Otoci

Petak, Travanj 2, 2021 10:06

Iz Javne komunalne ustanove Otok Pašman saznajemo da su njihovi djelatnici završili prvu fazu raščišćavanja puteva u nadležnosti Općine Pašman.

Naime, prva faza čišćenja se odvijala na području mjesta Ždrelac i Banj, a djelatnici JKU-a su raščistili cestu koja vodi do crkve na Bokolju u Banju u dužini 700 m, zatim cestu u naselju Gladuša u Ždrelcu kod mosta u dužini 850 metara te 550 metara dugu cestu uz more u uvali Ždrelašćica.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 13:06

Polako ulazimo u razdoblje turističke predsezone, a turista ni za lijek. Logično je da se ne može očekivati dolazak većeg broja turista, barem ne za predstojeće uskrsne blagdane, što zbog restriktivnih mjera koje su na snazi u Hrvatskoj, što zbog ograničenja putovanja u inozemstvu. Svaka se zajednica u Hrvatskoj, a napose u Dalmaciji, koja je gospodarski najviše ovisna o turizmu, mora prilagoditi novonastaloj situaciji.

Petak, Ožujak 26, 2021 13:41

Kada bi ova godina bila kao svaka druga, turistički bi se djelatnici širom dalmatinske obale ubrzanim ritmom pripremali za početak nove turističke sezone. Ali ove godine ništa nije kao prije. Pandemija koronavirusa ne jenjava, niti ima naznaka da će se to ubrzo dogoditi. Djelatnici u turizmu ulaze u još jedno neizvjesno poslovno razdoblje. Nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li nadolazeća turistička sezona potpuno podbaciti ili će se nešto moći spasiti.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:34

Na Zelenom otoku su postavljena dva velika rolo kontejnera i više spremnika za odvojeno skupljanje otpada u kojima mještani općine Pašman cijelu godinu mogu besplatno odlagati svoj otpad.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:26

Novom šetnicom će se značajno povećati sigurnost kretanja pješaka kao i ukupna turistička ponuda mjesta.
Iz Općine saznajemo kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo Odluku o dodjeli sredstava temeljem Javnog poziva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi za projekt: »Sanacija i uređenje pomorskog dobra-Dobropoljana II«, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 14:15

Općina Pašman u otvorenom postupku javne nabave izabrala je izvođača radova na projektu »Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture«, nakon što je u roku za dostavu pristigla jedna ponuda.

Utorak, Ožujak 9, 2021 11:21

Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon na otoku Pašmanu, u nazočnosti premijera Andrea Plenkovića, resornih ministra i župana Božidara Longina potpisao je Ugovor za projekt razvoja otočne infrastrukture i otočnog ribarstva u iznosu od 100.000 kuna.

Utorak, Ožujak 9, 2021 10:50

Nakon održana dva otočna podcasta i webinara na temu pomorskog dobra i energetske tranzicije, nastavlja se serija s jednako važnom temom za otočane - ruralni razvoj.

Ponedjeljak, Ožujak 8, 2021 14:01

Kreativni projekt OŠ Vladimir Nazor iz Neviđana sad je zasluženo dobio priznanje i na nacionalnoj razini.

Petak, Ožujak 5, 2021 12:45

Kako živi Rava, otok u zadarskom arhipelagu koji administrativno pripada Gradu Zadru, pokušali smo doznati od predsjednika Mjesnih odbora Male i Vele Rave. Obojica su nam ispričala kako more, za koje se moglo čitati, kako je zamašćeno, trenutačno nije takvo nego čisto. Predsjednik MO-a Vela Rava, Nediljko Ćuća kaže kako je brod Cromarisa otišao nakon ljeta te trenutačnono ne postoji ekološka opasnost.

Stranice