Starigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 30, 2021 14:09

Starigrad-Paklenica, središte Pakleničke rivijere nastalo na temeljima drevnog antičkog grada Argyruntuma, danas je turističko mjesto s nešto više od tisuću stanovnika koji su svoj tradicionalni način života na obroncima Velebita prije pola stoljeća zamijenili životom uz more.

Srijeda, Studeni 10, 2021 13:51

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u ponedjeljak predvečer u prostorijama Općine Starigrad pristupilo je 18 darivatelja, a prikupljeno je 14 doza krvi. Među njima je bila i jedna nova članica Aktiva koja je prvi put dala krv.

Akciju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i Aktiv dobrovoljnih darivatelja Starigrad.

Četvrtak, Listopad 28, 2021 14:19

Otkrivanjem informativne ploče u Nacionalnom parku Paklenica, započela je provedba katastarske izmjere na području NP Paklenica, NP Plitvička jezera i NP Sjeverni Velebit, kao dio projekta »Evidentiranje posebnog pravnog režima kao doprinos učinkovitijem upravljanju zaštićenim područjima«.

Nedjelja, Listopad 10, 2021 10:37

Jesen je osobito ugodno godišnje doba za upoznavati i guštati u ljepoti prirode. Park prirode Velebit uvijek čeka za podariti okrjepljujući dah i prostrane poglede u njegovim visinama. Mogli su to doživjeti i hodočasnici Gospi od Velikog Rujna na Velikom Rujnu na Velebitu u subotu 2. listopada, na susretu kojim je označen i Mariji posvećen mjesec listopad i početak listopadske pobožnosti u molitvi krunice.

Ponedjeljak, Rujan 27, 2021 13:55

Više od pola stoljeća nakon snimanja filmskog serijala o legendarnom poglavici Apača i njegovom »bljedolikom« prijatelju Oldu Shaterhandu duh indijanskog poglavice Winnetoua još živi na obroncima Velebita.
- Winnetou i Starigrad oko kojeg je najvećim dijelom snimljeno čak sedam od 11 filmova izvornog serijala ostaju u trajnoj ljubavi, istaknuo je turistički djelatnik Jole Petričević iz Starigrada.

Subota, Rujan 18, 2021 12:23

Podgorci, žitelji Općine Starigrad Paklenica na dodiru planine Velebit i mora, na posebno emotivan i dostojanstven način obilježili su 30. obljetnicu organizacije obrane Podvelebitskog kraja.

Utorak, Rujan 14, 2021 14:45

Prva od ukupno tri edukacije o maritimnoj baštini područja Tri mora održana je u Starigradu. Poslušali su je sudionici turističkih izleta brodom, ovog puta na brodu »JUG« iz Starigrada. Edukacije se provode u sklopu projekta OTARNOS, Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada, Društva istraživača mora 20000 milja.

Utorak, Rujan 14, 2021 13:35

U povodu završetka sanacije komunalnog otpada na odlagalištu Samograd iznad Starigrada koje je okruženo »živim« velebitskim stijenama te se nalazi unutar je granica Parka prirode Velebit, jučer je u prostorima Općine Starigrad održana konferencija za medije

Subota, Rujan 11, 2021 11:54

Sjednicu Općinskog vijeća Općine Starigrad obilježio je prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji nije u situaciji pandemije korone očekivano smanjen, već je povećan za 1,6 milijuna kuna, kao i napuštanje Općinske vijećnice nezavisnog vijećnika Višeslava Dokoze, gotovo na samom početku sjednice.

Stranice