Prilozi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 26, 2021 16:06 1

Naše Ministarstvo turizma i sporta je preuzelo ulogu koordinatora EUSAIR tematske skupine 4 - Održivi turizam Jadransko jonske regije. USAIR je EU Strategy for the Adriatic-Ionian Region, a donijela je Europska komisija, a potvrdilo Europsko vijeće 2014., čime je ta strategija poslala treća makroregionalna strategija u EU-u. Cilja, uz sredstva EU, doprinijeti razvoju regije kroz niz programa.

Petak, Veljača 19, 2021 16:13

Bilina Privlačka, Galac i Ruževina vraćaju se kući. Sadnice osobno donosi prof. dr. sc. Edi Maletić, jedan od glavnih, zapravo “glavni krivac”, što su mnoge autohtone sorte vinove loze pronađene,  spašene i revitalizirane. 

Petak, Veljača 19, 2021 15:57

Niz je povoda za postaviti si pitanje postaje li tradicionalni poligon nerazvijenosti i iseljavanja na prostoru našeg zaleđa (kojeg su nam dugo krivo svrstavali u zagoru) naš adut u budućem razvoju. Gotovo 500 imanja i kuća za odmor, namijenjenih turistima niklih kroz 5-6 godina na tom prostoru pune se bolje od mnogih u prvom redu do mora. Corona im je dala poseban impuls.

Petak, Veljača 19, 2021 11:36

Tomislava Faina, direktora najjače zadarske turističke agencije Terra travel, i predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) kontaktiramo u trenutku kad je Hrvatska pred usvajanjem izmjena Zakona o turističkoj djelatnosti kojom će brisati dosadašnje odredbe o vaučerima.

Petak, Veljača 12, 2021 15:00

Turistička zajednica Zadarske županije ažurirala je na svojoj web stranici pregled najavljenih događanja na području županije u ovoj godini. Zasigurno to i nije sve, jer očito neki organizatori čekaj potpunije spoznaje o anti pandemijskim mjerama, da bi sagledali mogućnosti organiziranja svojih manifestacija, a dio turističkih zajednica nije dostavio sve informacije sa svog područja.

Četvrtak, Veljača 11, 2021 13:15

Sukladno aktivnostima na afirmaciji ruralnog prostora, razvoja agro i seoskog turizma, eno gastro turizma i aktivnosg odmora na prostoru zaleđa, TZ Zadarske županije istakla je niz kandidata za nagrade u kategorijama ruralnog turizma. Njih na razini Hrvatske dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj »Klub članova selo«, pod nazivom »Suncokret ruralnog turizma«.

Petak, Veljača 5, 2021 19:30

Sukladno aktivnostima na afirmaciji ruralnog prostora, razvoja agro i seoskog turizma, eno gastro turizma i aktivnosg odmora na prostoru zaleđa, TZ Zadarske županije istakla je niz kandidata za nagrade u kategorijama ruralnog turizma. Njih na razini Hrvatske dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj »Klub članova selo«, pod nazivom »Suncokret ruralnog turizma«.

Petak, Veljača 5, 2021 19:20

Spominjući kulturne rute Vijeća Europe, naveli smo da je na Ruti europskih groblja, koja povezuje 180 groblja u 23 europske države, i Gradsko groblje Zadar. Od 2015. godine primljeno je u ASCE - Udruženje znamenitih groblja Europe, osnovano s ciljem promoviranja važnosti groblja, uz trend obilazaka groblja kao važnih spomeničkih, arhitekturnih i kulturnih atrakcija. Podsjetiti se i okrugle godišnjice groblja.

Petak, Siječanj 22, 2021 15:23

Siječanj je, temperatura  3 stupnja, moja se tjelesna spustila za jedan  stupanj od promrzlosti  u polju, ali ko mari, stigao je  poziv iz Lišana Ostrovičkih.  Valja sve ostaviti i krenuti napraviti očevid na ovcama koje  je dan prije što naklao, što usmrtio vuk.

Stado je Marka i Jasne Mamić, a pred kućom me čeka  Helena Mamić, kćerka.

Petak, Siječanj 22, 2021 14:39

Mnoge europske zemlje ostat će zatvorene najmanje do kraja ožujka, te od ovogodišnjeg ranog Uskrsa ne očekujemo mnogo,a vjerojatno nam niti rani Duhovi sad ne idu u prilog. Stoga je temeljno pitanje za turizam u Hrvatskoj - preživljavanje do sezone, a svi su izgledi da ona neće početi s travnjem već se svesti na srpanj i kolovoz (nada za poslije toga postoje). Dakle od molbe državi za pomoć barem do travnja već sad je jasno treba produžiti do lipnja jer predsezona će biti »u tragovima«.

Stranice