Otoci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Prosinac 18, 2020 11:02

Kamioni prepuni odjeće, obuće, deka i higijenskih potrepština jučer su stigli u Psihijatrijsku bolnicu Ugljan. Rezultat je ovo akcije koju je, kao što je poznato, pokrenula apsolventica Pravnog fakulteta, 24-godišnja Matija Lončar iz Sutomišćice.

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2020 10:58

Kada je 24-godišnja apsolventica socijalnog rada, Matija Lončar iz Sutomišćice, pokrenula humanitarnu akciju za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan, nije ni slutila da će se njenom pozivu odazvati čak i ljudi iz drugih županija. Naime, u Sutomišćici je ovih dana zabilježena rijetko viđena situacija - bračni par iz Kaštela napunio je automobil paketima, satima vozio do Zadra, ukrcao se na trajekt i potom u mjesni dom iskrcao pakete pune potrepština za pacijente bolnice Ugljan.

Ponedjeljak, Prosinac 7, 2020 11:35 3

Čudni su putovi Gospodnji, Bog samo zna, zašto i koje na tom putu zbližava ljude. Zbližila je Dragana Govorčina i mene, moja kolumna u Zadarskom listu: Kakvi smo to ljudi. Tad ukaza na nešto što se graniči sa zdravim razumom, za rubrike: Vjerovali ili ne. Ali se nažalost radi o živj živcatoj istini, koja tegobi i podcrtava ljudski život, život pojedinca i okreće ga svim neverama hrvatske zbilje. Pojedinac u raljama hrvatske birokracije i čega sve ne. Moglo bi se i tako reći.

Nedjelja, Prosinac 6, 2020 11:15

Matija Lončar, potaknuta teškom epidemiološkom situacijom koja uvelike utječe i na gospodarsku, odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju kako bi se pomoglo onima kojima je posebno teško, pacijentima Psihijatrijske bolnice Ugljan.
Prikuplja se odjeća i obuća kako bi pacijenti osjetili toplinu u nadolazećim ledenim danima, ali kako bi se i njihovo srce ugrijalo zbog dobrote i brige drugih ljudi.

Petak, Prosinac 4, 2020 11:05

Mladi arheolozi, predvođeni studentom Pijom Dominesom Peterom, istraživali su arheološke lokalitete na otoku Istu. Valja naglasiti da je to prvo sustavno istraživanje, a naši su otoci općenito slabo istraženi, premda bi arheolozima trebali biti itekako privlačni s obzirom na bogatstvo lokaliteta koje, odsječeni od svega, skrivaju.

Četvrtak, Prosinac 3, 2020 10:06

Nakon što je prošloga tjedna na Dugom otoku, te posebice u mjestu Sali došlo do nepovoljne epidemiološke situacije u kojoj se virus raširio po gotovo cijelom Dugom otoku, provjerili smo kakva je sada situacija.

Ponedjeljak, Studeni 23, 2020 14:07

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljima, pripremila je i prijavila projekte »Zaželi u Kalima«, »Otočka žena« i »Poželi i stiže ti zaželi« te će sudjelovati i u njihovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere.

Nedjelja, Studeni 22, 2020 12:20

Na Svjetski dan ribarstva stigle su divne vijesti na domaći teren! Stupio je na snagu novi Pravilnik o obavljanju ribolova u zaštićenim područjima, posebnim staništima i područjima s posebnom regulacijom ribolova za parkove prirode Telašćica i Lastovo. Pravilnikom smo dobili zone bez ribolova u Telašćici, takozvane »no-take« zone, koje su donesene u suradnji s ribarima kao i cijeli niz drugih mjera koje smanjuju ribolovni napor u našim morskim parkovima prirode.

Srijeda, Studeni 18, 2020 13:33

Godinama je zapuštena i derutna zgrada nekadašnjeg općinskog hotela na otoku Ižu u mjestu Veli Iž nagrđivala to lijepo i slikovito naselje u zadarskom arhipelagu, ali čini se da se stvari napokon mijenjaju na bolje. Popričali smo sa Sinišom Kulišićem, predsjednikom Mjesnog odbora Velog Iža, poznatom i po organizaciji popularne skijaške fešte »Iške kraljice« i gospodarskim uspjesima u uzgoju ribe.

Utorak, Studeni 17, 2020 16:00

Općinski tim i turistički djelatnici Općine Tkon (Tkon, Ugrinić) na otoku Pašmanu izrazili su optimizam za iduću turističku godinu na svom području i na cijelom otoku.

Stranice