Otoci

Četvrtak, Ožujak 19, 2020 18:58

Stožer civilne zaštite Općine Tkon kojeg predvodi Lovre Bojmić, načelnik stožera, nakon dva održana sastanka donio je plan rada u cilju sprječavanja širenja koronavirusa na području ove općine na otoku Pašmanu.
- Nabavljena je zaštitna oprema za članove stožera, dok je stan iznad pošte interventno ustupljen Stožeru za eventualnu karantenu i za tu potrebu se uređuje, kazao je Lovre Bojmić.

Petak, Ožujak 6, 2020 14:30

U mjestu Ugljan na otoku Ugljanu, predio Mostir, komunalni djelatnici posjekli su tri nekoliko desetljeća stara bora što je izazvalo negodovanje kod mještana. Borovi su bili jedino zelenilo na kamenoj rivi i ljeti dragocjena hladovina. No, ipak nije sve crno kako se u prvi mah učinilo. Ispilane borove ovih će dana zamijeniti stabla pinije. Potvrdio nam je to načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 13:45

Za vrijeme manifestacije Škraping Tkon – otok Pašman 2020. održat će se i 11. Sajam otočnih proizvoda u Škraping centru u Tkonu. Manifestacija će trajati tri dana od 6. do 8. ožujka 2020. godine. Svečano otvorenje sajma bit će u subotu 7. ožujka 2020. u 10:10 sati uz nastup Klape »Školji«, KUU »Kunjka« iz Tkona i Klape »Sveta Cecilija« iz Korčule.
U subotu, pred sam start utrke Škraping, nastupiti će »Moreška« s Korčule i izvesti tradicionalni viteški ples s mačevima.

Četvrtak, Veljača 27, 2020 14:30

PREMUDA - Iako su najavili da neće stati s prosvjedima dok ne dobiju struju 24 sata dnevno, mještani Premude ipak su odlučili pristati na kompromis dok se njihov problem trajno ne riješi zamjenom podmorskog kabela za opskrbu električnom energijom.

Srijeda, Veljača 26, 2020 12:00

PREMUDA - Novi podmorski kabel za opskrbu električnom energijom otoka Premude kreće brodom iz Splita, agregat će se paliti ranije i gasiti kasnije, ali mještani planiraju nastaviti s prosvjedima sve dok ne dobiju struju tijekom 24 sata na dan. Zaključci su to zbivanja protekla dva dana oko borbe mještana Premude za kvalitetniju opskrbu električnom energijom koja je počela od posljednjeg prekida opskrbe koji se dogodio u ponedjeljak rano ujutro.

Petak, Veljača 21, 2020 16:00

TKON/PAŠMAN - Aglomeracija za područje bivše općine Biograd pod nazivom »Razvoj vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Biograda na Moru, Pašman i Tkon«, provodi se kroz tri EU projekta. Kopneni obuhvaća Grad Biograd na Moru i općine Pakoštane i Sveti Filip i Jakov, a dok otočni obuhvaća dva EU projekta na području otoka Pašman, odnosno općine Tkon i Pašman.

Utorak, Veljača 18, 2020 09:00

TKON - Projekt Županijske lučke uprave Zadar luka Tkon na otoku Pašmanu prvi je od 28 projekata u Republici Hrvatskoj koji se financira bespovratnim sredstvima Europske unije.

Petak, Veljača 14, 2020 16:00

OLIB - Otok koji broji nešto više od sto stalnih stanovnika i to uglavnom starije životne dobi, dobit će nogometno igralište vrijedno preko 400 tisuća kuna!

Utorak, Veljača 11, 2020 20:45

MURTER - »Dani o bak« pokladna su tradicija koja datira, prema sjećanjima živućih najstarijih mještana, oko 130 godina.
Sama sačuvana foto dokumentacija, stara više od pola stoljeća, vrijedan je trag nematerijalne kulturne baštine.
Naziv »Bake«, svojstven je samo Murteru.

Petak, Veljača 7, 2020 11:00

Načelnik Općine Preko, Jure Brižić i predstavnica investitora Sitno holding iz Slovačke, Elena Segečova, jučer su u Preku potpisali ugovor o izgradnji turističke zone u Lukoranu na otoku Ugljanu.

Stranice