Otoci

Utorak, Lipanj 18, 2019 16:38

Jadranka Korenić (73) iz Neviđana na otoku Pašmanu, za kojom se tragalo od nedjelje prijepodne, je živa. Nedaleko svoje kuće u Neviđanima u pravcu Mrljana sinoć oko 22 sata pronašao ju je Draco, potražni pas HGSS-a.

Subota, Lipanj 15, 2019 10:00

U Kukljici boravim od 1997. godine sa statusom vlasnika  kuće za odmor. Nakon umirovljenja 2010. godine pokrenuo sam postupak promjene statusa (iz boravišta u prebivalište) i sada imam status stanovnika općine Kukljica. Za mene, to je logičan nastavak života, odnosno, želje da ostatak života provedem u mjestu gdje sam godinama dolazio kao vlasnik kuće za odmor.

Petak, Lipanj 14, 2019 15:44

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Kukljici je u srijedu, 12. lipnja 2019. godine obilježen Dan općine, ujedno i 23. godišnjica njezina osnutka.

Općinski načelnik Marin Boško u pozdravnom je govoru istaknuo kako je posljednjih godinu dana u Kukljici provedeno 11 projekata vrijednih više od pet milijuna kuna, od čega su dva milijuna dobili iz nacionalnih i europskih fondova.

Srijeda, Lipanj 12, 2019 12:29

Općina Pašman svečano proslavlja Dan općine i nebeskog zaštitnika sv. Antu Padovanskog. Svečana sjednica Općinskog vijeća  održana jučer u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Neviđanima ostat će  zapamćena po prvoj dodijeli posebnih javnih priznanja i zahvalnica  pojedincima i udrugama u 26 godina Općine Pašman koja obuhvaća  sedam naselja: Kraj, Pašman (Pašman, Mali Pašman, Barotul), Mrljane,  Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 13:35

Uvođenje reda i suzbijanje rada na crno u turističkoj djelatnosti, uska suradnja s destinacijskom kompanijom Vir turizam i dosezanje brojke od 3 milijuna noćenja i 200 tisuća dolazaka – najuže su definirani poslovni ciljevi Srđana Liverića, novoizabranog direktora Turističke zajednice Općine Vir.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 09:37

Na zadarskom području od jučer ima čak 44 benzinske postaje. Bez velike pompe je otvorena benzinska postaja u Sukošanu  te ona "sporna" na Viru. Investitor obje benzinske postaje je tvrtka Tri  Bartola.

- Sigurni smo da će domaći kupac, kao i turisti, prepoznati našu kvalitetu, kazao je Bartol Burčul, vlasnik tvrtke Tri Bartola koja osim na Viru i  u Sukošanu ima benzinske postaje u Galovcu i dvije u Zadru.

Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 16:17

U Kolanu, kolijevci paškog sira, održana je fešta od skute, prvi Skutafest na kojem su predstavljena razna jela od skute sljubljena s  odabranim vinima. Bogatstvo okusa i mirisa širilo se s centralnog trga u  Kolanu s ciljem promocije i očuvanja ukusne i zdrave otočne, paške hrane čiji je glavni sastojak paška skuta, kako tvrde, najukusnija skuta na  svijetu.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 14:09

Prof. dr. Matthias Gauly, profesor na Sveučilištu Bolzano i  predsjednik Europskog udruženja za animalne znanosti (EAAP), jednog  od najvećih udruženja animalne proizvodnje u Europi, boravio je ovih  dana na zadarskom području, gdje se uz pomoć doc. dr. sc. Ivana Župana s Odjela ta ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru  upoznao s lokalnom akvakulturom. Naime, EAAP nije imao sekciju za  ovaj vid poljoprivredne proizvodnje, koju je nedavno oformio baš dr.  Župan.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 14:53

Veliki događaj za hrvatske otoke, jučer je u Preku na otoku  Ugljanu otvoren Dječji vrtić Lastavica u čiju je rekonstrukciju, obnovu i  proširenje zgrade vrtića za jaslice uloženo 2.071.107 kuna. Simboličnim  presijecanjem vrpce vrtić su otvorili Tajana Huzak, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, nadležne za regionalni razvoj, Božidar Longin, zadarski župan, i Jure Brižić, općinski  načelnik.  

Utorak, Svibanj 21, 2019 10:48

Humanitarna udruga Put iz Zadra i volonteri crkve sv. Filip  Neri iz Splita u nedjelju su hodočastili na otok Pašman. Domaćin im je  bio fra Ante Kekez, upravitelj 600 godina starog samostana sv. Duje u  Kraju.

- Na hodočašću je ukupno oko 130 ljudi, od čeka 50-ak volontera i  oko 80-ak ljudi raznih dobnih skupina sa zdravstvenim i intelektualnim  teškoćama, kazala je Igris Smrkinić, voditeljica Udruge Put.

Stranice