Prilozi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 21, 2021 14:33

Zadarski poluotok na naslovnici »Kaleidoscopa« - časopisa poljske nacionalne aviokompanije LOT, slika Kornata i Telašćice u talijanskom časopisu Nautica naslova »Hrvatska, zaštićeni dalmatinski otoci, od parka do parka«, odnosno »Skriveni otoci kod Zadra« u magazinu »Bell’Europa« objavljene u svibanjskim izdanjima, povod su za osvrt na značenje i mehanizme nastajanja ovakvih reportaža, priča, članaka, TV i radijskih priloga u korist našeg turizma.

Petak, Svibanj 21, 2021 14:22

U drugoj »novoj normalnoj« sezoni, o sasvim neobičnim turističkim pitanjima razgovaramo sa direktoricom Turističke zajednice Zadarske županije Mihaelom Kadijom.

Petak, Svibanj 14, 2021 14:45

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u prvom radnom posjetu Zadarskoj županiji, gdje je glavna tema bila predstojeća turistička sezona, imala je kao niti jedan ministar prije nje, nadamo se ni poslije, naglasak na - sigurnost gostiju, cijepljenju turističkih djelatnika i nacionalnoj oznaci Safe stay in Croatia. Za cijepljenje konstatirajmo kako je u našoj županiji već započelo.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 11:39

Uvijek nam je drago kada dobijemo prijavu ulova od mladih ribolovaca, a kad nam prijava stigne od nekoga tko ima tek tri godine, tada je radost posebna. Dino Demo živi u Grguricama i na more ide kad god ga tata i mama povedu, što je zapravo vrlo često.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 14:30

Nakon što smo u prethodnom nastavku predstavljanjem najraširenijih sorti grožđa na svijetu, nevezano jesu li vinska ili ne, i predstavili Kyoho, Cabernet Sauvignon i Sultaninu, Merlot, pa Tempranillo i Airen i svijetom najrašireniji - Chardonnay, evo nas na preostalih šest od 13 velikih.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:35

Zadarska županija u 2021. obogatit će ponudu još jednim iznimnim kvalitativno uzdignutim i predstavljenim fenomenom - Cerovačkim špiljama, otkrivenim još za gradnje Ličke pruge u 1. sv. ratu, najvećim javno otvorenim fenomenom podzemnog svijeta krša u nas. Financiran europskim novcem budućim će posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj kao - Centar izvrsnosti »Cerovačke špilje«.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:33

Većinu Hrvatske čini ruralni prostor, naravno po površini, a ne po stanovništvu, a to je još izrazitije u Zadarskoj županiji gdje je osim tanke crte obale i još poneke »upadice« takav prostor dominira. Istovremeno smo u razvoju turizma naglaskom na turizam »sunca i mora« desetljećima od njega, i iz njega, bježali. Priča o seoskom, ruralnom, agro ili kako ga već nazvali turizmu nije prastara priča ni drugdje.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:28

Prvosvibanjski vikend bio je povod Hrvatskoj turističkoj zajednici za objavu rezultata u turizmu. Istom metodologijom, sustava eVisitor, sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (eCrew), podatke je objavila i Turistička zajednica Zadarske županije.​

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 11:44

Iz Zaglava nam se javio Damir Ramov, svima znan kao Zapata. Nakon dugog nejavljanja prijavio nam je jedan svoj ulov koji svojim gabaritima opravdano zaslužuje prostor na ovim stranicama.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 12:44

U Tomić & Co. poslovnicama u tijeku je promotivna akcija u kojoj su najpopularniji BMW modeli s bogatim ADVANTAGE paketom opreme sada dostupni po promotivnim cijenama. Odvezite svoj novi BMW serije 3 već od 286.000 kuna, uz gratis BMW Service Inclusive servisni paket i atraktivne uvjete financiranja. Ponuda se odnosi na modele BMW 318d, 320d i 320d xDrive opremljene bogatim ADVANTAGE + paketom opreme.

Stranice