Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 22, 2022 13:30

»Dugi otok za Ukrajinu« humanitarna je akcija koju su mještani organizirali s ciljem prikupljanja pomoći Ukrajini.

Ponedjeljak, Ožujak 21, 2022 14:36

Pristajanjem trajekta na liniji Biograd – Tkon danas je službeno otvorena nova trajektna luka u Tkonu. Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u Hrvatskoj financiran iz europskih fondova.

Srijeda, Ožujak 16, 2022 13:26

Turistička sezona sve je bliže, pripreme su u tijeku, a svi imaju velika očekivanja i predviđaju izvrsne rezultate. Nadaju se tome i u Turističkoj zajednici Općine Pašman koja je u prošloj godini ostvarila još bolje rezultate nego 2019. godine koja je bila rekordna za turistički sektor u Hrvatskoj.

Srijeda, Ožujak 16, 2022 13:22

Županijska lučka uprava Zadar završila je radove na projektu sanacije obalnog zida luke Čeprljanda u mjestu Ugljan.

Utorak, Ožujak 15, 2022 12:55

Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane koronavirusom, u subotu je održan Škraping, jedinstvena međunarodna treking utrka po oštrom otočnom kamenju koja spada u vrstu ekstremnih sportova. Sa startne linije u Tkonu krenulo je oko tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Norveške, Rusije i Slovenije, a natjecanje je održano u četiri kategorije - marathon, challenger, active i light.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 14:16

Koordinacija obiteljske medicine upozorila je na loše stanje u obiteljskoj medicini. Naime, kako su izjavili medijima, trećina obiteljskih liječnika starija je od 60 godina, a specijalizanata nema. Prosječna dob liječnika obiteljske medicine je 52 godine, dok je čak 33 posto njih starije od 60. Kakvo je stanje u Zadru i našoj županiji provjerili smo s Dubravkom Finka, liječnicom i predsjednicom udruge »Zadarski pacijent«.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 12:37

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, u Kalima je održana završna konferencija projekta »Zaželi u Kalima« koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nakon uspješne provedbe projekta koji je započeo prije 18 mjeseci, u Općini Kali nadaju se obnovi programa zapošljavanja žena, odnosno pozivu iz novog programskog razdoblja EU 2021.-2027.

Nedjelja, Ožujak 6, 2022 10:57 1

Radoznali arheolozi, predvođeni studentom Pijom Dominesom Peterom, 2020. godine pokrenuli su projekt »Arheološki krajolik otoka Ista – Archaeo.IST« koji financira Sveučilište u Zadru sredstvima namijenjenim za studentske projekte.
Predviđene su tri faze u trajanju od tri godine, dvije su faze dovršene, a Sveučilište u Zadru odlučilo je u potpunosti financijski podržati i posljednju, treću fazu projekta.

Nedjelja, Ožujak 6, 2022 10:19

Održana je 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Pašman koju je sazvao predsjednik Općinskog vijeća Šime Jureško.

Petak, Ožujak 4, 2022 13:57

Devet dana nas dijeli od početka Škrapinga - jedinstvene međunarodne treking utrke po oštrom otočnom kamenju i škrapama. Ova posebna utrka, koja spada u ekstremne sportove, održava se svake godine u ožujku u Tkonu na otoku Pašmanu i okuplja veliki broj sportaša i hrabrih entuzijasta iz Hrvatske i svijeta. Događaj prvi put organizira Turistička zajednica Općine Tkon, a prema riječima direktorice Jelene Ugrinić, posljednje pripreme za svjetski poznatu utrku su u tijeku.

Stranice