Prilozi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 14, 2022 16:00

Zora Kukuljica je jedna od onih ribolovki koje ćete vidjeti jedino ako krenete temeljito pretraživati obalu da biste je pronašli jer Zora ne voli publicitet. Tako smo i do ovog Zorinog ulova došli tako što smo je ‘ulovili’ nespremnu u trenutku kad je ulov bio još na štapu.

Četvrtak, Travanj 14, 2022 13:37

Plaća se ime, plaća se prestiž… Većina proizvođača automobila ostvarila je veći profit prošle godine, unatoč tomu što je prodano manje vozila. Ferrari je još uvijek prvak automobilske industrije, a slijedi ga Tesla, ali brojke američke marke električnih automobila su daleko od talijanskog sportskog brenda. Prošle je godine Ferrari ostvario oko 94.500 eura dobiti po automobilu.

Četvrtak, Ožujak 24, 2022 15:08

Pažljiviji čitatelji već su čuli za Marina Buljanovića, paškog ribolovca koji se na ovim stranicama redovito pojavljuje s povelikim ulovima od kojih je većina gotovo rekordnih razmjera. A takav je slučaj i sada, u ovoj prijavi za Najulov.

Ponedjeljak, Ožujak 21, 2022 15:47

Prvo zajedničko organizirano predstavljanje zadarskih vinara uopće, prošlo je u Zagreb više nego dobro, a s njime smo imali i kompletan destinacijski nastup i prezentaciju ovdašnje ponude. Radi se o istupu na najvećem domaćem tržištu kako za vinare tako i za turizam zadarske regije, a naša je regija najjače odredište domaćim gostima. Zadarski su vinari izrasli i izgradili vrhunsku ponudu s kojom možemo ponosno nastupiti bilo gdje.

Četvrtak, Ožujak 17, 2022 15:07

Još jednom nam se javio Dino Bajlo kojem je ribolov način života. Ovoga je puta na test stavio novi pribor koji je očito uspješno odradio povjereni mu posao.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 18:00

Iz Pakoštana nam se javio Tomislav Lacman koji je loveći ribu nakon jutarnjeg lova liganja na tunju upio ostvariti nesvakidašnji ulov koji je obradovao i njega i njegovu obitelj.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 17:00

U našim klimatskim uvjetima, za mjesec ožujak karakteristično je suho vrijeme praćeno burom koja nerijetko može imati i orkanske udare. Ovakvo je vrijemo poželjno kako bi se tlo prosušilo i omogućilo ulazak na poljoprivredne površine i početak provođenja važnih agrotehničkih mjera. U ovo vrijeme bi trebalo započeti s rezidbom maslina na rod, no jaki udari bure te ispodprosječno niske temperature za ožujak sprječavaju provođenje ove vrlo važne agrotehničke mjere.

Četvrtak, Ožujak 10, 2022 16:00

Nakon iznadprosječno tople veljače došao je ispodprosječno topao ožujak. Vrijeme koje nikako ne ide na ruku poljoprivrednicima, ne samo zbog obavljanja redovitih poljoprivrednih radova, već i mogućnosti oštećenja biljaka koje su započele s vegetacijom. Klimatske prilike se mijenjaju i zbog toga potrebno je promijeniti agrotehničke navike i prilagoditi se novim nastalim uvjetima.

Četvrtak, Ožujak 3, 2022 14:45

Ivicu Smolića svi poznajemo kao podvodnog ribolovca visokih etičkih kriterija što je potvrdio još jednom svojim posljednjim ulovima. I ovoga nam se puta javio s kapitalcima o kojima mnogi samo mogu sanjati.

Četvrtak, Ožujak 3, 2022 14:30

Na prijelazu smo iz veljače u ožujak, vrijeme je intenzivne rezidbe u vinogradima. Vinogradari koji imaju veće površine moraju rezidbu započeti znatno ranije kako bi zbog ograničenog broja kvalificiranih djelatnika mogli završiti rezidbu. Već dugi niz godina je veliki problem pronaći dovoljan broj stručnih djelatnika za ovaj vrlo važan agrotehnički zahvat u vinogradu koji se mora izvršiti u određeno vijeme, jer kad krene vegetacija, tada je već kasno.

Stranice