Sport

Petak, Svibanj 29, 2020 17:11

Dan nakon maratonskog zasjedanja 12-ice predstavnika abaligaških klubova koji su putem videoveze konačno stavili točku na sezonu 2019./20., stiglo je i službeno priopćenje ABA lige u kojem su skupljene sve donesene odluke i zaključci s tog sastanka. Nažalost do trenutka zaključivanja današnjeg broja nismo uspjeli dobiti na mobitel direktora KK Zadar, Željka Žilavca, koji je jedini i predstavljao klub s Višnjika na toj tzv. Skupštini regionalnih ligaša održanoj putem videoveze.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 13:19

Nakon što je Hrvatska bilježila dobre rezultate u »borni protiv koronavirusa«, očekivano je bilo da će uskoro se krenuti i sa sportskim natjecanjima. A jučer je stigla i potvrda. Stožer Civilne zaštite odobrio je početak održavanja sportskih natjecanja, pa više nema nikakvih prepreka za nastavak nogometnih natjecanja u Hrvatskoj. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio odluku da se od 30. svibnja mogu nastaviti sportska natjecanja na otvorenom, a od 12.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 20:45

Abaligaška saga ove sezone je konačno dobila svoj epilog. Onaj koji se i predviđao već neko vrijeme, a dalo se tako nešto ‘naslutiti’ i nakon odluke Izvršnog odbora Eurolige u ponedjeljak. Rezime cijele priče je taj da su nakon gotovo sedmosatnog zasjedanja putem videoveze abaligaši odlučili s devet naprema tri glasa službeno otkazati sezonu 2019./20. i tako po prvi put u povijesti lige neće biti proglašen prvak.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 20:06

Nije bilo potpuno očekivano, ali je svakako bilo potpuno zasluženo. Stolnotenisači Donata postali su Superligaši i nakon samo jedne godine se vraćaju u elitni rang hrvatskog stolnog tenisa. Naime Izvršni odbor HSTS-a je potvrdio volju većine klubova.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 19:55

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza ponovio je odluku o završetku natjecateljske sezone 2019/20. kojom se u muškoj konkurenciji prvakom proglašava Mladost Ribola Kaštela, a u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je zagrebačka Mladost. Kad je riječ o OK Zadar muški sastav je »potvrdio« deveto mjesto u Superligi u kojoj će nastupati i sljedeće sezone.

Srijeda, Svibanj 27, 2020 10:01

Odluka Izvršnog odbora Eurolige donesena u ponedjeljak o otkazivanju ostatka sezone u elitnom europskom klupskom natjecanju, kao i u Eurokupu za košarkaše koji je pod ingerencijom iste organizacije, na neki način je dovela i čelnike ABA lige pred gotov čin. Stoga će za danas zakazana video konferencija svih regionalnih ligaša na kojoj će se donijeti konačna odluka o sudbini sezone 2019./20. biti zapravo čista demonstracija sistema spojenih posuda.

Utorak, Svibanj 26, 2020 21:12

Jučer je obilježena 25. godišnjica smrti Krešimira Ćosića, velikana zadarske i svjetske košarke. Osim delegacija koje protokolarno polažu cvijeće i pale lampione pred spomenik na Višnjiku Kreše su se sjetili i predstavnici Košarkaškog kluba Diadora, potom i nekoliko drugih udruga, kao i brojni Zadrani kojih je ovih dana na tisuće na terenima ŠC Višnjik. Na Facebook stranici Diadore napisali su i prigodni tekst:

Utorak, Svibanj 26, 2020 11:07

Uskoro će se ponovno u Zadru igrati vrhunski tenis. Iako će mečevi biti humanitarnog karaktera, velika stvar je za Zadar što će ugostiti niz velikih imena iz svijeta tenisa, a jučer je stigla potvrda i o novoj zvijezdi.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 22:02

Malo je štovatelja najvažnije sporedne stvari na svijetu koji u Krševanovog gradu nisu čuli za Vlatka Blaževića. Prvo što vam padne na pamet kada netko spomene njegovo ime je gol, zgoditak, ili ti pogodak, kako god je nekome drago. Vlatko je jedan od najboljih strijelaca u povijesti kluba sa Stanova iako je riječ o krilom napadaču, a ne o klasičnoj špici.

Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 21:26

Dvadeset petog dana svibnja Zadar se, kao i mnogi drugi gradovi širom Hrvatske i svijeta, uvijek posebno sjeti velikog Krešimira Ćosića. Jer je tog datuma prije 25 godina, 1995. u Baltimoreu, s nepunih 47 godina preminuo mnogi će se složiti najbolji hrvatski košarkaš svih vremena, osvajač brojnih titula i medalja, kao i prvi Hrvat koji je primljen u američku Kuću slavnih u Springfieldu.

Stranice