Polača

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 30, 2020 13:25

Nakon što su mještani Polače od nadležnih institucija zatražili hitno rješenje zbog problema koji, kako su naveli, »ledi krv u žilama«, reagirala je Županijska uprava za ceste. Polačani su čak održali i prosvjed zbog županijske ceste D503 koja prolazi kroz mjesto i kojom se vozači prebrzo kreću unatoč ograničenju brzine od 50 kilometara na sat. Ne videći drugog rješenja za ovu, kako je zovu, opasnu cestu, na više su adresa pokušali naći rješenje ovog prometnog čvorišta.

Utorak, Svibanj 19, 2020 17:19

Koronavirus ili COVID-19 koje je 11. ožujka 2020. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnom pandemijom imalo je značajan utjecaj i na građevinare i na građevinsku industriju. Prvenstveno zbog zatvaranja granica, uvođenja ograničenja putovanja, nedostatka materijala zbog prekida projektnih lanaca opskrbe, manjak radne snage, zabrane okupljanja grupa ljudi od najviše dvije osobe.

Nedjelja, Svibanj 3, 2020 17:15

Mještani Polače više su puta intervenirali zbog ceste koja vodi kroz njihovo mjesto, obraćajući se i načelniku Općine Tomislavu Prtenjači, ali i Županijskoj upravi za ceste. Kako su nedavno upozorili, žive u strahu zbog« ceste koja ledi krv u žilama« i zbog koje traže hitnu intervenciju nadležnih ustanova.

Subota, Svibanj 2, 2020 18:30 1

Na brdu Štrkovača iznad Polače 2. svibnja 1991. od snajperskog metka poginuo je Franko Lisica, 23-godišnji mladić iz Bibinja, pripadnik specijalne policijske postrojbe. Franko je prva žrtva četničkog terora, paravojnih postrojbi odmetnutih Srba i JNA, u zadarskom kraju. Tog kobnog dana stigla je i vijest o 12 mučki ubijenih i masakriranih hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu.

Petak, Travanj 17, 2020 18:11

Mještani Polače već su više puta apelirali na nadležne institucije zbog problema koji, kako kažu, »ledi krv u žilama«. Riječ je o županijskoj cesti D503 koja prolazi kroz samo mjesto i kojom se prebrzo vozi unatoč ograničenju brzine od 50 kilometara na sat. Dio vozača ovu mjeru ne poštuje te su Polačani već prosvjedovali tražeći hitno rješenje ovog prometnog čvorišta.

Subota, Veljača 22, 2020 09:00

Rade Bobanović iz PZ MasVin poslao nam je svoj pogled na potencijal ruralnog prostora Ravnih kotara koji u cijelosti objavljujemo.
»Poslijeratni hod Ravnih kotara i Bukovice, prostora od Nina do Skradina, prostora između dvije rijeke, u okružju nacionalnih parkova: slapovi Krke, kornatsko otočje, velebitski masiv te PP Vransko jezero, izuzetan je gospodarski potencijal.

Petak, Siječanj 31, 2020 07:30

Općini Polača prošle je godine zbog presude Trgovačkog suda u Zadru prijetilo gašenje. Riječ je o presudi kojom bi, ukoliko postane pravomoćna, Općina iz svoje blagajne morala dati čak 4,7 milijuna kuna biogradskoj firmi Trgo prijevoz Peraić kao naknadu štete, bez kamata. Kako je prihod proračuna Općine pet milijuna kuna, nezavisni načelnik Tomislav Prtenjača otvoreno je upozoravao da im prijeti gašenje.

Subota, Kolovoz 17, 2019 09:47

 »Oj Polačo nek ti ime traje » naziv je tradicionalne, 21. po redu manifestacije koja se u organizaciji KUD-a Gradina održala u Polači.
- I ovdje se u Polači potvrdilo da se zaista imamo čime ponositi i da trebamo ustrajati u očuvanju sve ljepote našeg kulturnog blaga i tradicijske kulture. A osim njegovanja tradicijske kulture, važno je istaknuti i turistički potencijal ovog kraja, kazao je Mićo Ražnjević, predsjednik KUD-a Gradina.

Utorak, Lipanj 11, 2019 14:33

"Vatrogasci požare uspješno gase, od nevolja mnoge ljude  spase", jedan je od stihova koje su KUD-a Gradina uputili hrabrim vatrogascima u povodu velebnog obilježavanja 25. godišnjice osnivanja i  rada DVD-a Polača.

Nedjelja, Veljača 10, 2019 13:04

Sjednica Općinskog vijeća Općine Polača održana jučer  pod predsjedanjem Olivera Kulaša, predsjednika, slobodno se može  nazvati stresnom, punom prevrata i kontradiktornih odluka.  Obilježile  su je pat pozicija oko donošenja odluke o gašenju Komunalnog društva  Polača d.o.o., i odluke o osnivanju vlastitog komunalnog pogona te donošenje odluke o visini paušalnog poreza za male iznajmljivače u iznosu od 150 kuna po krevetu ili smještajnoj jedinicu u kampu, ali izvan  zadanog zakonskog roka.

Stranice