Otoci

Četvrtak, Srpanj 26, 2018 14:58

U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Preku prikupljeno je 36 doza dragocjene tekućine.

Četvrtak, Srpanj 26, 2018 08:52

Dok mnoge destinacije kukaju kako imaju manjak gostiju, na Viru ne prestaje ljetna zabava za sve brojnije turiste koji pohode svoj najdraži otok. U utorak popodne njih oko tisuću svojim je tijelima na virskoj Copacabani – pješčanoj plaži Jadro – ispisalo „I love Vir“ i pritom se sjajno zabavilo.

Srijeda, Srpanj 25, 2018 11:00

Ovaj tjedan počinje održavanje tradicionalne Iške fešte, a završna zabava i velika fešta održat će se u subotu, 28. srpnja od 21 sat uz tradicionalno biranje novoga "Iškoga kralja", nakon čega će Ižane i posjetitelje do ranih jutarnjih sati zabavljati Rockatansky band.

Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018 18:54

Ovogodišnje Kualjske ribarske noći održavaju se 26.,27. i 28. srpnja, a bit će upriličene programom koji kroz niz događanja nastoji privući u autentično ribarsko mjesto. Događaj promovira ribarstvo i ribu kao zdravu hranu, biti će bogata gastro ponuda raznih ribljih receptura, oživljavaju se tradicijske vrijednosti i prisjeća se na prve Ribarske kroz izložbu fotografija Ante Brkana: Kaljski motivi.

Ponedjeljak, Srpanj 23, 2018 10:13

Kad dobra ideja padne na plodno tlo, kad okupi pozitivne i kreativne ljude, rezultat je još jedna lijepa ljetna priča u režiji umjetnice Božice Boške Kliman. Unikatna mozaik-klupa, peta po redu, u uvali Hrvatinj na otoku Sestrunju!

Na mjestu prolaska 15. meridijana, na mjestu koje spaja, kako je kazala gospođa Kliman, ljubav i sretne i radosne ljude.

Subota, Srpanj 21, 2018 20:44

 Svako dalmatinsko misto svoju feštu ima, a na feštama se najbolje vidi kako stojimo s ponudom tradicionalnih i ostalih domaćih delicija dalmatinske kužine. U Dobropoljani na otoku Pašmanu je to u noći sa četvrtka na petak bila peta gastro-zabavna manifestacija pod nazivom "Dobropoljanski gušti" koju uz potporu Općine, Turističke zajednice, KUD-a Bokolje i Športskog društva Bokolje organizira Udruga DUM (Dobropoljanska udruga mladih).

Četvrtak, Srpanj 19, 2018 08:59

Sinoć je na Silbi održan povijesni koncert “Hommage à Bruno Bjelinski & Igor Kuljerić“ u čast dvojici velikih hrvatskih skladatelja koji su stvarali na Silbi, Bruni Bjelinskom i Igoru Kuljeriću, čije je skladbe izveo Simfonijski orkestar HRT-a. Orkestrom je ravnao maestro Alan Bjelinski, a kao solistica je nastupila Ivana Kuljerić Bilić. U sklopu ovog emotivnog i jedinstvenog koncerta, izvedena su Kuljerićeva djela Folk Art II, Silbenski tanac i Riki Levy: pet prizora iz baleta, te 9.

Nedjelja, Srpanj 15, 2018 07:26

I ove sezone biseri kulturne ponude otoka Ugljana, franjevački samostani sv. Pavla Pustinjaka na Galevcu (Školjiću) i sv. Jeronima u Ugljanu, otvorili su vrata turistima i gostima otoka koji na odmor ne dolaze samo radi sunca i mora.

Petak, Srpanj 13, 2018 21:26

 Trinaest starih drvenih brodova, kao sjećanje na djetinjstvo, obiteljsku tradiciju i povijest hrvatskoga graditeljstva, „uplovilo“ je u ugljansku Galeriju Baul.

Maketar Ivo Marfat, kapetan te male flote, izradio ih je i izložio kako bi ih sačuvao od zaborava jer riječ je o brodovima koji su nekad plovili duž istočne obale Jadrana i bili usidreni u svakom otočnom portu.

Petak, Srpanj 13, 2018 20:58
U Kolanu je održana 18. izložba paške ovce i paškog sira na  kojoj se predstavilo petnaest uzgajivača kolekcijom paške ovce i sedam  proizvođača paškog sira sa svojim proizvodima.

Stranice