Pag

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 13, 2020 11:16

Predsjednik Turističke zajednice Grada Novalje Ante Dabo, Grada Paga Ante Fabijanić, Općine Povljana Ivica Pogorilić i Kolana Marin Pernjak te mjesta Stara Novalja - Ante Peranić, potpisali su Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Paga u provedbi projekta Razvoj outdoor turizma na otoku Pagu, čiji je cilj razvoj i oblikovanje otoka u jedinstvenu, usklađenu i na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizm.

Petak, Lipanj 5, 2020 22:24

U organizaciji Vedrana Dorušića iz ronilačkog centra FOKA iz Šimuna protekli vikend ronilo se na dvije lokacije na području grada Paga. Na ronjenju su, na arheološkom nalazištu amfora na Letavici kraj Šimuna i potopljenom brodu Sirena u uvali Vlašići, sudjelovali Danijel Frka, podvodni istraživač, fotograf, povjesničar i pisac i Goran Butajla, urednik časopisa SCUBAlife te još nekoliko zaljubljenika u ronjenje i podvodne atrakcije.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 20:54

Na plaži Prosika u Pagu uredit će se tuševi, sanitarni čvor te će se iznajmljivati velik broj ležaljki i suncobrana. To je plan gradske uprave Grada Paga već za ovu sezonu. No, uređenje Prosike, prema UPU obalnog pojasa Prosika-Golija, kojeg je donijelo Gradsko vijeće Grada Paga, dio je cjelopkupnog uređenja Prosike, magazina i okoliša magazina.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 15:19

Kao osnivači školskih ustanova intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji. Kad je u pitanju otok Pag u cjelini, standard života na otoku ne zaostaje za standardom života u drugim dijelovima županije. Naša briga je razvijati i održavati standard života u onim segmentima koji su u nadležnosti Županije.

Četvrtak, Svibanj 21, 2020 15:31

Na području nekadašnjeg starog pogona solane koji se uobičajeno naziva »Kod kuglane«, uređuje će se nova gradska tržnica. Naime, Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je odluku o preseljenju tržnice na neku drugu lokaciju, a razlog za to za Radio Pag pojasnio je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Srijeda, Svibanj 20, 2020 20:50

U prigodi Dana utemeljenja i Dana grada Paga, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić zapalili su svijeće na Centralnom križu na Gradskom groblju, odajući počast svima koji su dali život za Hrvatsku. Ove godine, zbog posebnih okolnosti i ograničenja uzrokovanih koronakrizom, nije bilo svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Paga, dodjele javnih priznanja, zahvalnica i zabavnih programa.

Utorak, Svibanj 19, 2020 17:26

Hoće li na ljeto, na plažama otoka Paga, biti gužve ili će kupača biti malo, još se ne može znati, ali poznato je kako će se oni koji će na ljeto boraviti na plažama, morati ponašati. Naime, prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na plaži, na površini od 100 m2 neto površine može boraviti najviše 15 osoba, a savjetuje se pridržavanje pravila fizičke udaljenosti od 1,5 metara. Za veće plaže u Pagu, kao što je na primjer Prosika, to ne bi trebao biti problem.

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 20:10

Zbog oštećenja uzrokovanih ponajprije korozijom i dotrajalošću betona u tijeku su radovi sanacije armirano betonske konstrukcije i prijelaznih naprava na Paškom mostu kopno - otok Pag na državnoj cesti DC 106. Zbog sanacije Paškog mosta, žile kucavice otoka Paga, promet se privremenom semaforskom signalizacijom odvija jednim kolničkim trakom naizmjenično.

Nedjelja, Svibanj 17, 2020 11:43

Vojske mladih parijanera iz čitave Europe na najpoznatijoj hrvatskoj plaži - Zrću, ove godine po svemu sudeći neće biti. Gotovo svi veliki festivali su otkazani, neizvjesno je koliko će se i kako tijekom ljeta moći putovati između zemalja iz kojih su gosti na Zrće dolazili i Hrvatske, kakve će mjere zaštite od epidemije u sezoni biti na snazi pa je jedino izvjesno da scena prepunih klubova i ludih partyja do jutra, kakve smo navikli gledati u Zrću, ovog ljeta neće biti.

Subota, Svibanj 16, 2020 13:15

Posljednjih dana sve je više upita stranaca za ljetovanje na otoku Pagu, a ima i određen broj rezervacija. Iznajmljivači apartmana i soba i vlasnici kampova smatraju to dobrim znakom, dok su, kako se čini, manje optimistični hotelijeri. Naime, prema trenutnim informacijama, mnogi hoteli na otoku tijekom ljeta neće raditi, osim ako dođe do neke veće pozitivne promjene s koronakrizom.

Stranice