Otoci

Nedjelja, Srpanj 11, 2021 10:00

U Holiday Parku Zelena Punta, u suradnji s Adriatic Tours Resort-om, u Kukljici na otoku Ugljanu održan je već tradicionalni, 10-dnevni sportsko-edukativni kamp Taekwondo kluba Jastreb, u koji je bilo uključeno ukupno 180 sudionika.

Srijeda, Srpanj 7, 2021 10:22

Općina Sali uključila se u projekt »For a Plastic Free Croatian Islands«. Glavni razlog uključenja u ovaj projekt jest kako bi svojim primjerom dobre prakse gospodarenja otpadnom plastikom smanjili razinu onečišćenja mora te povećali znanje i odgovornost cijele lokalne zajednice. Nositelj projekta je Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a partneri su Grad Stari Grad (otok Hvar), Općina Sali (Dugi otok) i Zelena akcija.

Ponedjeljak, Srpanj 5, 2021 12:08

Žitelji otoka Pašmana već dugi niz godina žele svoj otok mostom povezati s kopnom. Otočani su čvrstog uvjerenja kako je izgradnja mosta ključna za razvitak i otoka Pašmana i otoka Ugljana.

Nedjelja, Lipanj 13, 2021 10:18

Dugogodišnja tradicija organiziranja ekoloških akcija u suradnji s ronilačkim klubom KPA Zadar, nastavljena je i ovih dana. Zahvaljujući sredstvima koja je JU PP Telašćica dobila na natječaju raspisanom od OTP banke u sklopu donacijskog programa »Zeleno svjetlo za…« i ovogodišnja akcija, iako u nešto smanjenom opsegu u odnosu na one održane prethodnih godina, uspješno je provedena.

Četvrtak, Lipanj 10, 2021 14:39

Pučko otvoreno učilište Dom na žalu iz Preka započelo je realizaciju projekta 4. Dani Petra Preradovića, koji provodi u suradnji s Interpretacijskim centrom Kuća Petra Preradovića, uz potporu Općine Preko, Zadarske županije u sklopu poziva javnih potreba u kulturi za 2021. godinu, te Ministarstva kulture i medija u sklopu programa književnih manifestacija za 2021. godinu. Više o projektu rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu Marina Marcelić.

Utorak, Lipanj 8, 2021 13:02

Zaposlenici Parka prirode Telašćica pripremaju se punom parom za ljetnu sezonu. Uređuje se park te se bruse zadnji detalji i atrakcije koji će se predstaviti posjetiteljima. Epidemiološka je situacija sve bolja pa se u Parku nadaju boljim rezultatima u odnosu na prošlu godinu.
O trenutačnoj situaciji u Parku prirode i očekivanjima za nadolazeću sezonu razgovarali smo s Milenom Ramov, stručnom voditeljicom u Parku prirode Telašćica.

Petak, Lipanj 4, 2021 10:20

Prošle nedjelje mjesto Luka bilo je središte dugootočke duhovnosti. Doživjaj za pamćenje. U crkvi Svetog Stjepana, don Tomislav Vlahović, župnik mjesta Sali, Žmana i Luke predvodio je svečano euharističko slavlje. Prvu Svetu pričest, malog Isusa u svoje srce, prvi put su primili vjeroučenici, Leticia Ramov i Siana Milat.

Petak, Lipanj 4, 2021 10:15

Dodjela čak 11 oznaka "Hrvatski otočni proizvod" kandidatima iz naše županije dočekana je s oduševljenjem i u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj u kojemu najavljuju daljnju potporu proizvođačima.

Petak, Svibanj 28, 2021 10:12

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je u tom otočnom mjestu završne radove na novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do srpnja ove godine.

Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova koji provodi Županijska lučka uprava Zadar.

Petak, Svibanj 21, 2021 13:30

Koncesiju na pomorskom dobru za buduću luku nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci dobila je tvrtka ACI-Gitone, dok će državna nekretnina u Lukoranu na otoku Ugljanu u prodaju za početnih 79,8 milijuna kuna, odlučila je u četvrtak Vlada.

Stranice