Otoci

Četvrtak, Listopad 24, 2019 14:34

Iška kraljica 2019. – najbolji adventski vikend u Hrvatskoj počinje 21.12.2019. Spektakularni otočki skijaški spust u centru mjesta Veli Iž, na stazi od prirodnog ličkog snijega, održava se ove godine treći put.
Nadrealan doživljaj skijanja na hrvatskom otoku okruženom morskim plavetnilom, neponovljivo je iskustvo i razlog dolaska u zimsku skijašku destinaciju Veli Iž.

Utorak, Listopad 15, 2019 10:50

Riječ je o pet naših objekata odnosno, zgrada za koje je procijenjeno da mogu ući u rekonstruciju i energetsku obnovu. To će nam jako puno značiti jer se prema procjenama struke, radi od oko 600 do 700 tisuća kuna godišnje - uštede električne energije. Sveukupna investicija energetske obnove ovih naših objekata, »teška« je oko 23 milijuna kuna. A, što se tiče rokova, oni teku od potpisivanja prvog ugovora koji je bio početkom godine, pa u roku od 24 mjeseca.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 10:14

Nakon što smo nedavno objavili priču o problemima s kojima se susreću mještani Božave koji su, kako kažu, zanemareni od aktualne vlasti Općine Sali koja se prema njima ponaša maćehinski, reagirao je Zoran Morović, načelnik Općine, po pozivu Mjesnog obora Božave. Iako je na sastanak s mještanima pozvan i Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar, on se nije odazvao.

Subota, Listopad 12, 2019 10:30

Pjevanjem hrvatske himne Lijepa naša domovina i nadasve emotivne pjesme "Ako odete s otoka Pašmana, zemlja će biti žedna, a vi ćete na tuđim njivama plakati...", u izvođenju KUD-a Nevijana iz Neviđana, članovi Građanske akcijske grupe Most za otok Pašman na južnoj obali Pašmanskog kanala, na rivi u Pašmanu, započeli su s izgradnjom armirano-betonskih temelja za most Pašman - kopno.
U prvi metar temelja postavljena je i vremenska kapsula s promemorijom.

Petak, Listopad 4, 2019 10:04

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola ističe kako će pitanje opskrbe otoka Silbe za vrijeme trajanja radova na sanaciji pristaništa Žalić na Silbi biti riješeno za sedam dana. Zadnji Jadrolinijin trajekt za Silbu ide danas i kao problem se ispostavilo pitanje novog načina opskrbe te financiranje tih izvanrednih troškova za trajanja radova. Na Silbi trajekt nema alternativnog pristaništa, a zbog izvođenja radova neće biti moguće u bilo koje vrijeme pristati na samo gradilište.

Utorak, Listopad 1, 2019 14:30

Priču o borbenim pripadnicima Otočkog bataljuna trebamo s ponosom prenositi i mlađim naraštajima, istaknuo je u svom uvodnom slovu, domaćin, prečki načelnik Jure Brzić, pri obilježavanju 28. obljetnice osnutka Otočkog bataljuna u mjestu Sutomišćici.

Četvrtak, Rujan 26, 2019 10:17

Nakon svete mise u Crkvi Gospe od Ružarija, otvorenja rive u Lukoranu, nerazvrstane ceste Put uvale Suha i županijske ceste Put Jankove u Ugljanu, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, obilježen je jučer Dan općine Preko i blagdan nebeskog zaštitnika njezinih mještana sv. Mihovila.

Utorak, Rujan 24, 2019 09:53

Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići, koja je dio globalne kampanje World Cleanup Day, obilježila je taj dan čišćenjem dviju lokacija u svom mjestu.

Petak, Rujan 20, 2019 13:44

Još jedna lijepa medalja stiže iz Engleske. Paška sirana osvojila je zlato za svoj Paški sir na najstarijem natjecanju u Velikoj Britaniji, u Somersetu koji se održava svake godine, a prvi put je održano 1861. godine.

Utorak, Rujan 17, 2019 12:51

Stanovništvo na otoku se osipa, nestaje, mladih nema jer ne mogu osigurati egzistenciju, a sve je to produkt nemara države prema otocima, pa tako i prema mjestu Dragove na Dugom otoku, ističe Eduard Dobrotić, predsjednik Mjesnog odbora Dragove.

Stranice