Plodovi

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 16:01

Vrijeme neumorno  ide. Ušli smo u Novu  godinu svatko s dobrom željom da se  prethodna više nikada ne  ponovi. Jer prethodna je bacila na koljena cijeli svijet.  Pandemija virusa Covid – 19  zatvorila je protok ljudi, roba  i kapitala. I kada se činilo da  će potražnja na domaćim  poljoprivrednim proizvodima porasti sve je ostalo samo  na željama.
 Sa svih strana pljuštale su  preporuke da se kupuju domaći poljoprivredni proizvodi, ali gdje takve proizvode  kupiti.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 15:51

Dok u  većini stočarskih  krajeva pa i u Bukovici i Ravnim kotarima  sezona janjenja tek  počinje, na otoku Pagu je  mlada janjetina već prispjela  za pod peku ili roštijeru.
-“Nema ništa bolje”, objavila je na fejsu gospođa Marija,  supruga poznatog sirara Ivana Gligore. Na sam Božić oni i  njihova obitelj - kćerka, sin,  nevjesta i unučad, blagovali  su pečenu janjetinu.
Većina Pažana, pa i ostalih  ljubitelja ove delicije imala je i  na novogodišnjoj trpezi.

Subota, Prosinac 26, 2020 10:25

Iste propozicije

Pred nama je novih 365 dana u kojima se može uloviti jako puno ribe među kojima će zasigurno biti i nekoliko riba života zbog kojih zapravo većina ribolovaca i izlazi na more i u ribolov.
U odnosu na prošli, netom zatvoreni šesnaesti natječaj, propozicije se nisu mijenjale. Način prijave je ostao isti kao i bodovni koeficijenti koje u priloženim tablicama možete naći u svakom prilogu Plodova zemlje i mora.

Četvrtak, Prosinac 24, 2020 11:10

Isto mjesto ista svečanost, a ipak sve različito. Pogotovo ozračje. Neusporedivo sa onim prijašnjih godina kada se na Vitrenjaku, na terasi i restoranu JK Uskok okupilo „pola Grada“ da bi nazočili proglašenju najuspješnijih ribolovaca Zadra i Zadarske županije, družili se na našoj  Fešti od bakalara uz sve  bolja ravnokotarska vina i pjesmu Zorana Jelenkovića.

Utorak, Prosinac 22, 2020 10:34

U srijedu 23. prosinca s početkom u 12 sati na zadarskom Vitrenjaku ispred Jedriličarskog kluba Uskok bit će proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije.

Četvrtak, Prosinac 17, 2020 12:26

Ovo je tek prvi korak. Prestoji nam još puno posla na ravitalizaciji autohtonog Prošeka. Treba  povećati i unaprijediti proizvodnju i ovaj naš biser tradicije zaštiti na razini Europske unije, kaže Stjepan Vučemilović, poznati zadarski arhitekt, projektant i pasionirani vinar.

Petak, Prosinac 11, 2020 13:28

Piše Ivana DEVIĆ, dipl.

Povodom kataloga „Zlata vrijedan“ – godišnja nagrada za najbolji OPG 2020. kroz koji Ministarstvo poljoprivrede želi utjecati na percepciju poljoprivrede i rada u poljoprivredi  te prikazati dobre priče ljudi koji vrijedno rade na hrvatskim poljima i farmama, razgovarali smo s vlasnikom OPG-a koji se nalazi u Zadarskoj županiji.

Riječ je o mladom poljoprivredniku Anti Peraiću iz Tinja.

Petak, Prosinac 11, 2020 13:07

U redakciju je pristigla još jedna zaimljiva prijava. Javio nam se Petar Segarić sa svojim ulovom koji i nije bilo baš tako jednostavno nasukati.

Četvrtak, Prosinac 3, 2020 12:21

Na mladima Debit ostaje. “Može se i tako reći”, suglasan je Ivan Sladić (25) iz Skradina. On  i njegov stariji brat Marko (44) predstavnici su generacija mladih vinogradara i vinara koji nastavljaju tradiciju uzgoja, ali i reafirmaciju ove dalmatinske sorte.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 08:43

Iako kalendarski još nije završilo ljeto svima nam je znano, čim prođe Mala Gospa ljetu je kraj. Da, jesen već kuca na vrata, zapravo još početkom ljeta i mediji i društvene mreže su više nego često spominjali rujan i listopad, mjesece u kojima će pandemija covid 19 imati još jače razmjere.

Kao da nemamo dovoljno stresa, straha i nekog nedefiniranog osjećaja pa brige oko ogrijeva i zimnice žele da se brinemo i strahujemo od mogućeg goreg.

Stranice