Ražanac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 11, 2021 12:00

Petar Miočić (HDZ) je novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Ražanac. Tako su na konstituirajućoj sjednici održanoj u Knjižnici Jurja Barakovića rezultatom osam za i tri suzdržana glasova odlučili vijećnici. Žena uopće nema u OV-u, svi su muškarci. Broji 13 vijećnika, opravdano su bili odsutni HDZ-ovac Nikola Miletić iz Rtine i nezavisni Ante Miočić.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 10:08

Općinsko središte Ražanac, malo primorsko naselje smješteno podno moćnog Velebita, na južnoj strani Podvelebitskog kanala, naselje je na moru koje usprkos poznatoj ražanačkoj buri živi od mora, bolje rečeno, od plodova mora i turizma.

Utorak, Travanj 20, 2021 13:00

Radovin je dobio dvoranu za ispraćaj pokojnika koja je podignuta uz zapadnu ogradu mjesnog groblja u kojem je srednjovjekovna crkva sv. Petra iz 14. stoljeća. Obred blagoslova objekta vrijednog 618.972 kune predvodio je don Ivica Jurišić, župnik Radovina i Ljupča.

Petak, Travanj 2, 2021 10:03

Kampiranje je danas u Republici Hrvatskoj popularnije i luksuznije nego ikada. Kamping je odavno postao životni stil te zauzima značajno mjesto u hrvatskom turizmu. Hrvatski kampovi sve su kvalitetniji i imaju sve bolju turističku ponudu. Najpoznatiji produkt razvoja kamping industrije je glamping, tj. kampiranje u luksuzno opremljenim objektima i razvoj malih boutique kampova, u kojima posjetitelji mogu uživati u svim blagodatima kampinga bez velikih gužvi.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:07

Općinsko vijeće Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka održalo je svoju zadnju sjednicu u ovom četverogodišnjem sazivu, 2017. - 2021. Sjednicu je obilježila dugotrajna rasprava o davanju suglasnosti za potpisivanje ugovora o prolongiranju za dopušteno prekoračenje korištenja minusa po računu s OTP bankom d.d. Zadar na iznos od 600 tisuća kuna.

Ponedjeljak, Ožujak 1, 2021 10:42

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 i ovog puta umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u prostranoj Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika.
Na aktualnom satu vijećnik Edmond Miletić još jednom je podsjetio na problem staje u ražanačkom zaseoku Rudići o kojoj se na sjednicama Općinskog vijeća raspravlja već 10 i više godina.

Utorak, Veljača 16, 2021 20:00 1

Općina Ražanac već godinu dana u sklopu prvog poziva nacionalnog programa »Zaželi – zapošljavanje žena« na svome području provodi projekt Pomoći u kući » Ražanac – moj dom«. Vrijednost 30-mjesečnog EU projekta je bespovratnih 1.534.780,06 kuna.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 16:04 1

Općinsko središte Ražanac, malo primorsko naselje smješteno podno Velebita, na južnoj strani Podvelebitskog kanala, naselje je na moru, koje usprkos poznatoj ražanačkoj buri, živi od mora, bolje reći od plodova mora i turizma.
- Upravo zbog navedenog pred nama su dva značajna projekta, izgradnja ribarnice koja će biti uređena po najsuvremenijim standardima, te dječjeg igrališta opremljenog elementima maritimne tematike, ističe Nikola Miletić, načelnik Općine Ražanac.

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2020 09:32

Općina Ražanac (Ražanac, Rtina, Jovići, Krneza, Radovin, Ljubač, Ljubački Stanovi, Podvršje), s oko 3.000 žitelja, ući će u novu 2021. godinu s proračunom u iznosu od 14.785.000 kuna. Novi proračun je za oko milijun kuna veći u odnosu na ovogodišnji.
- Proračun je realan, socijalan, razvojan i ostvariv, primjeren uvjetima življenja pod utjecajem koronavirusa, rekao je Nikola Miletić, općinski načelnik.

Petak, Prosinac 11, 2020 10:53

Da je otpad korisna sirovina uz pomoć koje je moguće izraditi umjetnička djela, dokazale su djelatnice knjižnice Jurja Barakovića u Ražancu, ravnateljica Andrea Beljo i Danijela Miletić, te nekoliko djece mlađeg školskog uzrasta koje su dvije subote za redom u studenom od otpada čistile ražanačku obalu.

Stranice