Prilozi

Petak, Kolovoz 27, 2021 14:36

I posljednja vikend smjena udarne sezone prošla je iznad očekivanja. Nismo ostali iznad milijuna gostiju, čime bi pobijedili i sebe, ali sa 980.000 turista biti ćemo sigurni pobjednici na Sredozemlju, jer je to simbolično manje nego naše (i svjetske) rekordne 2019. godine kada ih je po toj smjeni bilo 1,07 milijuna, niti 90.000 više.

Ponedjeljak, Kolovoz 23, 2021 14:45

Kolovoz zovemo tako zbog teškog, ali ugodnog rada u poljima, mahom na berbama ljetine, što znači puna polja kola. Potom nam dolazi rujan kojeg tako zovemo i zbog rujna vina i zbog tog što lišće počinje rujiti.

Subota, Kolovoz 14, 2021 12:05

U Centru za kreativne djelatnosti u Zadru danas je osnovana Udruga maslinara Zadarske županije. Za predsjednika je jednoglasno izabran poznati zadarsko-novigradski maslinar dr. Ivica Vlatković, koji je i glavni inicijator udruživanja ovdašnjih maslinara. Potpredsjednik je Borislav Bore Pedić, tajnik novoosnovane udruge je mladi Josip Pavlica, a predsjednik Upravnog odbora Dražen Travica.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:44

Turizam je tek neznalicama uvijek isti, a u stvarnosti podložan stalnim mjenama, a svake četiri godine i značajnim. Neke stvari nikad nećemo moći predvidjeti, kao Corona, ili svojevremeno financijska kriza, ili »Arapsko proljeće«. I za njih ćemo uvijek biti nespremni. No, neke su jasne kao dan.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:38

Značajan, pa i iznenađujući, povratak turizma tijekom drugog dijela srpnja, sa totalnom ludnicom u dosadašnjem dijelu kolovoza, povod je da obiđemo i čujemo se sa ovdašnjim vinarima, odnosno vlasnicima kušaona ili konoba u sklopu vinogradarskog i vinarskog posla, dakle nositeljima vinskog turizma.

Petak, Kolovoz 13, 2021 14:32

Da, zaista se traži krevet više i nadamo se da će potrajati!, prvi je odgovor direktorice Turističke zajednice Zadarske županije na pitanje o sezoni odnosno onom što vidimo svuda oko nas posljednja dva tjedna. I komentar koji smo zatražili je kratak i optimističan, i naravno s neminovnim pozivom na poštivanje mjera za zadržavanje dobre epidemiološke situacije.

Petak, Srpanj 9, 2021 14:39

U Hrvatskoj je tijekom prvih šest mjeseci 2021. godine ostvareno 2,6 milijuna dolazaka i 11,8 milijuna noćenja, odnosno 54 posto više dolazaka i 53 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine. Od toga je u Zadarskoj županiji odađeno 1,6 milijuna noćenja za standardno 4. mjesto među hrvatskim turističkim regijama, te situacija s Covidom -19 koja je je ovdje posljednjih tjedana najgora u zemlji, još nije imala utjecaj na turističke brojke.

Petak, Srpanj 2, 2021 14:33

Ovogodišnja dodjela nagrada »Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award« načekala se zbog Corone i mjera protiv nje, da bi u srijedu konačno bila održana u Multimedijskom centru »Vršilnica« na inspirativnom mjestu Novi dvori Jelačićevi, u Zaprešiću gdje su članovi Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj - Klub članova selo, predvođeni Dijanom Katicom dodijelili nagrade za 2020. godinu.

Petak, Lipanj 18, 2021 00:00

Hrvatski autoklub i udruženi autoklubovi sa svojom zajedničkom novoosnovanom tvrtkom kćeri HAK Rent a car d.o.o., pokrenuli su novu uslugu najma vozila. Riječ je o dodatnom razvoju članskih pogodnosti HAK-a te potrebama za mobilnošću i sigurnošću na putu i ostalih vozača koji još nisu dio HAK članstva.

Ponedjeljak, Lipanj 14, 2021 12:43

Budući da je epidemiološka situacija sve bolja, a mjere se postepeno popuštaju, napokon smo u mogućnosti započeti organizaciju naše lijepe priče namijenjene Vama ugostiteljima i hotelijerima, stoji u dopisu u kojem se Dantes Begić i ekipa WINE EnoGASTRO Vip Eventa iz agencije Ricerca Mercato obratila na adrese ugostiteljskih i turističkih tvrtki najavljujući ovo iznimno i hvale vrijedno eno gastro zbivanje, u Zadru za kraj lipnja.

Stranice