Privlaka

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Veljača 14, 2022 12:30

Općina Privlaka radi na poboljšanju infrastrukture, a od značajnijih projekata svakako treba izdvojiti izgradnju dječjeg vrtića koja ide polako, ali sigurno, radove na mulu i projekt Aglomeracije. Radi se o projektima kojima će se značajno podignuti kvaliteta života u Privlaci.

Nedjelja, Veljača 6, 2022 10:28

Sunčano vrijeme i ugodne temperature izmamile su nas posljednjih nekoliko dana na svježi zrak i aktivnosti na otvorenom, koje se u zimskim mjesecima značajno smanjuju. Šetnja u prirodi i kava na osunčanim štekatima slatke su radosti zimskog perioda, ali kako biste reagirali da vam netko ponudi, ni manje ni više, nego kupanje u moru ili čak ledu - i to u veljači?!

Četvrtak, Prosinac 23, 2021 15:10 1

Na školskom igralištu organizaciji Dječjeg vrtića Sabunić i Turističke zajednice općine Privlaka i ove godine je organiziran dolazak Djeda Mraza za svu djecu iz vrtića i nižih razreda Osnovne škole Privlaka.
Kazalište La La Land nastupilo je s predstavom Christmas bubbles show.
Djecu je svojim dolaskom, a i poklonima obradovao Djed Mraz.

Utorak, Prosinac 21, 2021 14:26

Privlačka bura ni ovog petka i subote nije omela organizatora Šijavogu u već tradicionalnom obilježavanju božićnog malonogometnog turnira. Ove godine božićni turnir zajedno s humanitarnom prodajom održao se na školskom igralištu. Uigrane ekipe željno su iščekivale početak utakmica dok su se svi ljubitelji nogometa okupili uokolo ograđenog igrališta na tribinama.

Utorak, Prosinac 21, 2021 09:12

Krenuli smo tamo ka »Bilini« iz ovog mraka Corone, ali za izvući na svijetlo današnjice da je iz tamnih bespuća povijesti još jedna vinska sorta na putu spasa i novog života. Taj nas je put vodio ka Privlaci. Na putu kad se od Petrčana spuštate ka Zatonu zabljesne vas u ove zimske dane bjelina i blještavilo Velebita okrunjenog snijegom. Prizor Velebita nad Ninom s te točke daje mu mitološke prizvuke i zasigurno je bio inspiracija Ninanjinu Petru Zoraniću za prvi hrvatski roman.

Srijeda, Prosinac 15, 2021 12:40

I ove godine sv. Luca nije zaobišla Privlaku ni privlačke mališane. Zbog pandemijske situacije cijeli doživljaj upriličen je na vanjskom prostoru ispred župne dvorane te samo za djecu vrtića što nije umanjilo bladansku radost.

Nedjelja, Prosinac 12, 2021 11:28

U općini Privlaka trenutno je aktivno nekoliko projekata, a kako nam kaže načelnik Gašpar Begonja, svi projekti napreduju bez zastoja te se završetak svih radova očekuje u dogovorenom roku.
- U listopadu su započeli radovi na sanaciji glavnog mula u luci Privlaka otvorenoj za javni promet. Radovi napreduju bez ikakvih zastoja, a očekivani kraj radova je 1. lipnja 2022. godine. Prije koji dan je donesen kamen za sanaciju i dinamika radova se poštuje, ističe načelnik Begonja.

Utorak, Prosinac 7, 2021 14:35

Jučer, na blagdan sv. Nikole, zaštitnika putnika, djece, pomoraca, djevojaka, siromaha i studenata, uzora milosrđa i darežljivosti, održana je sveta misa, a nakon nje tradicionalna procesija s kipom sv. Nikole kojeg su nosili privlački pomorci s obzirom da je Privlaka poznata kao mjesto pomoraca.
Također, tijekom procesije svećenik je blagoslovio i brodove, a načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja spustio je vijenac za sve one koji su umrli i nestali na moru.

Nedjelja, Prosinac 5, 2021 10:44

U Privlaci je krenula, sad već tradicionalna, humanitarna akcija u organizaciji župnog Caritasa i Marijine mladosti Župe Rođenja Blažene Djevice Marije. Akcija pod nazivom "Radostan Božić za najpotrebitije" krenula je 1. prosinca, a mještani će u trgovinama u mjestu, u posebno označenim kutijama, moći ostaviti donacije.

Ponedjeljak, Studeni 29, 2021 10:41

Još jedna tradicionalna i već 9. privlačka lignjijada je iza nas. Održala se u subotu, 20.11.2021. Polazak je bio u 14 h s rta Artić. Privlačani su se sa svojih 20-ak brodica uputili u lov na lignje. Lovilo se do 19 h, nakon čega je slijedilo spremanje i dodjela nagrada za najbolje. Ukupno je ulovljeno 16 kg liganja.
Nakon povratka s ulova, spremale su se lignje na razne načine. Svi posjetitelji mogli su uživati u prekrasno pripremljenim specijalitetima od liganja.

Stranice