Pakoštane

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Siječanj 29, 2022 14:15

U povodu obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa u nedjelju, 30. siječnja 2022. godine, održat će se promatranje ptica na Vranskom jezeru.

Petak, Siječanj 21, 2022 13:52 1

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, kako objavljuje na svojim stranicama, privela je kraju provedbu projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero« u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva »Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode«. Projekt je završio s 31. prosincem 2021. godine.

Nedjelja, Siječanj 16, 2022 11:15

Kako objavljuju na stranicama PP Vransko jezero, Prstenovački kamp na Vranskom jezeru održan je u organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero i Hrvatske prstenovačke centrale Zavoda za ornitologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Utorak, Siječanj 4, 2022 14:06 1

Unutar granica posebnog ornitološkog rezervata Parka prirode Vransko jezero, odnosno u blizini ušća glavnog kanala u jezero, pronađena je i zaplijenjena plutajuća ribolovna mreža ukupne duljine 150 metara, objavili su iz Javne ustanove Park prirode Vransko jezero dodavši da je riječ o ilegalnom ribolovnom alatu koji se ne smije koristiti u Vranskom jezeru, kao i u području u kojem je ribolov strogo zabranjen.

Nedjelja, Prosinac 26, 2021 10:38

U Maškovića hanu u srijedu je održan Info dan projekta Change we care. Park prirode Vransko jezero predstavio je rezultate projekta uz otvorenje izložbe fotografija o životu poplavnih livada, autora Filipa Brale.

Utorak, Prosinac 21, 2021 15:00

U Pakoštanima je 18. prosinca, u organizaciji SRD Pakoštane – Pakoštane održano peto otvoreno prvenstvo u lovu na lignje 'Pakoška lignjada '21.'.

Sve je počelo okupljanjem u caffe-baru Joko u Pakoštanima gdje su s četrdeset i šestom prijavljenom ekipom u 13:30 sati zaključene prijave ovog natjecanja. Slijedio je blagoslov svećenika i isplovljavanje na more tako da je natjecanje u skladu s propozicijama počelo u 14:00 sati.

Četvrtak, Prosinac 16, 2021 11:25

U općini Pakoštane čeka se donošenje proračuna za sljedeću godinu, kako bi se moglo nastaviti s provedbom i planiranjem zacrtanih projekata, kazao nam je načelnik Općine Milivoj Kurtov osvrnuvši se na projekte čija se realizacija planira u nadolazećem razdoblju.
Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u općini Pakoštane zasigurno je izgradnja luke nautičkog turizma Marine Drage. Radove zajednički provode Županijska lučka uprava Zadar i Općina Pakoštane.

Četvrtak, Prosinac 9, 2021 13:02

Sunčica Tokić, dopredsjednica Zrakoplovno modelarskog amaterskog kluba »Arhitas« iz Pakoštana održala je međunarodnu radionicu FAI raketnog modelarstva. Radionica je ovih dana održana u Srednjoj bana Josipa Jelačiča u Zaprešiću u sklopu projekta »STEAM and Robotics: a new learning approach«.

Nedjelja, Studeni 28, 2021 10:08

Na obali Vranskog jezera nalaze se dva groblja odvojena zidom. Crkvu sv. Marije s nekropolom Odjel za arheologiju istražuje od 2006., a 2015. godine ispod kamene Maksanove gomile u blizini uočena je i dijelom istražena još jedna nekropola. Zašto su pokojnici pronašli posljednje počivalište sa suprotne strane zida? Jesu li se i po čemu su se razlikovali za života?

Ponedjeljak, Studeni 8, 2021 14:04

Park prirode Vransko jezero, u sklopu projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero«, sudjeluje virtualno na najvećem i najpoznatijem turističkom sajmu World Travel Market (WTM) u Londonu,danas i sutra u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice.

Stranice