Pag

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 5, 2020 11:57 1

U Paškoj uvali zabranjeno je skupljati školjkaše, puževe, spužve i ježeve. Naime, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske donijelo je Odluku o zabrani sakupljanja školjkaša (Bivalvia), puževa (Gastropoda), spužava (Spongia) i bodljikaša (Echinodermata) u Paškom zaljevu.

Odluka je objavljena u Narodnim novinama 101/2019. od 23. listopada 2019. godine.

U članku 1. ove Odluke se navodi:

Nedjelja, Kolovoz 2, 2020 11:53 1

Ovog vikenda nastavlja se PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND za sve ljubitelje aktivnog turizma i uživanja u prekrasnim pejzažima mjesečevog otoka.
Za osmišljavanje, izradu i provođenje koncepta ovih atraktivnih događanja zaduženi su Run Croatia i Udruga Kissa u suradnji s otočnim turističkim zajednicama.

Subota, Kolovoz 1, 2020 20:05 1

Prije nekoliko dana od prijatelja Petra Smojvera, koji je inače jedan od najpoznatijih hrvatskih jedriličara zaprimio sam upit vezan za čudan predmet u manjoj uvali na otoku Pagu. Bio sam u blizini pa sam se uputio na navedenu poziciju te sam imao što vidjeti. Nakon prijeđenih dva kilometra ispod mora s podvodnim skuterom prema uvali na dubini od pet metara našao sam metalni predmet koji svojim oblikom i izgledom podsjeća na njemačku protubrodsku minu model EMC.

Petak, Srpanj 31, 2020 14:17 1

Prilikom sklerokronoloških analiza ljuštura na paškim podmorskim lokalitetima, istraživanja u sklopu BivACME projekta koji financira Hrvatska zaklada za znanost, na dubini tri do pet metara primjećen je pomor vrste "Glycymeris bimaculata", školjke koju domicilno stanovništvo popularno naziva "konjine", javlja Glas otoka.

Nedjelja, Lipanj 28, 2020 15:15

Crkvu sv. Ivana Krstitelja u predjelu Kustići u župi Bezgrešnog začeća BDM u Barbatu na otoku Pagu, blagoslovio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić na blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja u srijedu 24. lipnja.

Nedjelja, Lipanj 14, 2020 16:56

Počela je akcija »Biramo najljepše drvo i živicu od pitospore«. Organizator je emisija »Domaće besede« i gost urednik Ivo Fabijanić, pokrovitelj je Turistička zajednica Grada Paga, a medijski pokrovitelj je Radio Pag.

Subota, Lipanj 13, 2020 11:16

Predsjednik Turističke zajednice Grada Novalje Ante Dabo, Grada Paga Ante Fabijanić, Općine Povljana Ivica Pogorilić i Kolana Marin Pernjak te mjesta Stara Novalja - Ante Peranić, potpisali su Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Paga u provedbi projekta Razvoj outdoor turizma na otoku Pagu, čiji je cilj razvoj i oblikovanje otoka u jedinstvenu, usklađenu i na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizm.

Petak, Lipanj 5, 2020 22:24

U organizaciji Vedrana Dorušića iz ronilačkog centra FOKA iz Šimuna protekli vikend ronilo se na dvije lokacije na području grada Paga. Na ronjenju su, na arheološkom nalazištu amfora na Letavici kraj Šimuna i potopljenom brodu Sirena u uvali Vlašići, sudjelovali Danijel Frka, podvodni istraživač, fotograf, povjesničar i pisac i Goran Butajla, urednik časopisa SCUBAlife te još nekoliko zaljubljenika u ronjenje i podvodne atrakcije.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 20:54

Na plaži Prosika u Pagu uredit će se tuševi, sanitarni čvor te će se iznajmljivati velik broj ležaljki i suncobrana. To je plan gradske uprave Grada Paga već za ovu sezonu. No, uređenje Prosike, prema UPU obalnog pojasa Prosika-Golija, kojeg je donijelo Gradsko vijeće Grada Paga, dio je cjelopkupnog uređenja Prosike, magazina i okoliša magazina.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 15:19

Kao osnivači školskih ustanova intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji. Kad je u pitanju otok Pag u cjelini, standard života na otoku ne zaostaje za standardom života u drugim dijelovima županije. Naša briga je razvijati i održavati standard života u onim segmentima koji su u nadležnosti Županije.

Stranice