Otoci

Utorak, Travanj 23, 2019 12:45

Odavno nije jedan oglas za posao pobudio toliko zanimanje, kao onaj za posao trgovkinje ili pak, trgovca na malom otoku zadarskog arhipelaga kao što je Sestrunj.

Dakle, kako je potvrdio i predsjednik Mjesnog odbora toga otoka Nenad Šužberić, svega desetak minuta nakon što je oglas "osvanuo" na društvenim mrežema, javilo se između 40 i 50 zainteresiranih i to ne samo iz Hrvatske, već i iz Irske, Njemačke, čak i SAD-a.

Srijeda, Travanj 17, 2019 16:00 1

U noći s nedjelje na ponedjeljak ubijen je vepar  kapitalac Zadarske županije, ne negdje u zadarskom zaleđu ili na velebitskoj visoravni već, vjerovali ili ne, na otoku Pašmanu. Veliki odstrjel  za Lovačko društvo Pašman Neviđane, njihov lovac Vjeko Bašić (65) iz  Dobropoljane, ustrijelio je trofejnog, vepra kapitalca teškog točno 255  kilograma, s kljovama u medalji. Jedna je kljova duga 21,5 centimetar a  druga čak 23,5 centimetra.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 15:26

U sklopu Županijskih dana 2019., održana je još jedna tradicionalna akcija čišćenja plaže Sakarun na Dugom otoku. Organizator akcije bila je Natura Jadera, javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, kojoj su se pridružili učenici srednje škole iz Gračaca, smjera tehničar zaštite prirode i studenti Sveučilišta u Zadru, smjera podvodne znanosti i tehnologije.

Srijeda, Travanj 10, 2019 16:44

Psihijatrijska bolnica na Ugljanu bogatija je za veću količinu  posteljine, ručnika, stolnjaka, nadstolnjaka i salveta, koje su u ime  općinskog destinacijskog poduzeća Vir turizam kao donaciju predali  zamjenik direktorice poduzeća Marino Rukavina i agencijski djelatnik  Srđan Liverić. Ovu humanitarnu akciju koja se provodi već drugu godinu uzastopno, organizirala je gospođa Ivana Matković iz Strukovne  škole Vice Vlatkovića.

Utorak, Travanj 9, 2019 11:24

Zadranin Vladimir Šarunić, član radne skupine koja je izradila nacrt Zakona o otocima, a koji je stupio na snagu 1. siječnja ove  godine, obratio se prije nekoliko dana pismom na nekoliko državnih i  lokalnih adresa. Poruka njegova pisma mogla bi se ukratko sažeti u krilaticu: „Imamo zakon, ajmo ga sada provoditi“.

Subota, Travanj 6, 2019 19:30 1

U Općini Pašman (Kraj, Pašman, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj, Ždrelac) prepoznali su demografiju kao ključni problem, doslovno pitanje opstanka života na otoku.

Petak, Travanj 5, 2019 17:29 1

Sutra se održava još jedna, deseta po redu, najveselija regata  na Jadranu - Gladuša.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 19:00

Iako nije slutilo na dobro, ova priča ipak, ima sretan završetak jer otočno će ribogojilište nastaviti trajati i što je najvažnije  - šestorica radnika neće ostati bez posla što neizmjerno puno znači  za malu sredinu kao što je Veli Iž.

Petak, Ožujak 29, 2019 20:15

U Kraju na otoku Pašmanu na OPG-u Lanđin vlasnice Rozalinde Banić, nositeljice oznake Hrvatski otočni proizvod (HOP), blagoslovljeni su novi plastenici za proizvodnju povrća ukupne površine 600  metara četvornih, podignutih pomoću 15.000 eura, bespovratnih EU  sredstava. Plastenici se nalaze nedaleko obiteljske kuće, gotovo na samoj  administrativnoj granici općina Pašman i Tkon.

Petak, Ožujak 29, 2019 20:00

U staroj jezgri Tkona na otoku Pašmanu službeno je otvorena  ulica Kuntrata koja je u prošlosti i bila stara kamena ulica i kojoj se nakon betonizacije sada vratio stari sjaj. Ukupna vrijednost radova u dužini  od 65 metara je 554.108 kuna.

Stranice