Sport

Srijeda, Siječanj 15, 2020 09:30

Ukupno 22 medijskih djelatnika iz Zadarske županije je odlučilo: Lovre Milin je najbolji sportaš 2019. godine, Paola Borović najbolja sportašica, posada Jedriličarskog kluba Sv. Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela je najbolja momčad, Ženski košarkaški klub Zadar najbolja ekipa, benkovačka atletičarka Matea Čerina treću godinu zaredom najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji dodjeljujemo za sportaše s invaliditetom, pripao je atletičaru Vladimiru Gašparu.

Srijeda, Siječanj 8, 2020 19:00

Dvadeset i šestu godinu zaredom, a to znači od kada Zadarski list postoji, organiziramo izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Sportska redakcija Zadarskog lista kontaktirat će ovih dana sve medije koji djeluju u Zadru, bilo da je riječ o onima kojima je sjedište u Zadarskoj županiji ili onima koji su organizirani kao dopisništva matičnih kuća čija su sjedišta u drugim gradovima.

Nedjelja, Siječanj 5, 2020 18:45

Prošla godina donijela je još jednu potvrdu da su hrvatski sportaši svojevrsni fenomeni, kada se u obzir uzmu skromne svote koje su uložene i njihov razvoj. Naime, od 1. siječnja 2019., u Lijepu našu su stigle 287 medalja s velikih natjecanja u raznim dobnim kategorijama, što znači da je Hrvatska, u odnosu na broj stanovnika, nevjerojatno uspješna u sportu. Dodatnu vrijednost ostvarenim rezultatima daje ulazak u godinu održavanja Olimpijskih igra za Tokio.

Ponedjeljak, Prosinac 23, 2019 18:45

 

Srijeda, Prosinac 18, 2019 18:00

U organizaciji Košarkaškog kluba Zadar upriličen je tradicionalni božićni domjenak u hotelu Kolovare s približno 200 uzvanika. Uz momčad Zadra i stručni stožer u bogatoj trpezi i ugodnoj zabavi uživali su mnogi gosti, a posebno mjesto zaslužili su nekadašnji igrači Zadra poput Čedomira Ćire Perinčića, Zdravka Jeraka, Vlade Vanjka, Ivan Sunare, Ivice Obada, Stipe

Nedjelja, Prosinac 15, 2019 16:30

 

Četvrtak, Prosinac 12, 2019 18:14

Međunarodni šahovski turnir Zadar Open održavat će se od 15. do 22 prosinca u hotelu Kolovare. Ove godine očekuje se preko 170 natjecatelja, a za sada su prijavljeni igrači iz 16 zemlja (Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kina, Hrvatska, Indija, Mađarska, Malezija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rusija, Slovenija, Turska, Ukrajina). Baš zbog toga je ovaj turnir na glasu kao jedan od najvećih i najvažnijih događaja u šahovskom svijetu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Nedjelja, Prosinac 8, 2019 18:00

Kao što je to i običaj na kraju jedne polusezone red je da se kroz razgovor s trenerom pokuša rezimirati prethodno razdoblje, rezultati i plasman, kao i najaviti planove za budućnost. Stanko Mršić, trener Primorca (B) klupu trećeligaša iz kraljevskog grada preuzeo je u 7. kolu. Njegov prethodnik Jugo Dominis nakon četiri kola zbog zdravstvenih problema napustio je klupu Primorca, da bi u sljedeće dvije utakmice trener-igrač bio kapetan Vedran Ješe.

Četvrtak, Studeni 28, 2019 18:00

 Vladimir Gašpar, zadarski sportaš s invaliditetom, već neko vrijeme postiže odlične rezultate. Lani je na Europskom prvenstvu u Berlinu osvojio broncu, a nedavno je nastupio i u Dubaiju na WPA Svjetskom prvenstvu. U bacanju koplja, kategoriji F-41, osvojio je sedmo mjesto s bačenih 34,83, što je sedam centimetara manje od hrvatskog rekorda, koji drži baš Gašpar.

Ponedjeljak, Studeni 18, 2019 15:30

Športsko ribolovno društvo Zubatac bilo je organizator seniorskog Prvenstva Hrvatske u sportskom ribolovu štapom s obale. Od 8. do 10. studenoga plaža u Petrčanima i zadarska Nova riva bile su lovne zone koje su, unatoč jugu i kiši, pružile idealne uvjete da natjecanje prođe prema pravilima.

Stranice