Otoci

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 21:54

Na području Zadarske županije i grada Zadra dogodila se u drugom krugu predsjedničkih izbora svojevrsna repriza prvoga kruga. Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, na razini naše županije Kolinda Grabar Kitarović je postigla značajnu prednost u odnosu na Zorana Milanovića s nekih desetak tisuća osvojenih glasova više, ali je Milanović ponovio pobjedu u glavnom županijskom gradu – Zadru.

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 12:15

Nakon što je u prosincu odgođena zbog toplog vremena i obilne kiše, Iška kraljica, jedinstvena utrka koja se vozi u Velom Ižu, održat će se krajem siječnja.
O utrci smo razgovarali s Borutom Gatarom, organizatorom utrke, koji nam je iznio neke planove za ovu utrku kojoj je neobično toplo vrijeme poremetilo planove.

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 10:15

Nedavno izabrani predsjednik Mjesnog odbora Silba, Nenad Burić, u petak je u Gradsku upravu doputovao na sastanak sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem. Na njegovo veliko zadovoljstvo, sa gradonačelnikom se sastao svega desetak dana nakon konstituiranja Mjesnog odbora Silba, što je zamolio upravo na toj sjednici kako bi mjesto konačno krenulo naprijed.

Petak, Siječanj 3, 2020 10:45

Žitelji otoka Pašmana već dugi niz godina žele svoj otok mostom povezati s kopnom. A od kada su vijećnici Općine Pašman - Kraj, Pašman - Mali Pašman, Barotul, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj, Ždrelac, na tzv. proračunskoj sjednici Općinskog vijeća održanoj početkom prosinca 2019. godine rezultatom 9:1 usvojili proračun za 2020.

Petak, Prosinac 20, 2019 09:00

Treći i zadnji pokušaj konstituiranja Mjesnog odbora Silba jučer je konačno uspio - za predsjednika je izabran Nenad Burić s liste Narodne stranke reformista. Burić je jednoglasno potvrđen za čelnika MO-a jer su se dvije nezavisne liste konačno uspjele dogovoriti.

Srijeda, Prosinac 18, 2019 15:15

Počele su prijave za 15. »Škraping Tkon - otok Pašman 2020« koji će se održati 7. ožujka 2020. godine sa startom u Tkonu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti online, preko web stranice www.skraping.hr zaključno do 28. veljače 2020.godine, rečeno je jučer na predstavljanju ove sportsko-turističke manifestacije.

Ponedjeljak, Prosinac 16, 2019 17:15

U subotu navečer u Neviđanima na otoku Pašmanu otvorena je druga po redu božićna manifestacija pod nazivom Čarobni otok, spektakularna ledena čarolija, koja traje sve do prvog utorka 2020. godine, 7. siječnja.
Prosinac je vrijeme božićnih čarolija, otok Pašman se pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora.

Utorak, Prosinac 10, 2019 14:00

Prošlo je mjesec dana od održavanja izvanrednih izbora za mjesne odbore, no kandidati sa Silbe još se nisu dogovorili tko će voditi ovo mjesto. Naime, 10. studenog mještani Jazina I i Silbe birali su svoja rukovodstva, što je bilo osobito važno Silbenjanima, s obzirom da su već godinama bez predsjednika Mjesnog odbora.

Subota, Prosinac 7, 2019 12:15

Općina Pašman: Kraj, Pašman (Pašman, Mali Pašman), Barotul, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac na istoimenom otoku u svom proračunu za 2020. godinu osigurala je 100 tisuća eura ili 740.00 kuna za projektnu dokumentaciju za izgradnju mosta Pašman - kopno.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 17:00

Pripreme ne samo da su u punom zamahu, nego bi adventska skijaška fešta na otoku Ižu, čuvena "Iška kraljica", već sljedećeg tjedna mogla početi. Takav razvoj situacije jedan od koordinatora organizacije iške snježne i adventske fešte, Borut Gatara, smatra -perfektnim.

Stranice