Panorama

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 10, 2017 00:00 2

Nije trebalo puno dogovora i pregovora. Bio je dovoljan tek jedan telefonski poziv za susret i razgovor kojim ćemo pokušati otkriti - tko je zapravo Sabina Glasovac, kanditatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zadra.

Nedjelja, Travanj 9, 2017 00:00

Nedavni slučaj strašnog ubojstva majke i oca u šibenskog zaleđu, koje je počinio njihov sin, iznova je podsjetio kako su u Hrvatskoj, nažalost, brojna ubojstva izvršili baš članovi njihovih obitelji. Najčešće tek počinjenje takvih strašnih zlodjela otkrije kako su njihovi izvršitelji osobe s psihičkim smetnjama, a i kod ostalih ubojstava u obitelji njihovi počinitelji nerijetko su u trenutku počinjenja nedjela bili u većoj ili manjoj mjeri smanjeno ubrojivi.

Ponedjeljak, Ožujak 27, 2017 00:00

Uvijek sam nastojao biti bolji i uspješniji, kako u svome liječničkom poslu, tako i u svemu ostalom čime sam se kroz život bavio - od sporta i rada u Ligi protiv raka do političkog angažmana. Tako ću postupati i u svom gradonačelničkom mandatu za koji sam uvjeren da ću od građana Zadra dobiti povjerenje.

Nedjelja, Ožujak 26, 2017 00:00

Zadranin David Lekaj (46), predsjednik Euro-azijskog poslovnog foruma, tijekom siječnja i veljače bio je jedan od najtraženijih i najcitiranijih sugovornika u gotovo svim nacionalnim tiskanim i elektronskim medijima. Zaintrigirao je medijsku i poslovnu javnost informacijom, odnosno tvrdnjoim da je moćni kineski Alibaba zainteresiran za otvaranje svog megadistribucijskog centra u području Gospodarske zone Crno, odakle bi kroz internet trgovinu plasirala naručene proizvode na europsko tržište.

Ponedjeljak, Ožujak 20, 2017 00:00

Iako je vrlo rijetka pojava, jedan od najvećih strahova svih roditelja je smrt u kolijevci, to jest Sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS). Jednostavno rečeno, zdravo dojenče, najčešće na spavanju, prestane disati. Uzrok je nepoznat, čak i nakon obdukcije, iako postoje neki rizični čimbenici i nekoliko stvari na koje sami roditelji mogu utjecati.

Ponedjeljak, Ožujak 20, 2017 00:00

Povjesničar sa zadarskog Sveučilišta prof. dr. sc. Mladen Ančić jedan je od dvanaestero članova Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, koje je nedavno na prijedlog premijera Andreja Plenkovića osnovala Vlada, a ne čelo tog Povjerenstva imenovan je predsjednik HAZU-a, akademik Zvonko Kusić. Iako je redoviti profesor Ančić doktorirao i predaje srednji vijek, on je sudionik triju postupaka kao ekspert obrane na Haškom sudu.

Nedjelja, Ožujak 12, 2017 00:00

Pisanje karakteristika, sjetit će se poneki nešto stariji čitatelj, zavuklo se duboko u deveto desetljeće prošloga stoljeća. Riječ je o praksi koja je rođena davno i koja je najživlja bila u socijalizmu i to u svim njegovim inačicama makar gdje one egzistirale. Karakteristike su u pojedinim intervalima bile veoma značajna uporišna točka za dobivanje posla, za napredovanje u poslu, značajne kao takve za opći položaj pojedinca.

Nedjelja, Ožujak 12, 2017 00:00

Dijabetes tipa 1 je autoimuna bolest koja je zadnjih nekoliko godina uhvatila zamah i koja postaje sve češća kod najmlađih pacijenata. Pravi uzrok dijabetesa je, kao i kod većine autoimunih bolesti, nepoznat, a osobe koje obole do kraja života su ovisne o inzulinskih injekcijama.

Ponedjeljak, Ožujak 6, 2017 00:00

Prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru imenovana je nedavno za predsjednicu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije koje je ovaj tjedan imalo prvu sjednicu, što je i neposredan povod za razgovor.

* Što ste dogovorili na prvoj sjednici Povjerenstva?

Subota, Veljača 25, 2017 00:00 1

Jedna od predavaonica Sveučilišta u Zadru u kojoj je održan ogledni sastanak zainteresiranih za sudjelovanje u provedbi projekta Arhipelogos bila je premala da primi sve one koji su na njemu htjeli sudjelovati. Mnogi su ostali stajati na nogama, ali sastanak se ipak održao.

Podsjetilo je to sve na sastanak na Molatu 2009. godine kada se o projektu Arhipelogos tek počelo razgovarati.

Stranice