Novigrad, Paljuv, Pridraga)« koje je izgrađeno na lokaciji Badanj uz županijsku cestu Ž6022 iz pravca Paljuva, nekoliko stotina metara od raskrižja ceste Novigrad -Pridraga i novigradskog groblja.

Utorak, Veljača 18, 2020 18:00

Glavna nagrada petog izdanja međunarodnih karnevalskih povorki na otoku Viru pripala je donjekaštelanskoj skupini KKU Poklade koja je sjajnom maskom uprizorila hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i njegove vladajuće poreznike, ali se Plenković nije pojavio na dodjeli nagrada.

Utorak, Veljača 18, 2020 08:30

Protiv načelnika Općine Vir, Kristijana Kapovića, pokrenut će se postupak kako bi se utvrdilo je li prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa - zaključak je najnovije sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobui interesa.

Ponedjeljak, Veljača 17, 2020 17:30

Posljednjih godina Javna ustanova ‘’Park prirode Vransko jezero’’ intenzivno radi na provođenju projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero« koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva »Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode«.

Ponedjeljak, Veljača 17, 2020 10:00

NOVIGRAD - Općina Novigrad (Novigrad, Paljuv, Pridraga) završila je izgradnju reciklažnog dvorišta na lokaciji Badanj uz županijsku cestu Ž6022 iz pravca Paljuva, nedaleko stotina metara od raskrižja ceste Novigrad-Pridraga i novigradskog groblja. Završna konferencija EU projekta »Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta za Općinu Novigrad« održat će u utorak, 18. veljače 2020. godine.

Stranice