Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 16, 2020 17:25

Mještani Rivnja među rijetkima su, ako ne i jedini kojima za odlazak u kupovinu treba propusnica. Na ovome zadarskom otoku ne postoji niti jedna jedina trgovina, što znači da malobrojni mještani, mahom starije životne dobi, sve potrepštine za svakodnevni život moraju dopremiti iz Zadra.

Četvrtak, Travanj 9, 2020 12:10

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava otočane da zahtjev za izdavanje otočne iskaznice za povlašteni prijevoz mogu podnijeti putem sustava e-građani.

Utorak, Travanj 7, 2020 21:25

Mjere koje je osmislilo Ministarstvo poljoprivrede za pomoć ribarskom sektoru i ribarstvu, gospodarskoj grani značajno pogođenoj pandemijom COVID-19, prihvatila je Europska komisija i objavila prijedlog izmjena uredbe o Europskom fondu za pomorstvo i ribarstvo. Jedna od izmjena odnosi se na mogućnost provedbe mjere Privremenog prestanka ribolovnih aktivnosti zbog pandemije COVID-19.

Utorak, Travanj 7, 2020 19:51

Jedina osoba s područja Općine Preko koja je oboljela od bolesti COVID-19 danas se, nakon potvrđenog negativnog testa na koronavirus, otpušta s bolničkog liječenja te prelazi na kućno liječenje, uz izrečenu mjeru samoizolacije u sljedećih 14 dana, priopćio je Stožer Civilne zaštite Općine Preko.

Oboljeli je dobrog zdravstvenog stanja te nitko od njegovih kontakata nema simptome zaraze koronavirusom.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 22:45

Zahvaljujući činjenici da su se na vrijeme pripremili za borbu protiv epidemije koronavirusa, Općina Preko dobro funkcionira i u ovoj izvanrednoj situaciji. Iako su im brodske linije ograničene, a uslužne djelatnosti rade reducirano kao i u cijeloj državi, Općina je poduzela sve kako bi sva njena mjesta dobro funkcionirala i mještani bili dobro zbrinuti.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 12:43

Teško je vrijeme i za nas otočane i našu otočnu proizvodnju, osobito će biti teško ako doista, od ove turističke sezone ne bude ništa. Nadam se da će država i nama »uskočiti« i pomoći barem nekim dotacijama ili sufinanciranjem jednog dijela proizvodnje.

Utorak, Ožujak 31, 2020 21:23

Udruga poslovni Klaster Hrvatskog otočnog proizvoda(HOP) u ovoj iznimno teškoj situaciji epidemije borbe s virusom Covid-19, poziva sve otočane da poštuju mjere zaštite zdravlja propisane od strane nadležnih institucija i da se pridržavaju poziva #OstaniDoma.

Subota, Ožujak 28, 2020 21:23 1

Ovih dana imamo velik problem s kupovinom i nabavom hrane. Naime, na Rivnju je trenutno 30-ak ljudi, uglavnom starije životne dobi, a nemamo nikakvu trgovinu gdje bismo kupovali hranu već moramo ići u Zadar. Međutim, sada da bismo došli do Zadra moramo od Općine Preko, pod čijom smo ingerencijom, tražiti propusnice.

Petak, Ožujak 27, 2020 20:27

Ne mora to biti neka velika bolest ili veliki psihički problem jer se ljudi ne snalaze nekad u ovakvim kriznim situacijama. Naša četiri psihologa su na raspolaganju od 9 do 14 sati za razgovor, ali oni će i upućivati ljude prema određenim službama i institucijama. objasnio je dr.sc. Mladen Mavar ravnatelj Psihijatrijske bolnice u Ugljanu na istoimenom otoku.

Petak, Ožujak 27, 2020 11:53

Da svako zlo jača dobrotu svojim primjerom pokazuju žene iz Tkona na otoku Pašmanu, po domaću Kunjke. Kako bi na neki način pomogle Stožeru civilne zaštite Općine Tkon, zaposlenicama u dućanima i mještanima u zaštiti od koronavirusa udružile su se u akciji šivanja zaštitnih maski.
Zasad je sašiveno preko 500 komada pamučnih maski koje se nakon uporabe peru i ponovno upotrebljavaju.

Stranice