Otoci

Utorak, Listopad 1, 2019 14:30

Priču o borbenim pripadnicima Otočkog bataljuna trebamo s ponosom prenositi i mlađim naraštajima, istaknuo je u svom uvodnom slovu, domaćin, prečki načelnik Jure Brzić, pri obilježavanju 28. obljetnice osnutka Otočkog bataljuna u mjestu Sutomišćici.

Četvrtak, Rujan 26, 2019 10:17

Nakon svete mise u Crkvi Gospe od Ružarija, otvorenja rive u Lukoranu, nerazvrstane ceste Put uvale Suha i županijske ceste Put Jankove u Ugljanu, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, obilježen je jučer Dan općine Preko i blagdan nebeskog zaštitnika njezinih mještana sv. Mihovila.

Utorak, Rujan 24, 2019 09:53

Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići, koja je dio globalne kampanje World Cleanup Day, obilježila je taj dan čišćenjem dviju lokacija u svom mjestu.

Petak, Rujan 20, 2019 13:44

Još jedna lijepa medalja stiže iz Engleske. Paška sirana osvojila je zlato za svoj Paški sir na najstarijem natjecanju u Velikoj Britaniji, u Somersetu koji se održava svake godine, a prvi put je održano 1861. godine.

Utorak, Rujan 17, 2019 12:51

Stanovništvo na otoku se osipa, nestaje, mladih nema jer ne mogu osigurati egzistenciju, a sve je to produkt nemara države prema otocima, pa tako i prema mjestu Dragove na Dugom otoku, ističe Eduard Dobrotić, predsjednik Mjesnog odbora Dragove.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 15:25

Nakon što je Otočni sabor - Udruga za razvitak hrvatskih otoka još početkom lipnja ove godine, uputila Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i predsjedniku Hrvatskog sabora upozoravajući kako Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, nije u zakonskom roku donijelo niti jedan, jedini pravilnik za normalnu i cjelovitu primjenu Zakona o otocima koji je stupio na snagu još krajem prošle godine, ovih je dana napokon, stigao odgovor koji bi se mogao sažeti u par riječi - na tome se radi.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 13:19

Politika EU prema otocima se pozitivno mijenja, kako objašnjava akademik Karolj Skala, voditelj savjetovanja » Smart Islands and Regions Labs«. Prema njegovim riječima, otoci prvi put dobivaju svoje mjesto u europskoj agendi.

Srijeda, Rujan 4, 2019 14:44

Osnovali smo Turističku zajednicu Božave iz revolta jer smo bili prepušteni sami sebi i zapušteni od Općine Sali, rekao nam je Tomislav Jerić, predsjednik Turističke zajednice Božave istaknuvši kako jednostavno više nisu mogli gledati kako im mjesto odumire. Znali su, kaže on, da moraju nešto poduzeti, i tako su se osamostalili 2011. godine te osnovali svoju turističku zajednicu.

Ponedjeljak, Rujan 2, 2019 13:52

Da nam se vrati barem jednom tjedno trajektna linija u Brgulje, nama bi to bilo od velikog značenja. Nije problem u povezanosti, tu je svakodnevna linija katamaranom, ali trajektna je ukinuta i to stvara velike probleme. Ranije je postojala trajektna linija Zadar- Brgulje, no sada umjesto u Brguljama trajekt pristaje u Molatu, što nama ne ide u prilog jer moramo plaćati dodatnu cijenu za prijevoz robe od Molata do Brgulja, a to je skupo.

Petak, Kolovoz 30, 2019 14:12

Nismo u potpunosti zadovoljni povezanošću sa Zadrom. U zimskim mjesecima je neodgovarajuća trajektna veza koja je spora i nije svakodnevna, a u ljetnim mjesecima se susrećemo sa problemom ograničenog broja karata, pa se putnike ostavi na rivi, požalio nam se Branko Bondulić, predsjednik Mjesnog odbora Olib dodajući kako je otok koji broji tek 120 stalnih stanovnika, izoliran je pa čak i zaboravljen. Bondulić apelira na Gradsku upravu koja jedina može popraviti situaciju na otoku.

Stranice