Plodovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Prosinac 22, 2020 10:34

U srijedu 23. prosinca s početkom u 12 sati na zadarskom Vitrenjaku ispred Jedriličarskog kluba Uskok bit će proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije.

Četvrtak, Prosinac 17, 2020 12:26

Ovo je tek prvi korak. Prestoji nam još puno posla na ravitalizaciji autohtonog Prošeka. Treba  povećati i unaprijediti proizvodnju i ovaj naš biser tradicije zaštiti na razini Europske unije, kaže Stjepan Vučemilović, poznati zadarski arhitekt, projektant i pasionirani vinar.

Petak, Prosinac 11, 2020 13:28

Piše Ivana DEVIĆ, dipl.

Povodom kataloga „Zlata vrijedan“ – godišnja nagrada za najbolji OPG 2020. kroz koji Ministarstvo poljoprivrede želi utjecati na percepciju poljoprivrede i rada u poljoprivredi  te prikazati dobre priče ljudi koji vrijedno rade na hrvatskim poljima i farmama, razgovarali smo s vlasnikom OPG-a koji se nalazi u Zadarskoj županiji.

Riječ je o mladom poljoprivredniku Anti Peraiću iz Tinja.

Petak, Prosinac 11, 2020 13:07

U redakciju je pristigla još jedna zaimljiva prijava. Javio nam se Petar Segarić sa svojim ulovom koji i nije bilo baš tako jednostavno nasukati.

Četvrtak, Prosinac 3, 2020 12:21

Na mladima Debit ostaje. “Može se i tako reći”, suglasan je Ivan Sladić (25) iz Skradina. On  i njegov stariji brat Marko (44) predstavnici su generacija mladih vinogradara i vinara koji nastavljaju tradiciju uzgoja, ali i reafirmaciju ove dalmatinske sorte.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 08:43

Iako kalendarski još nije završilo ljeto svima nam je znano, čim prođe Mala Gospa ljetu je kraj. Da, jesen već kuca na vrata, zapravo još početkom ljeta i mediji i društvene mreže su više nego često spominjali rujan i listopad, mjesece u kojima će pandemija covid 19 imati još jače razmjere.

Kao da nemamo dovoljno stresa, straha i nekog nedefiniranog osjećaja pa brige oko ogrijeva i zimnice žele da se brinemo i strahujemo od mogućeg goreg.

Petak, Rujan 11, 2020 11:13 1

Pojedina poljoprivredna područja imaju  prepoznatljiv proizvod. Na daleko su  poznate lubenice iz doline  Neretve, vrgoračke jagode,  virovitička paprika i da se  dalje ne nabraja. Bila je nekada prepoznatljiva  smilčićka breskva koja je gotovo nestala iz Ravnih kotara.
Dali u Ravnim kotarima  nema prepoznatljivog poljoprivrednog proizvoda ili je  izostao marketing i njegovo  brendiranje čime bi se povećala njegova prodaja.
 

Četvrtak, Srpanj 30, 2020 21:07

Izostala ljetna gužva kako na plažama tako i na prometnicama. Dok se iznajmljivači apartmana bore za svakog rijetkog gosta oni koji su u Ravnim kotarima krenuli putem seoskog turizma mogu se pohvaliti da su puni cijele sezone. Onaj tko hoće istinski odmor bježi od gužve u oazu mira gdje će napuniti baterije za cjelogodišnji stresni život.

Seoske kamene kuće, dvorišta s domaćim životima, ali obavezno s bazenom pružaju sve mogućnosti odmora.

Nedjelja, Srpanj 12, 2020 15:00

Ovih dana dobio sam brojne upite poljoprivrednih proizvođača iz naše Županije. Upit se sastoji u tome dali moraju pohađati tečaj: „Održiva uporaba pesticida“ jer iskaznice koje su dobili prije pet godina prestale su važiti. Osim toga u većini poljoprivrednih ljekarni prilikom kupovine sredstava za zaštitu bilja ne traži iskaznicu, te je glupo utrošiti pet sati sjedeći na nekom tamo predavanju, po završetku polagati ispit i sve to platiti dvjesto kuna.

Četvrtak, Svibanj 14, 2020 17:25

Vrijeme i dalje promjenjivo s vrlo malo kiše.  Iako kiša i dođe  praćena je neverom  kao što je bilo u ponedjeljak na  dijelu Ravnih kotara. Područje  Banjevaca, Radašinovca kao i  Kožlovca pogodila je krupa.

-Upravo sam završio sa sadnjom paprike, a ono krupa sve  uništila, javlja Saša Kušen poljoprivrednik iz Kožlovca.

Stranice