Plodovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 4, 2021 14:31 1

S novim ulovom, donekle neobičnim za ovo doba godine javio nam se Željko Domitrović, pažljivijim čitaocima poznat po svojim ranijim, vrlo zanimljivim prijavama za Najulov.

Petak, Veljača 19, 2021 16:13

Bilina Privlačka, Galac i Ruževina vraćaju se kući. Sadnice osobno donosi prof. dr. sc. Edi Maletić, jedan od glavnih, zapravo “glavni krivac”, što su mnoge autohtone sorte vinove loze pronađene,  spašene i revitalizirane. 

Petak, Siječanj 22, 2021 15:23

Siječanj je, temperatura  3 stupnja, moja se tjelesna spustila za jedan  stupanj od promrzlosti  u polju, ali ko mari, stigao je  poziv iz Lišana Ostrovičkih.  Valja sve ostaviti i krenuti napraviti očevid na ovcama koje  je dan prije što naklao, što usmrtio vuk.

Stado je Marka i Jasne Mamić, a pred kućom me čeka  Helena Mamić, kćerka.

Četvrtak, Siječanj 14, 2021 16:20

Analize štetnih događaja na domaćim  životinjama nanesenih od strogo  zaštićenih divljih svojti ( vuk,  poskok) po mjesecima tijekom godine pokazuju da su  siječanj i veljača mjeseci sa  konstantno - najmanjim štetama. Tako je bilo i u prošloj  2020 -oj.  Od ukupno 199  prijavljenih štetnih događaja u  našoj Županiji  oko 30- ak se  odnosilo na ugrize poskoka, a  sve ostale na vuka.
Za ovakav intenzitet šteta  postoje brojne činjenice, ali i  još brojnije pretpostavke.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 16:01

Vrijeme neumorno  ide. Ušli smo u Novu  godinu svatko s dobrom željom da se  prethodna više nikada ne  ponovi. Jer prethodna je bacila na koljena cijeli svijet.  Pandemija virusa Covid – 19  zatvorila je protok ljudi, roba  i kapitala. I kada se činilo da  će potražnja na domaćim  poljoprivrednim proizvodima porasti sve je ostalo samo  na željama.
 Sa svih strana pljuštale su  preporuke da se kupuju domaći poljoprivredni proizvodi, ali gdje takve proizvode  kupiti.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 15:51

Dok u  većini stočarskih  krajeva pa i u Bukovici i Ravnim kotarima  sezona janjenja tek  počinje, na otoku Pagu je  mlada janjetina već prispjela  za pod peku ili roštijeru.
-“Nema ništa bolje”, objavila je na fejsu gospođa Marija,  supruga poznatog sirara Ivana Gligore. Na sam Božić oni i  njihova obitelj - kćerka, sin,  nevjesta i unučad, blagovali  su pečenu janjetinu.
Većina Pažana, pa i ostalih  ljubitelja ove delicije imala je i  na novogodišnjoj trpezi.

Subota, Prosinac 26, 2020 10:25

Iste propozicije

Pred nama je novih 365 dana u kojima se može uloviti jako puno ribe među kojima će zasigurno biti i nekoliko riba života zbog kojih zapravo većina ribolovaca i izlazi na more i u ribolov.
U odnosu na prošli, netom zatvoreni šesnaesti natječaj, propozicije se nisu mijenjale. Način prijave je ostao isti kao i bodovni koeficijenti koje u priloženim tablicama možete naći u svakom prilogu Plodova zemlje i mora.

Četvrtak, Prosinac 24, 2020 11:10

Isto mjesto ista svečanost, a ipak sve različito. Pogotovo ozračje. Neusporedivo sa onim prijašnjih godina kada se na Vitrenjaku, na terasi i restoranu JK Uskok okupilo „pola Grada“ da bi nazočili proglašenju najuspješnijih ribolovaca Zadra i Zadarske županije, družili se na našoj  Fešti od bakalara uz sve  bolja ravnokotarska vina i pjesmu Zorana Jelenkovića.

Utorak, Prosinac 22, 2020 10:34

U srijedu 23. prosinca s početkom u 12 sati na zadarskom Vitrenjaku ispred Jedriličarskog kluba Uskok bit će proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije.

Četvrtak, Prosinac 17, 2020 12:26

Ovo je tek prvi korak. Prestoji nam još puno posla na ravitalizaciji autohtonog Prošeka. Treba  povećati i unaprijediti proizvodnju i ovaj naš biser tradicije zaštiti na razini Europske unije, kaže Stjepan Vučemilović, poznati zadarski arhitekt, projektant i pasionirani vinar.

Stranice