Prilozi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 22, 2021 14:39

Mnoge europske zemlje ostat će zatvorene najmanje do kraja ožujka, te od ovogodišnjeg ranog Uskrsa ne očekujemo mnogo,a vjerojatno nam niti rani Duhovi sad ne idu u prilog. Stoga je temeljno pitanje za turizam u Hrvatskoj - preživljavanje do sezone, a svi su izgledi da ona neće početi s travnjem već se svesti na srpanj i kolovoz (nada za poslije toga postoje). Dakle od molbe državi za pomoć barem do travnja već sad je jasno treba produžiti do lipnja jer predsezona će biti »u tragovima«.

Petak, Siječanj 22, 2021 14:29

U kandidaturi za nagrade »Suncokreta ruralnog turizma« koje provodi Hrvatska udruga za turizam i rurlni razvoj »Klub članova Selo«, na čelu sa Djanom Katicom, za nagradu u kategoriji Vinski turizam Turistička zajednica Zadarske županije kandidirala je: Vinariju Škaulj iz Nadina, Vinariju Fiolić iz Zadra te Kraljevske vinograde iz Petrčana.

Petak, Siječanj 15, 2021 13:12

U nacionalnom izboru za »Suncokret ruralnog turizma«, što ga provodi Udruga Klub članova Selo predvođen Dijanom Katicom, TZ Zadarske županije ove je godine imala iznimno aktivne i atraktivne kandidature. Sada predstavljamo kandidate u kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva, sažetkom kako ih predstavlja sama Udruga. Napomenimo da su tijekom listopada i studenog članovi povjerenstva obišli kandidate zbog dodatnog uvida. Proglašenje, odgođeno zbog Corone, očekujemo uskoro.

Četvrtak, Siječanj 14, 2021 16:20

Analize štetnih događaja na domaćim  životinjama nanesenih od strogo  zaštićenih divljih svojti ( vuk,  poskok) po mjesecima tijekom godine pokazuju da su  siječanj i veljača mjeseci sa  konstantno - najmanjim štetama. Tako je bilo i u prošloj  2020 -oj.  Od ukupno 199  prijavljenih štetnih događaja u  našoj Županiji  oko 30- ak se  odnosilo na ugrize poskoka, a  sve ostale na vuka.
Za ovakav intenzitet šteta  postoje brojne činjenice, ali i  još brojnije pretpostavke.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 16:01

Vrijeme neumorno  ide. Ušli smo u Novu  godinu svatko s dobrom željom da se  prethodna više nikada ne  ponovi. Jer prethodna je bacila na koljena cijeli svijet.  Pandemija virusa Covid – 19  zatvorila je protok ljudi, roba  i kapitala. I kada se činilo da  će potražnja na domaćim  poljoprivrednim proizvodima porasti sve je ostalo samo  na željama.
 Sa svih strana pljuštale su  preporuke da se kupuju domaći poljoprivredni proizvodi, ali gdje takve proizvode  kupiti.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 15:51

Dok u  većini stočarskih  krajeva pa i u Bukovici i Ravnim kotarima  sezona janjenja tek  počinje, na otoku Pagu je  mlada janjetina već prispjela  za pod peku ili roštijeru.
-“Nema ništa bolje”, objavila je na fejsu gospođa Marija,  supruga poznatog sirara Ivana Gligore. Na sam Božić oni i  njihova obitelj - kćerka, sin,  nevjesta i unučad, blagovali  su pečenu janjetinu.
Većina Pažana, pa i ostalih  ljubitelja ove delicije imala je i  na novogodišnjoj trpezi.

Subota, Prosinac 26, 2020 10:25

Iste propozicije

Pred nama je novih 365 dana u kojima se može uloviti jako puno ribe među kojima će zasigurno biti i nekoliko riba života zbog kojih zapravo većina ribolovaca i izlazi na more i u ribolov.
U odnosu na prošli, netom zatvoreni šesnaesti natječaj, propozicije se nisu mijenjale. Način prijave je ostao isti kao i bodovni koeficijenti koje u priloženim tablicama možete naći u svakom prilogu Plodova zemlje i mora.

Četvrtak, Prosinac 24, 2020 11:10

Isto mjesto ista svečanost, a ipak sve različito. Pogotovo ozračje. Neusporedivo sa onim prijašnjih godina kada se na Vitrenjaku, na terasi i restoranu JK Uskok okupilo „pola Grada“ da bi nazočili proglašenju najuspješnijih ribolovaca Zadra i Zadarske županije, družili se na našoj  Fešti od bakalara uz sve  bolja ravnokotarska vina i pjesmu Zorana Jelenkovića.

Utorak, Prosinac 22, 2020 10:34

U srijedu 23. prosinca s početkom u 12 sati na zadarskom Vitrenjaku ispred Jedriličarskog kluba Uskok bit će proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije.

Nedjelja, Prosinac 20, 2020 11:03

Zbog »rastuće potrebe za ljudima sposobnim za rukovanje topništvom« mletačke su vlasti u Veneciji i kopnenom dijelu Republike već tijekom prve polovice XVI. stoljeća stale osnivati takozvane »škole za obučavanje topnika« te se u njima učila i »uporaba ostalog vatrenog oružja« (Knapton II. 2007: 379, 549).

Stranice